Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

"Φέρε μαζί σου χρόνο"... κι αυτό αρκεί


"Φέρε μαζί σου χρόνο" κι αυτό αρκεί σε εκείνον που σε αγαπά. Αυτό θα ήθελε από σένα, να τον μοιραστεί μαζί σου με οποιοδήποτε τρόπο. Μα ο χρόνος σήμερα είναι θησαυρός, οπότε είναι σαν να του προσφέρεις ένα πολύ σπουδαίο δώρο.

Σε αυτή τη μικρή ανάρτηση όποιος θέλει φέρνει χρόνο μαζί του για μια μουσική ανάσα, μια κι εγώ ένα πράμα έχω να πω σήμερα υπό μορφή ερώτησης, που όποιος θέλει απαντά, κι αφήνω τα υπόλοιπα στην επόμενη, λίγο παράξενη, κατάθεση σκέψεων..., η οποία θα ακολουθήσει άλλη μέρα.

Πώς γίνεται σχεδόν πάντα τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή μας, τα πιο υπέροχα και τα πιο τραγικά, να συμβαίνουν εκεί που δεν τα περιμένουμε; 







 Καλή συνέχεια!

 

13 σχόλια:

  1. Στο νου έχω μία στιγμή χαραγμένη
    που ο χρόνος την περιγελά μα αυτή άκαμπτη μένει
    φορτισμένη απ' το αίμα υπερβάλλει εαυτό

    Καλημέρα Γλαύκη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικά ήρθες και εμπλούτισες με την ποιητκή σου ματιά το μικρό αυτό κείμενο!
      Σ' ευχαριστώ, Ελένη μου! Πάντα ολιγόλογη στα σχόλιά σου αλλά εύστοχη!

      Διαγραφή
  2. Συμβαίνουν εκεί που δεν τα περιμένεις, με τρόπο που δεν τον περιμένεις κι ανακατεύονται άνθρωποι που δεν περιμένεις! Ίσως η ζωή κάνει επίδειξη μεγαλείου...
    Αλλά είναι και πολλά, ευχάριστα ή δυσάρεστα, που τα έχουμε "προετοιμάσει" χωρίς να το έχουμε καταλάβει, έχουμε ανοίξει δρόμο από καιρό....
    ♥ Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, η ζωή κάνει σίγουρα επίδειξη μεγαλείου, διότι δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει αρκετές φορές τα όσα ανεξήγητα συμβαίνουν, έτσι ξαφνικά, σαν να σε πιάνουν στον ύπνο...!
      Ίσως ορισμένα τα έχουμε "προετοιμάσει" με τις επιλογές και τη στάση μας, όμως άλλα όχι. Εκεί ίσως τα έχουν "προετοιμάσει" άλλοι και παρασύρουν στο διάβα τους κι εμάς!
      Να είσαι καλά, κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με την Αλεξάνδρα. Όταν ''προετοιμάζεις'' κάτι αυτό που ακολουθεί δεν σου προκαλεί έκπληξη.
    Καλό Σεπτέμβρη Γλαύκη μου καλή σχολική χρονιά εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν "προετοιμάζονται" όλα από εμάς κάποιες φορές, αλλιώς δεν θα αποτελούσαν και τόσο έκπληξη, αφού αν πάει πίσω στον χρόνο κανείς θα ανκαλύψει τη σειρά των καταστάσεων που τον οδήγησαν στο τώρα.
      Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν παιρνούν από τα χέρια μας, τα οποία μας επηρεάζουν ή ακόμα μας αφορούν άμεσα.
      Καλό φθινόπωρο, Άννα μου, κι εύχομαι τα καλύτερα για ετούτη τη μελαγχολική εποχή του χρόνου! Ακόμα ας απολαύσουμε το καλοκαιρινό της χρώμα...

      Διαγραφή
  4. Πάντα ο χρόνος Γλαύκη κρύβει το απρόσμενο. Εκεί είναι πολλές φορές η μαγεία του. Όπως λένε και τα κορίτσια παραπάνω, η ζωή κάνει θαύματα με τη μπαγκέτα της.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ευχάριστα απρόσμενα είναι από τις πιο εκλεκτές στιγμές της ζωής μας! Ναι, πιστεύω κι εγώ ότι η ζωή κάνει θαύματα! Και επειδή είμαι σαν τα παιδιά, που πιστεύουν στις υπερφυσικές δυνάμεις, μου συνέβησαν έτσι μικρά θαύματα...!
      Εύχομαι να σε βρουν κι εσένα τέτοια μικρά θαυματάκια!

      Διαγραφή
  5. Και πολύ καλά μας κάνουν κι έρχονται εκεί που δεν τα περιμένουμε, για να μάθουμε επιτέλους πως δε γίνεται να συμβαίνουν μόνο αυτά που περιμένουμε. Έχω το λόγο μου που το λέω αυτό, θα σου εξηγήσω διά ζώσης κάποια στιγμή. Προς το παρόν αφήνω μια κουρασμένη καληνύχτα και πάω ν' ακούσω Μπάμπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Μαράκι μου, έτσι γίνεται!
      Με έβαλες σε ανησυχία τώρα...
      Αυτά που περιμένουμε συχνά μας εγκλωβίζουν σε μία διαδρομή, που ίσως να μην είναι και η καλύτερη τελικά, απλά έτσι νομίζουμε μέχρι να μας αποδειχτεί ότι υπάρχουν και άλλες που δεν είχε πάει ποτέ ο νους μας. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και μέσα από πολύ δυσάρεστα γεγονότα.
      Καλή ξεκούραση μέσα από την ακρόσαση του μουσικού σερβιρίσματος απόψε!

      Διαγραφή
  6. Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας, υπέροχα ή τραγικά, έρχονται πράγματι όταν δεν τα περιμένουμε. Έχει κι αυτό την ομορφιά του. Είναι η έξαψη της στιγμής όταν πρόκειται για χαρά, είναι το αίσθημα του πόνου όταν πρόκειται για δυσάρεστο γεγονός. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως, το ζούμε, ζούμε τη στιγμή, τη μαγική, την όμορφη, την τραγική. Αν συνέβαιναν όταν τα περιμέναμε, πώς θα βιώναμε αυτά τα έντονα συναισθήματα; Θα ήταν απλά κάτι αναμενόμενο! Σε φιλώ, Γλαύκη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι, είναι!
      Εμείς κάποια πράγματα είμαστε σε θέση να ορίσουμε συνειδητά και κάποια άλλα τα προκαλούμε ασυνείδητα ή δεν γίνεται πάντα να γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχουν. Το απρόβλεπτο είναι αυτό που καθηλώνει με τον ά΄λφα ή βήτα τρόπο. Εκεί εμπεριέχεται η ομορφιά του, η σοφία του, το μυστικό ίσως της ζωής.
      Σ΄ευχαριστώ, Mia!
      Να είσαι καλά και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, λόγω υποχρεώσεων!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.