Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Πάμε για έναν καφέ κάπου εδώ "κοντά"

Ένα ταξιδάκι για έναν καφέ, ένα κοκτέιλ σε μια περιοχή του κόσμου που εξάγει τα πούρα της, τον καφέ, το ρούμι της μα και τους... γιατρούς της! Έχει ιδιαίτερη ιστορία μέσα από τη στάση της στο παγκόσμιο σκηνικό. Ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492 κι από εκεί κι έπειτα άρχισαν οι ταλαιπωρίες της! Τι το ήθελε κι αυτός ο αφιλότιμος;

Ίσως μαντέψατε ποια είναι...

Τίποτα, μωρέ, είπα να πεταχτούμε έτσι στα σβέλτα για ένα καφεδάκι, και ό,τι άλλο προκύψει φυσικά, στην ελαφρώς "κοντινή" Κούβα! Με την πολύχρωμη γνησιότητά της, φθαρμένη από την φτώχεια και τις στερήσεις, όμως γεμάτη πάθος, περηφάνια κι ελευθερία στην ψυχή.

Διαλέξτε μαγαζάκι:

Cafe Arcangel


Jesus Maria 20


Bar De Luca


Αν πάλι βλέπετε ότι δε θα τα βγάλουμε πέρα με τον ωκεανό (μόνο αυτό είναι το εμπόδιο...:Ρ), μπορούμε να αρκεστούμε σε ένα σχετικό που βρίσκεται στα "λημέρια " μας (αν και μόνο απ' έξω έχω περάσει)... που κάποια στιγμή θα πάω.

Dos Gardenias  στου Ψυρρή


Αν ούτε αυτό είναι εφικτό, τότε το δικό του καφεδάκι (κι ό,τι άλλο επιθυμεί) καθένας στη δική του αναπαυτική γωνιά κι ας απολαύσει λίγη απελευθερωτική κουβανέζικη μουσική!





Εύχομαι όμορφες (ζεστές) στιγμές παρά την ασχήμια γύρω μας!

 

 

8 σχόλια:

  1. Ευχαρίστως θα πεταγόμουν ως στην Κούβα, χώρα που θαυμάζω και ελπίζω να ταξιδέψω κάποτε. Δεδομένων των κορωνοσυνθηκών όμως, ας περιοριστούμε στα εγχώρια καφέ, Γλαύκη μου.
    Στου Ψυρρή έχει απίθανα μαγαζιά, ένα εκ των οποίων κι αυτό που προτείνεις. Άντε, φύγαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο στόχος ήταν να το διασκεδάσουμε λίγο, Μαρία μου!
      Την ίδια αίσθηση έχω κι εγώ γι' αυτόν τον τόπο, γι' αυτό και έκανα εκεί αναφορά κι όχι αλλού. Είναι ένας προορισμός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από όσους θα ήθελα να επισκεφτώ, όμως δεν ξέρω αν θα καταφέρω ποτέ να πάω σε κάποιον...
      Είναι μια σοβαρή σκέψη, διότι κέντρο έχω να κατέβω από τον Φεβρουάριο :(( Μου έχει λείψει πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  2. Α να σου πω! Εγώ σε κράτη κομμουνιστικά που δεν έχουν δημοκρατία και είναι ολοκληρωτικά δεν πατάω το πόδι μου. Τρε μπαναλ μον σερί! Άσε που αυτοί εκεί πέρα βρωμοπεινάνε και μπορεί να κολλήσουμε και καμιά παλιο-αρρώστια μέσα σε όλα τα άλλα. Απαπαπαπα σε παρακαλώ.
    Αν θες να πάμε στο Ντουμπάι, στα Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία. Εκεί μάλιστα! Να χορτάσουμε ελευθερία, δημοκρατία, ασφάλεια και ισότητα χρυσή μου!
    Τι μας πέρασες, άκου Κούβα.

    Στο καλό σου μ' έκανες και γέλασα μεσημεριάτικα. Προς στιγμήν λέω, "βρε λες η Γλαύκη να είναι μ αυτούς τους συμμορίτες που κατέσφαξαν τον τόπο;" αλλά μετά λέω "όχι μωρέ πλάκα κάνει το κορίτσι".

    Κίσσιζ Γλαύκη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ γελάμε για τους τόπους που αναφέρεις...! Ειλικρινά δεν θα πήγαινα ποτέ. Έχουν πάει γνωστοί μου για δουλειά και είναι ειδικών συνθηκών και αναγκών μην σου πω!
    Κάτσε καλά και άσε τα χοντρά πειράγματα, γιατί αν βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο καφέ, θα πήγαινε σε διπλανό τραπεζάκι να καπνίσεις το αγαπημένο σου πούρο...:Ρ Μόνο τσιγαράκι στριφτό επιτρέπεται χαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο μ' αρέσει να σε πειράζω δεν λέγεται! Εντάξει, άντε δεν θα σε πάω στους ...πετρελαιάδες....με τις μπούργκες.
      Πούρο ε; Αβάνας; Χμμμμ άντε μια τζούρα έτσι θα την κάνω.
      Στέλνω φιλιά και καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή
    2. Καλέ, βρωμάνε τα πούρα, ακόμα και τα καλύτερα...!
      Δε χρειάζεται να πάει κανείς στους πετρελαιάδες για να δει τις μπούργκες, μια και μπορεί κανείς τις συναντήσει και σε δικές μας παραλίες...
      Αυτή η μπούργκα δεν καταπίνεται εύκολα.

      Διαγραφή
  4. Εμένα πάντως κάλεσε με σε όποιο μέρους του κόσμου θέλεις να πιούμε καφέ και έρχομαι Γλαύκη μου...για Κούβα διαλέγω το...
    Cafe Arcangel και μουσική το...Cuba Café - The Very Bes
    Αντε καλά καφεδάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να γινόταν, Ρούλα μου!
      Ίσως κάποτε ξανακατέβω εγώ στα μέρη σου...
      Αυτό που επέλεξες για Κούβα με βρίσκει σύμφωνη!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.