Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Μία πρόταση μέσα από δώδεκα ιστορίες

Πάρτε μια κούπα καφέ ή όποιο άλλο ρόφημα ή ακόμα και οινοπνευματώδες ποτό της αρεσκείας σας και αφεθείτε στην απόλαυση της μικρής οθόνης. Μια πρόταση μίνι ελληνικής σειράς, που μου προσέλκυσε την προσοχή πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για τη σειρά μυθοπλασίας 12 αυτοτελών ιστοριών με τίτλο "Καρτ Ποστάλ", την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος στο ERTFLIX

Είναι βασισμένη στα βιβλία της Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ και θεωρώ ότι ξεχωρίζει τόσο για το πρωτότυπο σενάριο όσο για τη συμμετοχή μέσα από τις όμορφες ερμηνείες πολλών - διαφορετικών σε κάθε επεισόδιο - πολύ καλών ηθοποιών μα και για τη μουσική, τη φωτογραφία της και γενικά την ατμόσφαιρα που δημιουργεί γύρω από τους ήρωες. Εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις, την επικοινωνία, την φιλία, την αγάπη, τη νοσταλγία. 

Όλα "υφαίνονται" αρμονικά γύρω από τον βασικό ήρωα που ως αρχαιολόγος μεταβαίνει μετά από πολλά χρόνια, από το εξωτερικό, στον τόπο καταγωγής του για μία ανασκαφή. Εκεί ξεκινά ένα συναρπαστικό εσωτερικό ταξίδι μέσα από τη γνωριμία του με τη φύση του νησιού και τους ανθρώπους του. Ερχόμενος σε επαφή με εκείνους και τις ιστορίες τους μαθαίνει σταδιακά τον εαυτό του, αλλά και συμφιλιώνεται με τον έρωτα, τις πληγές του και τον θάνατο που βίωσε ως παιδί.

Οι καρτ ποστάλ που στέλνει στην πρώην αγαπημένη του θα τον κάνουν έναν ερωτεύσιμο άνθρωπο, αφού μόνο μέσα από αυτές θα τον ερωτευτεί η αποδέκτης τους...

Η σειρά έχει ολοκληρωθεί πλέον, όμως όποιος επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει στο ERTFLIX και να πάρει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο, πατώντας στον τίτλο που ακολουθεί:

"Καρτ Ποστάλ"

Ελπίζω να αρέσει η πρόταση σε όσους κάνουν το "κλικ", εκτός αν κάποιος την έχει παρακολουθήσει, οπότε θα ήθελα να ανταλλάξουμε εντυπώσεις.

 

@  Μουσική ταιριαστή στις ημέρες των εορτών από τον Michael Bublé...


 

12 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Γλαύκη μου! Χρόνια πολλά κατ΄αρχήν!
    Ναι εδώ, εγώ παρών! Όχι απλά την παρακολούθησα αλλά την "ρούφηξα" σε live μετάδοση. Την έχω δουλέψει, έχω ετοιμάσει παρουσίαση για το Σινεφιλ. Τη λάτρεψα πραγματικά. Και έχω διοργανώσει και ψηφοφορία για τους πρώτους αντρικούς και γυναικείους ρόλους σε μια ομάδα για τη σειρά στο facebook.

    Λοιπόν, έχοντας δει το "Νησί", έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Βιτόρια Χίσλοπ αλλά και σε όλους τους συντελεστές της σειράς. Είναι μια εκπληκτική δουλειά, με αισθητική, με χρώμα, με σκηνοθεσία. Υπέροχες φωτογραφίες και μουσική.
    Μια μόνιμη ατμόσφαιρα ανεκπλήρωτου, μια λανθάνουσα μελαγχολία παντού με εξαιρέσεις προς το τέλος.
    Οι χαρακτήρες είχαν τη δική τους ιστορία πραγματικά και συγκλονίζουν. Όσον αφορά τις ερμηνείες, δεν έχω λόγια.
    Αυτές οι πρώτες μου σκέψεις Γλαύκη.
    Για πες τι σου έκανε εντύπωση περαιτέρω;
    Φιλιά πολλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά, Γιάννη!
      Εσύ παρών αλλά εγώ καθυστέρησα να είμαι παρούσα, λόγω διάφορων...
      Α, θα αναμένω με πολύ ενδιαφέρον να δω την παρουσίασή σου! Και ψηφοφορία...! Οκ, το έχεις πολύ περιποιημένο από ό,τι βλέπω!
      Μου άρεσε επίσης πολύ που είχε πολύ καλό τέλος, πέρα από όλα τα άλλα. Επιτέλους, δεν μπορεί όλα να καταλήγουν σε δράμα! Πράγματι, οι ερμηνείες με εντυπωσίασαν επίσης. Η σειρά είχε κάτι το φρέσκο και μοντέρνο μαζί. Μια σειρά που θα μπορούσε άνετα να βγει στο εξωτερικό. Ξεχώρισα ιδιαίτερα το πώς κάθε ήρωας με τον οποίο ερχόταν σε επαφή ο πρωταγωνιστής του πρόσφερε κάτι στην προσωπική του εσωτερική διαδρομή και εξέλιξη. Όλο χτίστηκε με αριστοτεχνικό τρόπο.
      Μακάρι, να υπάρξουν κι άλλες σειρές αντίστοιχου επιπέδου!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Το θέμα με την ERTFLIX είναι ότι μας χρωστά την 4η σειρά του BABYLON BERLIN και έχω νευριάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά, akrat!
      Το BABYLON BERLIN είναι επίσης πολύ καλό, όπως έχω ακούσει από άλλους που το είδαν, γιατί δεν έχω καταφέρει να το δω ακόμη.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη σειρά, την απόλαυσα, ήταν τα Σάββατα μου...ήδη μου λείπει.
    Την καλημέρα μου, Γλαύκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά, Βασίλη!
      Α, την έβλεπες κανονικά τις ημέρες προβολής. Εγώ την είδα διαδικτυακά, γιατί βλέπω πολύ επιλεκτικά είτε ταινίες είτε κάποιες σειρές, όταν έχω χρόνο, καθώς τηλεόραση δεν παρακολουθώ εδώ και δώδεκα χρόνια.

      Διαγραφή
  4. Ωωωω Γλαύκη μου είσαι η δεύτερη φίλη που προτείνεις αυτήν την μίνι σειρά των αυτοτελών επεισοδίων και έχω ανυπομονησία να περάσουν οι γιορτές (γιατί για μένα αυτες οι μέρες όλες είμαι φουλ ταιμ απασχόλησης 😊)για να μπορέσω να τα απολαύσω...
    Και για μένα η Βικτώρια είναι μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς, αφού δυο από τα βιβλία της έχουν να κάνουν με τους δυο τόπους που λατρεύω...την Θεσσαλονίκη την πατρίδα μου μου και την Κρήτη που σαν ερωτική μετανάστρια έχει γίνει η δεύτερη πατρίδα μου πια!!
    Χρόνια πολλά Γλαυκη μου η καινούργια χρονιά που έρθει, να σου φέρει εκτός από υγεία και αγάπη, τα καλύτερά της Καλή χρονιά να έχεις φιλιααα!!🎄🎁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το φουλο τάιμ όπως λες, Ρούλα μου, μπορώ να το φανταστώ και έχει επίσης την χάρη του :))
      Με όμορφα πράγματα την έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου τη συγγραφέα, πέρα ότι έχει γράψει πολύ καλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Και οι δύο τόποι θαυμάσιοι επίσης!
      Αξίζει να τη δεις πάντως με την ησυχία σου και να την απολαύσεις!
      Καλή Χρονιά για όλους σας!
      Σ' ευχαριστώ από καρδιάς!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα.

    Διάβασα την ανάρτησή σου αλλά δεν έχω χρόνο να δώ τίποτα.
    Επιλέγω να περάσω χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα και με την αγαπημένη μου σύζυγο αυτές τις μέρες των εορτών.

    Βλέπω ότι κανείς δεν σχολίασε την μουσική σου επιλογή.Κρίμα.
    Γιατί είναι υπέροχος ο Buble.

    Αλλά στην Ελλάδα ότι βλέπουμε στην τηλεόραση αξίζει.Οτι δεν διαφημίζεται....πάει στα αζήτητα.
    Είναι αυτλο που μπορεί να σου έχω ξανα γράψει.
    Οτι δεν ψάχνουμε στην Ελλάδα.Πάμε όπου μας πάνε....

    Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!!!!

    Μουσική για όσους έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια
    https://jazzbreezeradio.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Εσύ επιλέγεις πώς θα περάσεις τον χρόνο σου αυτές τις ημέρες. Εδώ μία πρόταση έκανα για κάτι που είδα τον προηγούμενο καιρό σε ώρες δικής μου χαλάρωσης.
      Ναι, δεν σχολιάζουν πάντα τη μουσική, αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να καταθέσει εδώ ό,τι θέλει. Μου αρέσει γι' αυτό τον συμπεριέλαβα σε αυτή την ανάρτηση.
      Συμφωνώ σε αυτό που αναφέρεις για το ό,τι διαφημίζεται προχωρά... Έτσι είναι στον τόπο μας. Γι' αυτό όποιος μπορεί προβάλλει κάτι που αξίζει με τον τρόπο που έχει στη διάθεσή του.
      Ευχαριστώ και αντεύχομαι.

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.