Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Μικρά σημεία των καιρών και ημερών

Ζώντας σε ένα ατελείωτο μπάχαλο σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ανάκατα ήρθα να αφήσω μικρό μέρος από σκέψεις που φέρνουν βόλτα στο ταπεινό μυαλό μου.
 
Αν καταφέρουμε να βγούμε σώοι και αβλαβείς σωματικά, πνευματικά και ψυχικά έπειτα από την πολιτική και κοινωνική αηδία, αδιαφορία, ανοησία κλπ, τότε θα είμαστε ήρωες της σύγχρονης εποχής.
Όσα συμβαίνουν δηλώνουν ότι μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας από τα πάνω προς τα κάτω λειτουργεί σε κατάσταση τρικυμίας εν κρανίω. Και δεν είναι να απορεί κανείς με όσα τρώμε, πίνουμε, καταπίνουμε, εισπνέουμε και προσλαμβάνουμε εγκεφαλικά... κι όλα αυτά χωρίς ανάσα υγείας, αφού πολλή από δαύτη βλάπτει.

Για πολλούς όλα είναι ωραία και ανθηρά, γι' αυτό σου λένε άσε τα βιβλία και πιάσε τα ριάλιτι σόου - που είναι απίστευτα "διδακτικά", άσε την πένα και πιάσε το βερνίκι νυχιών, άσε το παιδί και την Παιδεία και φτιάξε μπούτια, κοιλιά και κώλο - την μάπα μην ξεχάσεις, μην απασχολείς το μυαλουδάκι σου (κρίμα είναι να το κάψεις κι άλλο...) με πολλά πρωτόκολλα υγείας και τα συστήματα πέριξ αυτής και φόρα τη μάσκα σου - αυτή αρκεί για όλα, τι δεν καταλαβαίνεις. 
Άσε την εργασία που χάνεις και ξεκίνα τις προσευχές, παράτα την απειλητική και θρασύτατη στάση και συμπεριφορά της "γειτονοπούλας" χώρας και πήγαινε διακοπές (κυριολεκτικά και μεταφορικά) - το πτωχό πόπολο θα θαυμάζει τι μέσο χρησιμοποίησες για να μετακινηθείς και τι φοράς, οπότε μη σκιάζεσαι. Το ίδιο συστήνεται να κάνεις με τις πυρκαγιές (σου κάψανε τις Μυκήνες, ωρέ...), τις πλημμύρες και ό,τι κακό μας βρει - αν δεν το κοιτάμε, δεν υπάρχει! Η φωτιά στο βρακί μας έχει φτάσει - και είναι νάυλον πανάθεμά το - μα δεν πτοούμαστε, διότι θα έχουμε πάντα μαζί μας πλέον ως φυλαχτό τα διάσημα, πολύχρωμα, κυριλάτα και σούπερ υγιεινά παγουρίνα! Και... θα φωνάζουμε με περηφάνια: "Ακάκιε, το παγουρίνο μην ξεχάσεις"!
Τι άλλο θες, ανικανοποίητε ανθρωπάκο; Μπορείς  να είσαι ευτυχής, μια και όλα δουλεύουν για την πάρτη σου και την "ευημερία" της.
 
Κλείνοντας, να αναφέρω δυο παραδείγματα της στάσης που "φοριέται" πια πολύ, αλλά παράλληλα δίνει εξηγήσεις για την φάση που βρισκόμαστε σε μεγάλο βαθμό, οπότε δεν χρειάζεται να απορούμε. 
Το πρώτο έφτασε στα αυτιά μου από φίλους που πήγαν διακοπές και στάθηκαν σ' αυτό, διότι κάνει εντύπωση, βρε παιδάκι μου. 
Είσαι παραλία, στρώνεις την πετσέτα κάθεσαι σε ημιξαπλωτή στάση με πόζα μοντέλου, ακίνητη σαν άγαλμα, μα τόσο ακίνητη, που σαν έρθει το κύμα επάνω σου, μουσκέψει την πετσέτα σου , γίνεις ένα με τη μουλιασμένη άμμο και την πετσέτα μαζί, δεν κουνιέται ούτε η βλεφαρίδα μη τυχόν και χάσεις την πόζα...
Αν πάλι βαρεθείς και θέλεις να κουνηθείς λιγάκι, απλά σηκώνεσαι, κάνεις δυο βήματα και αρχίζεις να τραβάς με πάθος αμέτρητες κωλοσέλφι... Μα πώς, θα μείνει παραπονεμένος ο πισινός που έχει τραβήξει τόσα για να γίνει αυτός που έγινε ("άριστος" λέμε); Το μέγα ζήτημα των σέλφι έχει προχωρήσει σε άλλα επίπεδα, τα οποία είχα προβλέψει (κάνοντας πικρό χιούμορ) ως "αστροπαίδι" σε παλαιότερη ανάρτηση (αυτή με τις λευκάνσεις και τα τοιαύτα)!
Το δεύτερο παράδειγμα στάσης είναι το "καυτό" νέο της επικαιρότητας με το ριάλιτι του "μεγάλου αδελφού" (μας είχε λείψει, βλέπεις). 
Πάει το αρσενικό, λοιπόν, της συμφοράς - αντί να βρίσκεται αλλού και να ζει την αληθινή ζωή με κάθε τρόπο - και πετάει μια καφρίλα, ώστε να χάσκουν τα στόματα των τηλεθεατών και να μην αρθρώνουν άλλο λόγο. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να διατηρείται το κοινό στη σιωπή. Και δυστυχώς, αποδεικνύεται καθημερινά ότι υπάρχουν πολλά τέτοια αρσενικά που κυκλοφορούν εκεί έξω και δρουν ανενόχλητα.
 
Ευτυχώς, για όλα τα παραπάνω υπάρχει  πολύ κοινό που έχει ακόμα γερά αντανακλαστικά και αντιδρά με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας!
 
Α, μην ξεχάσω, οι εκπαιδευτικοί πήγαν - όπως και κάθε μέρα - στα σχολειά στις 7 του μηνός (που παρατρίχα θα άνοιγαν), όμως έφυγαν με "άδεια χέρια"... Ανοίξανε μεν και τα περιμένουν ακόμα όλα δε...!
 
 
 
@ Μια γλυκιά φωνή και παρουσία για την "ανάρρωση"... 

 

  

 

 

 
 
 

17 σχόλια:

  1. Διάβασα όλα όσα γράφεις αρκετές φορές.Δεν ξέρω πως έχουμε φτάσει σε αυτό το χάλι μέσα σε λίγα χρόνια.
    Πολλές φορές σκέφτομαι ότι δεν μπόρει να είναι τόσο χάλια όλα.Μάλλον εφιάλτη θα βλέπω.
    Με εκνευρίζουν αφάνταστα πολύ περισσοτερα απο αυτά που γράφεις.
    Το ότι κάποιοι έχουν καταφέρει να περάσουν ως άποψη όλα αυτά τα σκουπίδια που έχουν έρθει απο Αμερική και κάποιοι άλλοι (ενα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας) κάθεται και βλέπει φανατικά κάθε βράδυ αυτα τα σκουπίδια θέλουν να πιστεύουν οτι είναι κάποιοι.(Χωρίς άποψη όμως)....
    Το ίδιο ισχύει και για τα ραδιόφωνα και την μουσική.
    Ότι παίζει το ραδιόφωνο αυτό θα ακούσουν.Δε έχουν μάθει να το ψάχνουν λίγο περισσότερο.Εχω βαρεθεί να ακούω όλο τα ίδια και τα ίδια στα FM.
    Γιαυτό επιλέγω κάποια webradios.
    Γιατί υπάρχει η τεράστια δυνατότητα επιλογής και απο Ελλάδα αλλά και απο εξωτερικό να ακούσεις μουσική που ούτε στα όνειρα τους δεν την επιλέγουν τα fm.
    Πολλά έγραψα και είναι ακόμα περισσότερα αυτά που με κάνουν να σκέφτομαι σαν τους γέρους του muppet show.
    Το χειρότερο είναι εαν οδηγείς στους δρόμους.Μια τα κινητά, η άλλη που βάφεται στα φανάρια...Να γίνει κανενα τρακάρισμα θα την βρούν με το μολύβι στο μάτι....
    Μουσική για να αλλάξουμε διάθεση και να ξεχάσουμε έστω για λίγο τα σκουπίδια που μας σερβίρουν απο τηλεόραση και ραδιόφωνο.
    https://www.youtube.com/watch?v=KwL-lARk6TY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι ακόμα που διάβασα τώρα.
      https://www.e-tetradio.gr/Article/24156/ws-pote-omws-o-kosmos-tha-synehisei-na-blepei-to-big-brother

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και υπάρχουν άλλα τόσα που είναι αφάνταστα εκνευριστικά μέσα στην καθημερινότητά μας ή γενικά στη ζωή μας, όμως πόσα να αναφέρει κανείς; Κατά καιρούς γράφω εδώ μέσα για διάφορα κι έξω σε συζητήσεις μιλάω για πολύ περισσότερα. Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω, αλλά δεν σε αφήνουν και ν' αγιάσεις με τόσα γύρω...
      Αυτό με την οδήγηση και το βάψιμο δεν υπάρχει...! Λες και δεν μπορούν να το κάνουν πριν ξεκινήσουν ή να σταθούν σε μια άκρη. Πάντα υπάρχουν τρόποι και πρόγραμμα μέσα στην ημέρα για όλα.
      Πού τους θυμήθηκες τους γέρους του Μάπετ σόου; Μου άρεσαν πολύ και είναι μια έκφραση που χρησιμοποιώ όταν κάποιος γκρινιάζει!
      Λες έτσι να μοιάζουμε; Μα, είπαμε και να θες να μην τους μοιάσεις, δε σε αφήνουν, βρε παιδί μου!

      Χάρηκα με το άρθρο που έστειλες! Όπως και το μουσικό κομμάτι! Πράγματι, αν θες να δεις το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να ανεχτείς τη βροχή...
      Και μουσική σε παρόμοιο πλαίσιο:
      https://www.youtube.com/watch?v=fwuzr7JV1x4

      Διαγραφή
  2. Ουυυ πόσα μπορώ να συμπληρώσω σε όλα τούτα που γράφεις!
    Φυσικά και κατηφορίζουμε. Θέλουν να μας κρατούν στην κατηφόρα και δεν νοιάζονται για τις δικές μας ηλικίες αλλά για τους νέους που πλάθονται ακόμη.
    Όσο για το μεγάλο αδελφό δεν τον παρακολούθησα αλλά έμαθα ότι η παραγωγή επέλεξε άτομα ακραία για να κάνει θόρυβο. Επέλεξε τύπους του ''τιποτα''! Αυτοί λοιπόν μας προσβάλλουν και θα έπρεπε να κλείσει η τηλεόραση. Να δείξουμε επιτέλους ότι και απο τον καναπέ μπορούμε να αντισταθούμε.
    Καλημέρα Γλαύκη μου και εις άλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα να γράψουμε ή να συζητήσουμε πια; Είναι πλέον τόσα πολλά!
      Δεν παρακολουθώ το γελοίο ριάλιτι και δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση, όμως ενημερώνομαι για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας! Μακάρι να την έκλειναν όλο και περισσότεροι τη ριμάδα, μήπως και συνέλθουν οι υπεύθυνοι του οχετού! Κράξιμο χρειάζεται για όλα τελικά, όμως πάντα με γερά επιχειρήματα! Όσο αδιαφορούμε τόσο εξυπηρετούνται εκείνοι!
      Ευτυχώς, που συμβαίνει αυτό το κράξιμο από πολλές πλευρές...!
      Να είσαι καλά, Άννα!

      Διαγραφή
  3. Σκέφτομαι Γλαύκη μου τι αλήθεια μπορώ να γράψω και να πω εδώ σε αυτήν σου την ανάρτηση, που είναι δέσμη σκέψεων σε όσα τελευταία μας τριγυρίζουν. Δεν ξέρω βρε καλή μου φίλη ειλικρινά.
    Να ξεκινήσω από τα καλά που έχουν να κάνουν με τα ισχυρά αντανακλαστικά υγείας που έδειξε η κοινωνία, νέοι άνθρωποι μέσα από τα social media.
    Ξεσηκώθηκαν, γυναίκες, άντρες. Και να είσαι σίγουρη ότι η εξέλιξη αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη. Μην νομίζεις ότι θα το έκαναν μόνοι τους. Βέβαια αυτό δεν αρκεί. Θέλει συνέχεια και συνέπεια.
    Αρκετά Γλαύκη μου σιωπήσαμε. Αρκετά ανεχτήκαμε. Η βρωμιά δεν καθαρίζει από μόνη της. Θέλει φωνές, χέρια, εργαλεία. Κόπο, αγώνα.
    Με την παραίτησή μας και άλλες δηλώσεις περί ...κούρασης και απογοήτευσης, που είναι άλλοθι για μένα, δώσαμε το γήπεδο όλο στη σαπίλα. Μάθαμε να ζούμε μαζί της. Ας ελπίσουμε να αποτελέσει αυτή η νίκη ένα νέο ξεκίνημα.
    Καλησπέρα γλυκιά μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κι εγώ χαίρομαι μέσα σε τόση βρώμα με τα γερά αντανακλαστικά που δείχνει η κοινωνία διαρκώς πλέον, γιατί προφανώς δεν μας παίρνει άλλο!
      Ναι, είναι μια νίκη κι ελπίζω σε πολύ μεγαλύτερη στο μέλλον (κοντινό θα ήθελα να πιστεύω) αν ενώσουμε πιο πολλές φωνές!
      Η κούραση είναι φυσική μετά από τόσα εδώ και χρόνια και ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας μπορεί να κουβαλά και προσωπικό φορτίο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Δεν το θεώρησα ποτέ στα γραφόμενά μου ως άλλοθι για την ακινησία. Πάντα είναι αναγκαία η παύση πριν μια δραστήρια συνέχεια, διότι κανένας δεν μπορεί να είναι αποδοτικός όταν βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. Αφήνεις τα πράγματα να συμβαίνουν, συγκεντρώνεις δυνάμεις και επιλέγεις τις μάχες που θα δώσεις, για να έχεις το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Έτσι πιστεύω.
      Την καλησπέρα μου!

      Διαγραφή
  4. Ώρες ώρες έχω την εντύπωση πως συμμετέχουμε σ' ένα κοινωνικό πείραμα. Όπως κάνουν οι ερευνητές στα εργαστήριά τους με ποντίκια. Τους παρέχουν μικρόβια και ουσίες και καταγράφουν τις αντιδράσεις τους. Πόσο αντέχουν, αν ψόφησαν, αν έχουν παρενέργειες. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η εσχατιά που φτάσαμε.
    Γλαύκη μου, πρέπει να οχυρώσεις καλά το στομάχι σου για όλα όσα θα ζήσεις φέτος. Εύχομαι ολόψυχα να βγείτε όλοι αλώβητοι απ' αυτό το σκηνικό κινδύνου και φόβου. Δεν μας έμειναν και πολλά απόρθητα φρούρια. Λίγη αξιοπρέπεια, εντιμότητα και φιλότιμο. Να τη βγάλουμε "καθαροί" κι αυτή τη χρονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ή... είναι!
      Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι τι μας περιμένει, γιατί θα χαλάσω πράγματι το στομάχι μου. Έχω αποφασίσει να αντιμετωπίζω τα πράγματα την ώρα που έρχονται, διότι πάντα ήθελα έγκαιρα να σκέφτομαι και να ενεργώ για να προλάβω, όμως μόνο την υγεία μου χαλούσα, αφού πολλοί άλλοι είναι στον κόσμο τους. Ένα θετικό νέο είναι ότι ο δήμος μας θα κάνει τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς (όσους το επιθυμούν) της περιοχής αύριο και μεθαύριο. Για να δούμε, θα συναντήσουμε τον "μικρούλη"; Εύχομαι όχι! Τελοσπάντων, θα έπρεπε να γίνει παντού αυτό μέσα στην εβδομάδα...
      Σ' ευχαριστώ, Μαρία μου!
      Να; είσαι καλά!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα.Επιστρέφω σήμερα με ένα άρθρο και ενα video που έχει η σελίδα e-tetradio.gr.
    Πιστεύω ότι ενδιαφέρει όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους που έχουν βαρεθεί με την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν τα ραδιόφωνα.
    https://www.e-tetradio.gr/Article/24168/now-radio-ena-ntokimanter-gia-to-radiofwno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το άρθρο και το βίντεο τα λένε όλα για ό,τι έχει συμβεί στο ελληνικό ραδιόφωνο και είναι πραγματικά κρίμα. Πολύ καλά έκανες και το παρέθεσες εδώ.
      Πολύ θα ήθελα μια εκπομπή στο ραδιόφωνο και με μουσική και με θέματα, αλλά...
      Δύο πολύ αγαπημένα μου από τα παλιά, άσχετα με το θέμα, αλλά τα άκουγα πριν από λίγο ενώ ξεκουραζόμουν:
      https://www.youtube.com/watch?v=_Wm3ry8T7qI
      https://www.youtube.com/watch?v=8qDK2E57V7M

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα.
      Διάβασα την απάντησή σου και θα σου πω την άποψη μου για την εκπομπή που όπως γράφεις θα ήθελες να κάνεις σε ραδιόφωνο.
      Επειδή οι προπάθειες μου άρχισαν απο το 1991 μέχρι το 2005 θα σου πω αυτό που έχω καταλάβει για το ραδιόφωνο στην Ελλάδα.
      Εαν παρατηρήσεις απο την εποχή της ελεύθερης ραδιοφωνίας κάποια ονόματα έχουν γυρίσει σχεδόν ολα τα ραδιόφωνα της Αττικής.
      Δεν ξέρω γιατί και πως σκέφτονται οι επιχειρηματίες που έχουν τα ραδιόφωνα.
      Επειδή λατρεύω το ραδιόφωνο απο παιδί θα σου πω οτι μετά απο αρκετό ψάξιμο έχω καταλάβει ότι έτσι οπως εχουν γίνει τα πράγματα με τα τόσα προβλήματα που έχουμε πλέον οι περισσότεροι το μόνο που κάνουμε είναι να βάζουμε το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο έτσι να παίζει και να ακούμε κάτι για να μην νευριάζουμε με την κίνηση.
      Πόσοι είμαστε που έχουμε άποψη και θέλουμε κάτι άλλο να ακούμε.Γιατί η μουσική φτιάχνει την διάθεση.
      Εάν είσαι όμορφη,έχεις ωραίο σώμα,και θέλεις εκπομπή έχεις πιθανότητες....Γιατί πρώτα αυτό θα δουν και μετά εάν το έχεις.
      Όσο πιο sexy και ναζιάρα είσαι κάτι μπορεί να γίνει...
      Πιστεύω οτι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
      Βέβαια υπάρχουν ευτυχώς και κάποια ραδιόφωνα ακόμη που έχουν πραγματικά αξιόλογους παραγωγούς.
      Ο Μελωδία,ο Μεντα,Best 92,6.
      Μετά πάμε για webradios.
      Αυτή είναι η άποψη μου για το θέμα εκπομπής.
      Εάν μου πρότειναν εκπομπή σε ραδιόφωνο των Fm μετά απο τόσα χρόνια θα έλεγα ενα μεγάλο ΟΧΙ!!!
      Γιατί έχω μάθει στην ζωή μου να έχω άποψη.Και οχι να μου λένε τι θα παίξω στην εκπομπή μου.
      Γιαυτό και παρακαλάω τον θεό να μπορέσω να κάνω ενα ραδιόφωνο web σωστό και κάποια στιγμή να έχουμε και εμεις ελεύθερο ιντερνετ όπως έχουν και στο εξωτερικό.
      Να μπορούμε να ακούμε και στο αυτοκίνητο και οπου θέλουμε μουσική χωρίς να πρέπει να εχουμε σε mp3 τις μουσικές μας στο αυτοκίνητο.
      Πολλά έγραψα πάλι.
      Για μένα το καλύτερο ραδιόφωνο είναι το :
      http://www.e-radio.gr/AK-Radio-Internet-Radio-i1975/live

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα.
      Δεν αναφερόμουν στο συμβατικό ραδιόφωνο μα στο διαδικτυακό.Συγγνώμη που δεν το διευκρίνισα. Βέβαια, καλύτερα έτσι, διότι έγραψες όλα αυτά που είναι χρήσιμα να τα γνωρίζει κανείς για το ραδιόφωνο στον τόπο μας!
      Για να ευθυμήσουμε λίγο, θα έλεγα ότι το πακέτο που προτείνεις για παρουσιάστρια σε κάποιο σταθμό δεν το έχω ολόκληρο :))) Όμως και να το είχα, δε θα το χρησιμοποιούσα (και δεν το χρησιμοποίησα ποτέ) για καμία δουλειά. Το θεωρώ το λιγότερο γελοίο! Νάζι και σεξουαλικότητα είναι για αλλού κι όχι για τέτοιους σκοπούς.
      Πήξαμε από "μαϊντανούς" που κάνουν πασαρέλα καθημερινά γύρω μας με τεράστια ελαφρότητα και μπόλικο κυνισμό. Πουλάνε πανεύκολα το κορμί τους στο διαδίκτυο με κάθε τρόπο και για κάθε σκοπό. Πώς μπορεί έπειτα κανείς να εμπιστευτεί ένα τέτοιο άτομο για οποιαδήποτε σχέση και δεν αφήνω απ' έξω τους άνδρες φυσικά με την ελαφρότητα που επίσης επιδεικνύουν.
      Σταματώ, γιατί ξέφυγα από το ζήτημα του ραδιοφώνου, όμως είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σχετικά με τα παραπάνω. Έχουμε φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα δυστυχώς.
      Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά τις εκπομπές που θα είναι καθοδηγούμενες από άλλους. Δεν θα το έκανα επίσης.
      Ακούω Μελωδία και μου αρέσει πολύ. Τους άλλους τους έχω ακούσει τυχαία και ελάχιστα, οπότε δεν έχω άποψη.
      Εύχομαι να καταφέρεις να δημιουργήσεις το δικό σου webradio.
      Υ.Γ.: Τελικά, με την υγεία σου όλα καλά;

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα.
      Μου έδωσε ο γιατρός ενα φάρμακο για την αρρυθμία.Είμαι καλυτερα.
      Για μένα είναι άγχος.Αυτό μου είπε και ο γιατρός.

      Στο αυτοκίνητο ακούω Μελωδία σπάνια.Είναι το μόνο ραδιόφωνο που έχει παραγωγούς γυναίκες και άνδρες που έχουν ωραίες φωνές και τα σχόλια τους ειναι λίγα και καλά.Μιλάνε σωστά ελληνικά και δεν κάνουν χαζά σχόλια.
      Και ο Kosmos 93,6 έχει πολυ καλές επιλογές.
      Εάν μπορείς να ακουσεις βράδυ 22:00- 00:00.
      Απο το 2007 που είχα ψάξει για webradio και γενικά τι ισχύει και στο εξωτερικό είχα πάθει πλάκα.
      Στην Γερμανία που έιχαν απο τότε παντού πρόσβαση στο ίντερνετ και με ταχύτητες που έχουμε τώρα στην Ελλάδα,θα σου πώ ότι είχαν κυκλοφορήσει ραδιόφωνα αυτοκινήτου με δυνατότητα να ακούς και webradios.
      (blaupunkt )
      Και για να κλείσουμε το θέμα ραδιοφωνο θα σου πω οτι και webradios στην Ελλάδα λίγα είναι καλά.
      Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά που προσπαθούν να ταιριάξουν Ελληνικά με ξένα.
      Τέλος πάντων,γούστα είναι αυτά.....
      Σήμερα ακούω ένα τραγούδι σε διασκευή.Μόνο μουσική!!!
      https://www.youtube.com/watch?v=xY-Sk474wGY

      Διαγραφή
    5. Το άγχος τελικά είναι "κακός σύμβουλος". Αιτία πολλών κακών γι όλους μας. Να προσέχεις. Σημαντικότατο να βρίσκεις τρόπους να αποφορτίζεσαι κι αν μπορείς να το κάνεις κάπου στη φύση.

      Πολύ καλές οι παρατηρήσεις σου για τον Μελωδία και συμφωνώ για το Kosmos 93,6, τον οποίο δεν έχει τύχει να ακούσω μετά τις 10.00, μα αφού το προτείνεις, θα το κάνω.
      Επίσης δεν μου αρέσει ο συνδυασμός ξένων και ελληνικών, όπως και δεν το κάνω στο ιστολόγιο (νομίζω μία φορά το έκανα πρόσφατα σε μία ανάρτηση έπειτα από πέντε χρόνια ύπαρξης ως διαδικτυακός τόπος). Με απωθεί όταν το κάνουν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τόσο που τους αλλάζω.

      Η μουσική επιλογή σου κλασική και αξεπέραστη! Για λίγο "ταξίδεψα" στη Μονμάρτη.
      Και ένα ακόμη πολύ ατμοσφαιρικό κομμάτι (κατά τη γνώμη μου):
      https://www.youtube.com/watch?v=hlepGVzm9bw

      Διαγραφή
  6. Eτσι Γλαύκη μου πρέπει να τα λέμε έξω από τα δόντια...φτάνουν πια οι πλύσεις εγκεφάλων...ας πούμε όχι στα σκουπίδια που μας σερβίρουν και ας δώσουμε στη νέα γενιά ότι καλύτερο μπορούμε... αυτό βέβαια μαθαίνεται από την μικρή ηλικία ..ίσως αν γίνει ένα ξεκίνημα τώρα σε λίγα χρόνια να έχουν αλλάξει τα πραγματα για τις καινούργιες γενιές που θα έρθουν..
    Θέλω το δισέγγονο μου που βρίσκεται στο δρόμο για τα έρθει,να μεγαλώσει ..αν όχι σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο, αλλά τουλάχιστον πιο ανθρώπινο...
    Θελω να σου πω πως ξέρω πολλά νέα παιδιά μαζί και τα τέσσερα μεγάλα εγγόνια μου αντιστέκονται σε ότι σερβίρεται έτοιμο στα ΜΜΕ.. έχουν κάνει τις επιλογές τους και χρησιμοποιούν το διαδίκτυο εκεί που χρειάζεται..
    Ωραιο το μουσικό σου χαλί...
    Οσο για ραδιόφωνο έχω επιλέξει αυτό...https://spirtowebradio.com/ το ακούω χρόνια έχει κάνει και αυτό τις επιλογές του όπως και εγώ..
    Να είσαι καλά κορίτσι μου και να αντιστέκεσαι σε ότι ενοχλεί την συνείδηση σου.!!
    Καλό σου βράδυ 🌙και καλό Φθινόπωρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο εύχομαι κι εγώ για τις επόμενες γενιές και η αλήθεια είναι ότι προσωπικά προσπαθώ να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ, για να βελτιωθούν τα πράγματα. Να νοιάζονται μα να έχουν και τη δύναμη και την αντοχή να παλεύουν για το καλύτερο στον κόσμο.
      Με το καλό να υποδεχτείτε το νεαρότερο μέλος της οικογένειάς σας! Είσαι ευλογημένη που έχεις τη δυνατότητα να δεις δισέγγονα, Ρούλα μου!
      Από ό,τι φαίνεται έχεις κάνει και πολύ καλή δουλειά με όλους τους!
      Τον σταθμό που προτείνεις δεν τον γνωρίζω μα θα τον ακούσω!
      Σ' ευχαριστώ για όλα και καλή συνέχεια σε όλα τα όμορφα που κάνεις!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.