Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Σε αφήνω να με αφήσεις...ή μήπως όχι;

Δυο λόγια ήρθα να αφήσω εδώ και ένα μουσικό κομμάτι ως μικρή εισαγωγή στην εβδομάδα που ανοίγει την εορταστική περίοδο. Μάλιστα, πολλοί την βλέπουμε σαν σανίδα σωτηρίας μέσα στον παραζουρλισμό που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, ο οποίος στέκεται κυνικά σαν βρωμερό φτύσιμο πάνω στη μάπα μας! 

Ένας λόγος παραπάνω, λοιπόν, να αναρωτιέται κανείς αν θα πρέπει να αφήνει κάτι να... τον αφήσει ή αν θα παλέψει γι' αυτό, ίσως με άλλους τρόπους διαχείρισης ή με άλλον τρόπο σκέψης πλέον. Πάντα μιλώντας για κάτι που έχει αξία για εκείνον, είτε είναι ιδέα, κατάσταση, άνθρωποι, όνειρο, οτιδήποτε. 

Συχνά ο άνθρωπος είναι ο ίδιος που επιτρέπει σε ό,τι αγαπά να τον αφήσει, γιατί είτε δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που θα προκύψουν είτε δεν έχει την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει αυτό που ονειρεύεται ή έχει ανάγκη ακόμη.

Το μόνο σίγουρο ότι αφήνει παντελώς πίσω του ό,τι ή όποιον του έκατσε σαν μπουκιά στον λαιμό και κόντευε να τον πνίξει. Για όλα τα υπόλοιπα ίσως οφείλει να το σκεφτεί διπλά και τριπλά πριν πει "Σε αφήνω να με αφήσεις"!

 

@ Κι ένα τραγούδι που το θυμήθηκα ακούγοντάς το πρόσφατα στο ραδιόφωνο...

 



Για να μη σκεφτόμαστε αυτό που λέει ο τίτλος του τραγουδιού για ό,τι επιτρέψαμε να μας αφήσει.


Καλές Γιορτές! 

 

15 σχόλια:

  1. Περίεργη φράση το "Σ' αφήνω να μ' αφήσεις". Δύσκολη απόφαση αλλά μερικές φορές αναπόφευκτη γιατί εκεί σε οδηγούν μερικές φορές οι ίδιες οι συνθήκες. Εύχομαι μέσα στις γιορτές και στην ηρεμία που μάλλον θα φέρουν ο κάθε ένας από εμάς να ζυγίσει τα συναισθήματά του, να κάνει τον απολογισμό του και να δει τα πράγματα ξεκάθαρα οπότε το νέο έτος να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Δεν περίμενα ότι θα σχολίαζες ποτέ εδώ :))Χαίρομαι πολύ!
      Μου άρεσε επίσης πολύ το σχόλιό σου!

      Αυτή η περίεργη φράση όπως είπες αφορά στις περιπτώσεις που εγκαταλείπουμε από μόνοι μας κάτι συχνά από αδυναμία ή φόβο ότι δε θα τα καταφέρουμε. Δεν έχει σχέση με τις περιπτώσεις που αποφασίζουμε συνειδητά να αφήσουμε κάτι ή μας αφήνει κάποιος με δική του απόφαση ή κάποια ιδέα ή κατάσταση έχει χάσει το νόημά της οπότε δεν υπάρχει λόγος ενασχόλησης από μέρους μας.

      Στο τέλος είπες το σοφότερο και χρησιμότερο όλων! Αυτό έχει τεράστια αξία!

      Διαγραφή
  2. Παίζει ένα παράξενο συμβολικό παιχνίδι αυτή η φράση Γλαύκη μου.
    "Σε αφήνω να με αφήσεις". Σου επιτρέπω να φύγεις. Με λίγα λόγια δεν κάνω κάτι να σε κρατήσω. Εγκαταλείπω, παραιτούμαι. Δεν διεκδικώ. Έννοιες και βιώματα που οφείλουμε να ξαναδούμε πολύ σοβαρά στις συγκεκριμένες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.
    Γλαύκη μου εδώ θα είμαστε ναι; Να στείλω ευχές; Ναι, γιατί όχι. Καλά Χριστούγεννα κορίτσι μου σε σένα και στην οικογένειά σου με την καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εγκαταλείπουμε, Γιάννη μου, παρά μόνο όταν κάτι δεν έχει αξία.
      Εδώ θα είμαστε και θα τα πούμε πάλι. Περιμένω πώς και πώς να πάρω μια ανάσα από την μεγάλη πίεση που δέχτηκα όλο τον προηγούμενο καιρό.
      Εύχομαι να είμαστε καλά και να βρούμε λίγη ηρεμία μέσα σε αυτή την ανισορροπία τούτες τις μέρες.
      Θα ευχηθούμε στη συνέχεια...

      Διαγραφή
  3. Με γρίφους μιλάς "γερόντισσα" 🙂
    Παραπέμπει στις σχέσεις που αφήνονται γενικώς στην τύχη τους. Κι επειδή η ατολμία και η αδράνεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ημερών, λυπάμαι για όλα αυτά που θα μείνουν αδιεκδίκητα και ανεκπλήρωτα.
    ΥΓ. Τραγουδάρα διάλεξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, μια και γρίφους συνηθίσαμε να προσπαθούμε να λύνουμε καθημερινά! Τάδε έφη, λοιπόν, η "γερόντισσα" κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
      Μέσα στη φαινομενική αδράνεια κάτι κινείται από διαφορετικές μεριές της κοινωνίας και παλεύει να ακουστεί. Υπομονή και θα βρεθεί η άκρη. Καλύτερα ακόμη βοηθά το πείσμα μα και η επίμονη στοχευμένη διεκδίκηση.
      Η μουσική επιλογή ήρθε από το ραδιόφωνο :))

      Διαγραφή
  4. Γλαύκη μου αυτό "θα σε αφήσω να με αφήσεις" περισσότερο μου βγάζει περηφάνια, γιατί την απόφαση την παίρνω εγώ και όχι εσύ!
    Ετσι το ερμηνεύω.
    Πέρασα να σου αφήσω τις ευχές μου για όμορφα Χριστούγεννα και μια χαρούμενη καινούργια χρονιά με υγεία και αγάπη γύρω σου φιλιααα 🎄✨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, η φράση αφορά στις περιπτώσεις που εγκαταλείπουμε κάτι που αξίζει, όχι από περηφάνια αλλά από αδυναμία ή φόβο.
      Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με ό,τι καλύτερο επιθυμείς για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Μέσα στο τρέξιμο της καθημερινότητας οι άνθρωποι έχουμε χάσει ή μάλλον ξεχάσει πόσα ωραία πράγματα μπορεί να συμβούν στην ζωή μας.Απλά και αυτά,μα τόσο σημαντικά.Οι άνθρωποι είμαστε συντροφικοί.
    Γιατί να φτάσουμε να αφήσουμε τις καταστάσεις να γίνουν τόσο αδιάφορες έτσι ώστε να αδιαφορεί ο άλλος και να αναγκάζεται να φύγει;
    Μου θυμίζει το τραγουδι των Πυξ Λαξ ε στίχους της Μ.Βαμβουνάκη από το βιβλίο της Οι Παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο.
    Ενα θέμα που έχει πολλές πλευρές.

    Εύχομαι καλές γιορτές,καλά Χριστούγεννα !!!Με υγεία και αγάπη.

    https://www.youtube.com/watch?v=ibroNESHB5M
    https://www.youtube.com/watch?v=variBwO2PEA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τραγούδι αυτό των Πυξ Λαξ έχει υπέροχους στίχους. Μάλιστα σε παλαιότερο κείμενό μου είχα πραφράσει και είχα γράψει ως τίτλο "Οι μεγάλες αγάπες πάνε στον παράδεισο" :)) Πιο συγκεκριμένα εκείνες που έμειναν κάπου σε κάποιο σημείο της διαδρομής.

      Πολύ όμορφες μουσικές επιλογές! Την πρώτη μου την έχεις στείλει και παλαιότερα. Τη δεύτερη πρώτη φορά την ακούω από τον συμπαθητικό καλλιτέχνη κι έχει ιδιαίτερους στίχους.
      Ένα γνωστό και νομίζω από τα καλύτερά του:
      https://www.youtube.com/watch?v=7DpLbpRyq6g

      Αν δεν τα πούμε πάλι, εύχομαι Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη (όπως ευχήθηκες κι εσύ), καθώς είναι τα πιο σημαντικά για τον άνθρωπο!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  6. Ας αφήσουμε να μας αφήσουν ότι μας ενοχλούν. Ή ό,τι θεωρούμε ότι δεν αξίζει να παλέψουμε γι αυτά. Αν είναι από φόβο η παραίτηση τότε σημαίνει ότι δεν αξίζει για μας τόσο πολύ για να υπερβούμε εαυτόν.
    Για τα άλλα μια μάχη είναι η ζωή και συνεχώς παλεύουμε, διεκδικούμε, ελπίζουμε, πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε.
    Καλές γιορτές Γλαύκη μου. Με υγεία και γαλήνη. Γεμάτες χαμόγελα οι μέρες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, Άννα μου!
      Ένας αγώνας είναι η ζωή καθημερινά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και άξιος να δίνεται, αλλιώς χάνει η ύπαρξή μας το νόημά της.
      Καλές γιορτές με τα καλύτερα για σένα και τους δικούς σου!
      Ένα θερμό ευχαριστώ για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα.
    http://www.e-radio.gr/ERT-Kosmos-936-Athens-i113/live

    Εχει τις καλύτερες επιλογές εάν κάποιος θέλει να ακούσει μουσική και τις ημέρες των εορτών.
    Καλές μουσικές γιορτές !!!
    ΥΓ : Νομίζω ότι πρέπει να βάλεις και αυτό το ραδιόφωνο στην λίστα που έχεις με τα ραδιόφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Μπόρεσα σήμερα να απαντήσω στο προηγούμενο σχόλιο, διότι παρουσιαζόταν σφάλμα εχθές.
      Ναι, έχεις δίκιο για τον σταθμό, αξίζει. Σε πρώτη ευκαιρία θα τον προσθέσω και ίσως κάποιον ακόμη.
      Να περάσεις όμορφα!
      Καλές γιορτές!

      Διαγραφή
  8. Φίλοι αναγνώστες δεν μπόρεσα να απαντήσω εχθές σε όλα τα σχόλια, ενώ προσπαθούσα, διότι το σύστημα του ιστολόγιου μου έβγαζε σφάλμα. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Έχει συμβεί άλλη μία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.