Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τι χρωστάνε άραγε οι αθώες ψυχές;

Για πολλοστή φορά και μέσα από διαφορετικές πλευρές της ζωής διαπιστώνω ότι ο άνθρωπος δε θα πάψει να βγάζει το "τέρας" που έχει στην ψυχή του. Με αυτή του την όψη ήρθα για ακόμη μία φορά πολύ κοντά εδώ και αρκετές μέρες, λόγω του ότι σώθηκε ως εκ θαύματος ο μικρός γατούλης που υπάρχει στο σπίτι τα τελευταία δύο χρόνια, ο οποίος ήρθε - πάλι κάπως μαγικά - να πάρει τη θέση του πατέρα του, του σπουδαίου Νικολή.
Για εκείνον είχα γράψει παλαιότερα και μπορεί να ανατρέξει κανείς στην παρακάτω ανάρτηση, για να μην επαναλαμβάνομαι.
                                  "Γοητευτικοί καρδιοκλέφτες...!"

Ένα βράδυ βρήκε τον μικρό γατούλη ένας νεαρός που έκανε βόλτα το σκυλάκι του στον πεζόδρομο μπροστά στο σπίτι. Για καλή του τύχη του μικρού τον είδε στο σκοτάδι, να τινάζεται όλο του το κορμάκι αδιάκοπα, κοντά στη ρόδα του αυτοκινήτου. Συνέπεσε να βγαίνουμε στις σκάλες εκείνη την ώρα και μας το ανέφερε, αλλιώς δε θα το είχε πάρει είδηση κανείς, μια και ο γατούλης είναι ελεύθερο ζώο, όπως ο πατέρας του. Έρχεται στο σπίτι όποτε αυτός επιθυμεί και κάθεται όσο θέλει, όμως σε καθημερινή βάση και αρκετές φορές μέσα στην ημέρα (κι έχει και ιατρική φροντίδα από εμάς).
 
Τελικά, υπάρχει ανθρωπιά...όπως και απανθρωπιά!
Όχι μόνο μας ειδοποίησε ο νεαρός για το συμβάν - που ήταν επείγον - μα τηλεφώνησε ωσότου δράσουμε και στον δικό του κτηνίατρο για να του πει τα συμπτώματα και να του δώσει οδηγίες! 
Στη συνέχεια ο μικρός ήρωας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον κτηνίατρο που τον παρακολουθεί, ο οποίος δεν έχει ωράριο (ήταν πολύ αργά το βράδυ όταν συνέβη) εμπρός στην ασφάλεια και την βοήθεια που έχουν ανάγκη τα ζώα και είναι προς τιμήν του! 
Φυσικά ήταν φόλα που είχε αρχίσει να δηλητηριάζει το σωματάκι του ανύποπτου ζώου και κόντευε να το εξολοθρεύσει. Και για του λόγου το αληθές, αν αργούσαμε δέκα λεπτά, δε θα είχε σωθεί. Έπειτα από σχεδόν τρεις ώρες ταλαιπωρίας στο ιατρείο κατάφερε να επιστρέψει σε πλήρη αδυναμία στο σπίτι. Με την φροντίδα όλων μέσα σε δυο μέρες ήταν και πάλι στα "όπλα". Αρχικά ίσα που στεκόταν στα πόδια του, αφού έπινε νερό κι έμενε το κεφαλάκι του στο δοχείο. Την τρίτη μέρα βολτάριζε όπως παλιά κι έτρωγε λουκούλλεια, όμως δέθηκε με το σπιτικό πολύ περισσότερο, κάτι το οποίο μας επισήμανε ο γιατρός.
 
 
Με τον ίδιο τρόπο πέθανε ο πατέρας του μικρού Ρόμπιν (αυτό είναι το όνομά του), ο περιβόητος και πολυαγαπημένος Νικολής, που θα μείνει αξέχαστος σε όσους τον γνώρισαν! Εκείνος έχασε τη ζωή του ένα βράδυ ισχυρής κακοκαιρίας τον Οκτώβριο του 2018. Δεν είχα γράψει για ό,τι συνέβη τότε, διότι μου ήταν πολύ δυσάρεστο. Τότε, όπως και τώρα, κάποιος ασυνείδητος έριχνε σωρηδόν τις φόλες στα ανυποψίαστα και άκακα ζωάκια, εξολοθρεύοντας πλήθος γατιών στη γειτονιά.
Ένας άλλος "βαρεμένος" γειτονικής περιοχής (πληροφορία του γιατρού) πετάει επίσης φόλες μέσα στους κήπους ή τις αυλές των σπιτιών με στόχο τους σκύλους τους.
 
Δεν κατάλαβα ποτέ τόση κακία και τόσο μίσος που μπορεί να επιδείξει κάποιος απέναντι σε αθώες ψυχές, οι οποίες κυριολεκτικά δεν τον έβλαψαν σε τίποτα. Μόνο ψυχική ασθένεια είναι δυνατό να σκεφτώ ότι κρύβεται από πίσω ή η ανόητη αίσθηση του ισχυρού απέναντι στον πιο αδύναμο, για να ικανοποιηθεί το "στραπατσαρισμένο" "εγώ" από άλλες αιτίες. 
Μα δε είναι να απορεί κανείς, όταν ήδη άνθρωπος συμπεριφέρεται με αντίστοιχο ύπουλο, χυδαίο κι εγκληματικό τρόπο απέναντι σε άνθρωπο. Οπότε, για ποιο λόγο να μην το κάνει προς κάθε πλάσμα της φύσης ή οποιοδήποτε δημιούργημά της.
 
Όπως επίσης θεωρώ εγκληματικό να πάρει κάποιος ένα ζωάκι κι έπειτα από ορισμένο χρονικό διάστημα να το εγκαταλείψει στον δρόμο. Κι όλο αυτό για να ικανοποιήσει μόνο και μόνο τις βαθιά εγωιστικές του ανάγκες! Ας μην το πάρει ποτέ!
 
Το "τέρας" της ψυχής καλά κρατεί και τον κόσμο κυριεύει!




7 σχόλια:

  1. Φοβερά κτήνη μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι. Δεν ξέρω, ντρέπομαι πολύ σε παρόμοιες περιπτώσεις που και εμείς έχουμε βιώσει. Το σκυλάκι μας να σου πω ότι δεν το αφήνουμε στο εξοχικό να κατέβει στην αυλή μόνο του. Βάλαμε πορτούλες στη βεράντα γιατί ξέρουμε ότι υπήρχε -τώρα δεν ξέρω πού βρίσκεται και αν δρα ακόμη-κάποιος που περνούσε εξω από τα σπίτια και πετούσε φόλες μέσα στις αυλές. Είναι τρομαχτικό να τα βλέπεις τα ζώα, να πονούν πεθαίνοντας από τη φόλα. Έμαθα επίσης ότι τώρα ψεκάζουν κάποιοι και στις ρίζες των δέντρων με φόλα σε σπρέι ή άλλο δηλητήριο και το παίρνει το ζώο μυρίζοντας. Δεν ξέρω αν ευσταθεί αλλά ο κτηνίατρός μας μας συνέστησε να μην αφήνουμε το ζώο μας σε γωνίες και παρτέρια να τρώει ή να μυρίζει. Λοιπόν ο άνθρωπος μπορεί να γίνει η ντροπή της ανθρωπότητας
    Καλημέρα Γλαύκη μου Χαίρομαι για το γατούλι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κτήνη αλωνίζουν δίπλα με κάθε τρόπο και προς κάθε πλάσμα της φύσης! Το θέμα είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι και να τιμωρούνται όσοι διαπράττουν εγκλήματα.
      Δεν είχα ποτέ τη σοκαριστική εμπειρία να βλέπω ένα ζώο να αργοπεθαίνει βασανιστικά από τη λήψη φόλας!
      Ο άνθρωπος να μη φτάσει να είναι πλέον μόνο η ντροπή της ανθρωπότητας είναι το ζητούμενο!
      Να είσαι καλά, Άννα μου!

      Διαγραφή
    2. Α, και για το σπρέι που ανέφερες... ήθελα να ήξερα τι άλλο θα συλλάβει ο βλαμμένος τους νους!!!

      Διαγραφή
  2. Αχ Γλαυκή μου όταν ακούω ή βλέπω τέτοιες ειδήσεις ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος και που υπάρχουν κάποιοι από το είδος μας που κάνουν σε ανυπεράσπιστα πλάσματα, τέτοιες εγκληματικές πράξεις..
    Είχαμε και εμείς μια απώλεια πρόπερσι από φόλα της γατούλα μας.. και καταλαβαίνω την φρίκη σου...
    Και που να έβλεπες εδώ στην Κρήτη δεν ξερω που ακριβως, το έδειξαν στις ειδήσεις πως κάποιοι που λέγονταν άνθρωποι,έδεσαν σαν σφαχτά σταδεντρα σκυλακια και τα έγδαραν...είχα ανατριχιάσει ολόκληρη...
    Ευτυχως όλα καλά με τον γατούλη σας..να τον προσέχετε.
    καλο σου απόγευμα..😯

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα, το έκανα εικόνα αυτό που περιέγραψες για τα σκυλάκια. Δεν πάμε καλά! Πόση βία και μίσος κρύβει μέσα του ο "άνθρωπος";
      Το ζήτμα είναι ποιοι μεγαλώνουν τέτοια τέρατα;
      Σ' ευχαριστώ, καλή μου!

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι σκατόψυχοι ζουν ανάμεσά μας. Και βγάζουν τα φαρμάκια της ψυχής τους στα ανυπεράσπιστα πλάσματα. Τυχερός ο συγκεκριμένος γατούλης πάντως. Έπεσε σε καλά χέρια και σώθηκε.
    Αχ βρε Γλαύκη μου... αυτά τα τέρατα ζουν και δηλητηριάζουν με την ύπαρξή τους τον κόσμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκατόψυχοι!!! Πολύ ορθά τους χαρακτήρισες!
      Δρουν με τόσο μίσος και τόση βία απέναντι σε ανθρώπους, ζώα και περιβάλλον δίχως τύψη καμιά!
      Είναι οι "αφέντες" στον τόπο τους, καλέ!
      Τρομάρα τους!
      Μαρία μου, δεν ξέρω πόσο δηλητήριο μπορώ να αντέξω, μια και δεν είμαι Μιθριδάτης! Ή μήπως θα μεταλλαχτούμε;
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.