Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Βρε δεν πάμε καλά... !


Οι ανησυχίες που κλωθογυρίζουν στο μυαλό μου είναι αρκετές και ποικίλες με όλη αυτή την κατάσταση, όπως φυσικά συμβαίνει σε όλους, διότι δεν είναι μόνο η προστασία, η φροντίδα τους εαυτού μας, των δικών μας ανθρώπων, των πραγμάτων που εισέρχονται στο σπίτι μας, είναι και η αγωνία για το τι θα γίνει με την "ηρωική έξοδο"... πώς θα υλοποιηθεί τελικά στην πράξη όλο το πλάνο και "ποιον θα πάρει ο χάρος" (εδώ μεταφορικά και κυριολεκτικά)!
Πού να συζητήσουμε για το άγχος σχετικά με την εργασία του ο καθένας, όπου εκεί είναι τελείως διαφορετικοί οι προβληματισμοί και οι δυσκολίες για τον κάθε τομέα. Πού να συζητήσουμε για τα παιδιά (όσοι έχουμε) και πώς θα κάνουν αυτό το "μετέωρο βήμα του πελαργού". Όσον αφορά δε στα πιο μεγάλα που ετοιμάζονται για εισαγωγικές εξετάσεις, δεν νομίζω ότι θα ήθελε κάποιος να είναι αυτή τη στιγμή στη θέση τους... όσο ψύχραιμα κι αν το διαχειρίζονται και όποιος ισχυριστεί ότι δε συμβαίνει και κάτι σπουδαίο και ότι είναι ευνοημένα, μάλλον είναι "έξω από τον χορό", γι' αυτό κι εύκολα μιλά.

Όμως δεν ήρθα να γράψω για όλα τα παραπάνω, αφού έτσι κι αλλιώς τα βιώνουμε στο πετσί μας και ακούμε και διαβάζουμε τα νέα διαρκώς. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος για επανάληψη από μένα εδώ πέρα. Εξάλλου, το έχω ξαναπεί πως έρχομαι και γράφω, για να εκτονώνω λίγο την πίεση που αισθάνομαι από πολλά και ετερόκλητα κάθε φορά.

Ας δούμε και τι σχέση έχει η εικόνα της ανάρτησης με το κείμενο..., διότι μέχρι αυτή τη γραμμή μοιάζει άκυρη επιλογή!
Μέσα, λοιπόν, σε όλα όσα ανέφερα παραπάνω, αλλά και μέσα από το "παραλήρημα" των ΜΜΕ, τα οποία μας "παίρνουν τα μυαλά" και "θα καεί ο σκληρός" από την υπερφόρτωση σε ενημέρωση - αληθινή, ψεύτικη, σωστή, επιπόλαιη, υστεροβούλως σκόπιμη, άχρηστη ή λάθος - έφτασε στ' αυτιά μου κάτι που έχει και την πλάκα του. Ήρθα να το μοιραστώ, από τη μια για να γελάσουμε και από την άλλη για να πούμε ξανά αυτό το "βρε δεν πάμε καλά" με όσα έχουμε να διαχειριστούμε!
Αυτό που ακολουθεί μου το μετέφερε ένα φιλικό μου πρόσωπο, αστειευόμενο κιόλας για όσα άκουσε σε γνωστό, κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ήταν καλεσμένος σε μια εκπομπή διάσημος σεξολόγος και έδινε οδηγίες σχετικές με το θέμα εν μέσω πανδημίας - για το τι θα πρέπει να προσέχουμε... και πολύ καλά έκανε.
Μέσα σε διάφορα που είπε, σύστησε πολύ σωστά να αποφεύγουμε τις σεξουαλικές επαφές με ανθρώπους που δε γνωρίζουμε, αναφέρθηκε στο πώς μεταδίδεται, κλπ, κλπ. Το ζήτημα είναι σε ποιο σημείο στάθηκε και το ανέδειξε ως σημαντικό, έπειτα από την επιμονή του δημοσιογράφου να ρωτά εναγωνίως για το τι θα γίνει με τις σεξουαλικές επαφές.  Τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγεται το γλ&$#%^% του πρ$%^$^! 
Δε λέω ότι είχε άδικο σ' αυτό που είπε, καθώς και το αιτιολόγησε, λέγοντας ότι ο ιός μεταφέρεται ατόφιος ειδικά μέσα από τα κόπρανα και σοβαρός ήταν μέσα από όσα έλεγε. Θεώρησα κάπως αστεία αφενός την επιμονή του δημοσιογράφου να μάθει μέσα στη σοβαρότητα του επιστήμονα και αφετέρου την ιδιαίτερη επισήμανση που έκανε ο ειδικός, ενώ γενικά όλη η σεξουαλική πράξη μπορεί να είναι αιτία μετάδοσης πολύ εύκολα από καθετί άλλο. Δεν υπάρχει άλλη φάση που να έρχεσαι τόσο κοντά με κάποιο άλλο άτομο και να ανταλλάσσεις τόσα...  Πώς να μην είναι αστείο όλο αυτό, όταν τελικά όλα πρέπει να μας τα πουν; Επίσης, δεν μπορεί κανείς να συγκρατηθεί σ' αυτή την παράξενη κατάσταση και να αποφύγει για τούτο το διάστημα κάποια σεξουαλική πρακτική, που εκ των πραγμάτων είναι περισσότερο παρακινδυνευμένη;

Είχα δεν είχα, πάλι σε συζήτηση του κ%^&$ καταλήγουμε εδώ μέσα μα και σ' αυτόν τον τόπο! Το λέω, γιατί υπάρχει και προηγούμενο στο ιστολόγιο με παλαιότερες αναρτήσεις, οι οποίες έκαναν αναφορές σ' αυτόν, μία με τα "ασπρίσματά" του στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και άλλη για την φάση κ$%^κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε επί μακρόν και τελειωμό δεν έχει, αφού μεταπηδάμε από τη μία στην άλλη με... "άνεση και χάρη"! 

Και ας μην ξεχνάμε ότι το έχουμε χούι σ' αυτή την χώρα να "γλ$#%^&#% κ$%^&#" ή "να φιλάμε κατουρημένες ποδιές", για να γίνονται οι δουλειές μας,  όπως έλεγαν οι παλιότεροι - κάτι ήξεραν για όλα πια! 
Ξέρει, από ό,τι φαίνεται, και ο περίφημος σεξολόγος... και τον παρεξηγήσαμε τον άνθρωπο! Πέρα από την πλάκα, μια χαρά κάνει εκείνος τη δουλειά του. Εμείς τι θα κάνουμε, που οσονούπω θα το χάσουμε τελείως με όσα θα ακολουθήσουν.

Δεν μπορούσα να μην το καταλήξω σε πικρό σχόλιο στο τέλος, αφού ο κόσμος χάνεται και ο πισινός πάλι αλλού αρμενίζει!

Προσοχή, λοιπόν, να μην αγγίζεται ό,τι να 'ναι, και με όποιον τρόπο, όσο ο "μικρός" είναι εδώ! Δε θα ζητείται τελικά μόνο από τους τουρίστες διαβατήριο υγείας αλλά και από τους παρτενέρ (είχαμε που είχαμε τόσα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τώρα θα έχουμε κι αυτό). Άντε, να γίνει και τούτο εξ αποστάσεως (σαν την εκπαίδευση), όπως μας έδειχναν κάποτε οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας να τελειώνουμε πια!







15 σχόλια:

  1. Αχμ τι έχουμε πάθει!
    Χαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχα Γλαύκη μου γελάω και δικαίως καθώς πρέπει να εκτονώσουμε, τέλος πάντων, κάπου την όλη πίεση που αφόρητα δεχόμαστε. Με την καταγραφή όλων αυτών των "μην" που συγκεντρώνονται στο τέλος μάλλον θα καταλήξουμε σε καταγραφή των "επιτρέπεται" καθώς η λίστα τους θα είναι και εμφαντικά μικρή.

    Κοίτα να δεις δε τώρα που η πανδημία χτύπησε και τις σεξουαλικές μας σχέσεις! Και δεν ξέρω αν το χτύπημα περιορίζεται στις "ελευθέρες", θέλω να πω στις "άστεγες", που έλεγε και ο αείμνηστος ...Αυλωνίτης, ("Έρχονται τα κακόμοιρα τα άστεγα..."), αλλά και στις "εσωτερικές", θέλω να πω τις ενδοσυντροφικές.
    Και δες τώρα που ....χαχαχαχαχα....γελάω πέσαμε σε συζήτηση του κ....λου. Όπως και να το κάνουμε, και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, ιδιαίτερα ερεθιστικό και ερωτικό το εν λόγω ...επίμαχο σημείο, έρχεται και ο περι ου ...σεξολόγος να μας διαλύσει τα όρια. Τόσο προχωρημένος πια μπράβο του!

    Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Λέτε να καταφύγουμε μόνο στα συμβατικά; Μα, θα μου πείτε, είμαστε και κάποιας ηλικίας, α δεν θέλω αηδίες! Ο έρωτας και το σεξ, χρόνια δεν κοιτάνε.

    Γλαύκη μου τι να σου πω. Εντάξει, μια ...αυτοσυγκράτηση σε εξτρίμ σεξο-επιλογές ας την κάνουμε, αλλά δεν θα αποκλείσουμε δα και ....ερωτογόνες ζώνες πρώτης ....ηφαιστειακής γραμμής.

    Να είσαι καλά κορίτσι μου που ο λόγος σου και οι σκέψεις σου μας γεμίζουν και χιούμορ και καλή διάθεση. Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο έρωτας και το σεξ κοιτάνε χρόνια Γιάννη μου παρακοιτάνε κιόλας. Απλά η ψυχή που δεν έχει ηλικία και το μυαλό που ξεχνάει ηλικίες χαααα δεν κοιτάει....

      Διαγραφή
    2. Λες Άννα μου; Απαισιόδοξη άποψη βρε φιλενάδα. Δεν ξέρω. Εγώ επιμένω ότι δεν κοιτά από την άποψη της αίσθησης. Εντάξει, το σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε πολλά αλλά σημασία έχει να νιώθουμε.

      Διαγραφή
    3. Καλέ, μια χαρά τα λέτε εδώ!
      Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης ενός cafe...!
      Πολύ σας χάρηκα! Χαχαχα!
      Δεν είναι ήμουν εδώ να κεράσω και τίποτα!

      Διαγραφή
    4. Γιάννη
      Είχα δεν είχα στο στοιχείο σου βρέθηκα πάλι! Χαχα!
      Γέλασα πολύ με το σχόλιό σου!
      Το κείμενο φυσικά δεν είχε κύριο στόχο το σεξουαλικό αλλά όλο αυτό το απαγορευτικό που έχουμε μπροστά μας σε πάρα πολλά πράγματα και με διαδικασίες άλλης μια κ&^$#%κατάστασης.

      Σχετικά με τον έρωτα, ναι, δεν έχει ηλικία. αρκεί να έχει κανείς την υγεία του και...τη διάθεση. Ένα θα σου πω... γυναικολόγος γύρω στα 80 και (κράτα το αυτό)πριν από πολλά χρόνια είχε κάνει παρατήρηση σε πελάτισσά του (τότε γύρω στα 65 εκείνη, γιατί δεν κάνει σεξ, δίνοντας το δικό του παράδειγμα, ο οποίος συνέχιζε ακάθεκτος το σπορ. Α, και ανέβαινε τα σκαλοπάτια δυο-δυο με άνεση! Αμ πως!

      Διαγραφή
    5. Άννα
      διάβασε αυτά που έγραψα στον Γιάννη!

      Διαγραφή
    6. Τυχεροί όσοι ακόμα στη ζωή τους στα χρόνια τους ζουν τη μαγεία του έρωτα.
      Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο της ενοχοποίησης του να αναπνέει κάποιος σεξουαλικά. Το λέω γιατί πολύ φοριέται αυτή η ενοχοποίηση και ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.
      Λες και αυτό το στοιχείο δεν είναι πηγή της ζωής αλλά κάποια αμαρτία για την οποία οφείλουμε να απολογούμαστε ως άνθρωποι.
      Μωρέ έχω να πω πολλά αλλά έλα που ....νυστάζω τέτοια ώρα.
      Φιλιά σας Κυρίες μου.

      Διαγραφή
    7. Μα κι εσύ βρε Γιάννη μου πας να γράψεις την ώρα που νυστάζεις...; Χαχαχα!
      Μάλλον, την ενοχοποίηση την κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Οι άλλοι ας κοιτάξουν τον εαυτό τους ο καθένας. Αμαρτία είναι τόσα άλλα που κάνουν πολλοί πως δεν τα βλέπουν ή τα θεωρούν φυσιολογικά... Σίγουρα δεν είναι η μαγεία του έρωτα αμαρτία. Αυτή η πεποίθηση είναι μόνο για τους μίζερους κι όσους δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και με τη ζωή.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
    8. Πολύ σωστές κουβέντες Γλαύκη μου. Η Ηδονή είναι κόρη του Έρωτα και της Αγάπης λέει ο μύθος. Συνεπώς ας την απολαμβάνουμε όσο και όπως μπορούμε. Χωρίς προκάτ αφορισμούς και μέτρηση. Αρκεί να ενέχει τον πλήρη σεβασμό στη ζωή και στις αξίες της. Στέλνω φιλιά.

      Διαγραφή
  2. Εδώ δεν επιτρέπεται, λένε, να πλησιάσουμε σε κόσμο χωρίς μάσκα, θα επιτραπεί να κ@%$#@&^$# γ@#@#$#$%; Ας επιτραπεί το φυσιολογικό, και τι άλλο θέλουμε.
    Προσοχή το ένα προσοχή το άλλο ε μα ζωή είναι αυτή τελικά; Σε θάλαμο αποστειρωμένο θα ζήσουμε;
    Δεν πάμε καλά...ναι, καθόλου καλά!
    Καληνύχτα Γλαύκη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε πες το ντε! Πες το ντε να ακουστεί! Έχω την εντύπωση ότι θα βολέψει πολύ το σύστημα να γίνουμε αποστειρωμένοι ευνουχισμένοι "άνθρωποι" ρομπότ. Θα τους κάνουμε τη χάρη;

      Διαγραφή
    2. Άννα
      Ναι, μοιάζει να έρχεται ένα τέτοιο πλαίσιο ζωής, όμως μετά από κάποιο διάστημα δεν θα υπάρχει. Ο άνθρωπος θα βγει από αυτό ίσως και με κόστος.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Μεταφορικά μιλώντας, θα το νιώσουμε όλοι αυτό το είδος "επαφής" με τα νέα μέτρα στην οικονομία. Και σύμφωνα με τη νέα μέθοδο εκπαίδευσης και επικοινωνίας, μας βλέπω να καταφεύγουμε στην "τηλεσυνεύρεση". Από μακριά κι αγαπημένοι. Κι άντε να δω τι θα την κάνουν την ασπρισμένη "εξάτμιση" όσοι τη λεύκαναν (εν καιρώ άγριων μνημονίων). Τσάμπα κόπος δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι θα το..."νιώσουμε"!
      Σιγά μην ήταν αλλιώς!
      Πάντα έρχεται όμως η ώρα για κάτι άλλο πιο φωτεινό!
      Πόση υπομονή και θέληση χρειάζεται να δείξουμε είναι ένα άλλο θέμα!
      Χαχαχα!Για την "εξάτμιση"! Είναι όπως κλαίνε για το σπασμένο νύχι...! Έλα βρε, τα ινστιτούτα αισθητικής ανοίγουν πρώτα και καλύτερα1 Τι, έτσι θα τ' αφήσουν;

      Διαγραφή
    2. Α, για τα ιδιωτικά ιατρεία δεν μας είπαν...
      Όλο αυτό τον καιρό οι περισσότεροι γιατροί είναι σπίτια τους και το ιατρείο τους κλειστό, παρόλο που τους συστήθηκε (αυτό φταίει φυσικά) να τα κρατήσουν ανοιχτά και με ρέγουλα στην πελατεία!
      Βρε άι σιχτίρ κι αυτοί!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.