Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Μα άμα δεν έχω τίτλο να βάλω;

Ο υποτιθέμενος μα αναγκαίος τίτλος τούτης της ανάρτησης μπορεί να έχει να πει κάτι... Είναι οι φορές που ξεκινώ να γράψω, αλλά πραγματικά χάνω το κεντρικό νόημα! Δεν τα πάω και πολύ καλά με τους τίτλους κι έχει φανεί μερικές φορές εδώ. Άλλοτε τους ξεχνώ (και σπεύδω να τους συμπληρώσω εκ των υστέρων) κι άλλοτε με προβληματίζει το ότι δε θέλω να επιλέξω κάποιον. Τι κόλλημα κι αυτό! Μάλλον, δεν με ενδιαφέρουν, παρόλο που ένα κείμενο θα προσελκύσει την προσοχή του αναγνώστη από τον τίτλο του πρώτα απ' όλα.

Μήπως κατά βάθος έψαχνα μια αφορμή για να μοιραστώ μουσική; Διόλου απίθανο, γιατί το χούι δεν κόβεται... Ίσως πάλι να επιθύμησα να ασχοληθώ με θέματα (ποιο είναι το συγκεκριμένο δεν ξέρω) δίχως ιδιαίτερους προβληματισμούς παρά μόνο για μια χαλαρή ώρα και μια στάση ξεκούρασης. Δεν είναι κι άσχημο να αρχίζεις κάτι κι όπου σε πάει... Δίνει μια απόλαυση μια τέτοια επιλογή.

Αφέθηκα, λοιπόν, στις σκέψεις του Gustave Flaubert (από την Αισθηματική Αγωγή):

"Για μερικούς άνδρες, όσο πιο δυνατός είναι ο πόθος, τόσο πιο ανέφικτη γίνεται η δράση. Η δυσπιστία προς τους εαυτούς τους τους σαστίζει, ο φόβος μήπως δεν αρέσουν τους τρομοκρατεί. Εξάλλου τα βαθιά αισθήματα μοιάζουν με τις τίμιες γυναίκες. Φοβούνται να αποκαλυφθούν και περνούν μες στη ζωή με τα μάτια χαμηλωμένα."

Μόνο εκείνοι μπορούν να επιβεβαιώσουν ή όχι τα παραπάνω!

"Εποχή σύνεσης και τρυφεράδας, όπου η αρχή της ωριμότητας δίνει στο βλέμμα μια βαθύτερη φλόγα καθώς η ψυχική ορμή σμίγει με την πείρα της ζωής και τ' ολοκληρωμένο άτομο, στο τέλος της άνθησης του πλημμυρίζει από πλούτη, μέσα στην αρμονία της ομορφιάς του." 

Τούτο πάλι οι πιο ώριμοι ηλικιακά (άτομα κάθε φύλου) είναι οι πιο κατάλληλοι για συμφωνία ή όχι μαζί του...

Αυτά τα ολίγα για μια ευχάριστη εβδομάδα, γιατί περισσότερα δεν αντέχουμε!

 

@ Και ήρθε η ώρα της μουσικής με νέες κυκλοφορίες! Άντε, και πολύ καθυστερήσαμε με το μπλα μπλα...

 


 





14 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο τίτλος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι κάθε συγγραφικού έργου. Μάλιστα υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που ασχολείται με τους τίτλους κάθε έργου. Μιλάμε για ολάκερη επιστήμη. Και να σου πω ότι και εγώ δεν το έχω καλά όλο αυτό Γλαύκη μου. Δυσκολεύομαι.

    Χμμμ σε αυτό που παραθέτεις τώρα, τη ρήση του Φλομπέρ, εκείνο που μπορώ να τονίσω είναι ότι, για μένα τουλάχιστον, δεν ξέρω πως προσεγγίζει την έννοια "να αρέσει". Αν εννοεί να αρέσει στο άλλο φύλο; Σίγουρα εκεί υπάρχουν αναστολές και δεν έχει άδικο όταν λέει ότι πολλά βαθιά αισθήματα έμειναν καλά κρυμμένα μέσα στο χρόνο.
    Το δεύτερο απόσπασμα μιλάει για το σμίξιμο της ψυχικής ορμής με την πείρα της ζωής. Να ρωτήσω τώρα εγώ. Γιατί πρόταξη στην ψυχική ορμή; Δεν είναι αυτή που καθορίζει την πυξίδα Γλαύκη μου αλλά η σωματική ορμή. Αυτές οι δυνάμεις στα σωματικά μας "θέλω" είναι που θα ορίσουν την πυξίδα. Ανάλογα με τον τρόπο που μπορούμε να τις διαχειριστούμε.

    Για τα τραγούδια δεν έχει νόημα να πω κάτι. Κάθε φορά οι επιλογές σου εκπληκτικές.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σ' αυτό που λες, Γιάννη, για τους τίτλους και το γνωρίζω πολύ καλά, άσχετα που γράφω αυτά παραπάνω. Είναι φορές που ξεκινώ μια ανάρτηση και δεν ξέρω που θα με βγάλει, όπως τώρα, οπότε κολλάω στον τίτλο... :)))

      Όσον αφορά το άλλο θέμα αναφέρεται στο αν αρέσει στο άλλο φύλο φυσικά. Ναι, πιστεύω ότι όταν είναι βαθύτερα τα συναισθήματα αρκετοί άνδρες δυσκολεύονται να τα εκφράσουν.

      Το άλλο απόσπασμα μιλά για την ομορφιά της ωριμότητας, που δεν πιστεύω ότι αποκλείεται και η σωματική ορμή, αλλά δεν την αναφέρει. Ο άνθρωπος μεγαλώνοντας και μέσα από πολλές εμπειρίες και βαθιά ανίχνευση του εαυτού του μπορεί να λάμψει με πολλούς τρόπους. Κι αυτό είναι υπέροχο.

      Ευχαριστώ.
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και μπορεί να λάμψει ο άνθρωπος με μια σειρά τρόπους. Αυτό που δεν θα δεχτώ, αν ειπωθεί φυσικά, είναι ο αποκλεισμός της σωματικής ορμής, της δύναμης της έλξης, του πόθου και της επαφής. Κάτι που θλιβερά διαπιστώνω ότι σκοτεινιάζει σκόπιμα από πολλούς.
      Καλησπέρα κορίτσι μου.

      Διαγραφή
    3. Αν σταματήσει κι αυτό, τότε ο άνθρωπος θα ξεχάσει εντελώς ποιος είναι!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα.
    Λίγο δύσκολο το θέμα σου σήμερα.
    Ο τίτλος πιστεύω τις περισσότερες φορές είναι και ο λόγος να σε κάνει να σταθείς σε ένα κείμενο.
    Πρέπει να έχει απόλυτη σχέση με το κείμενο που ακολουθεί.

    Οσο για το δεύτερο θέμα που έχεις γράψει και εγώ ακόμα τώρα ψάχνω μέσα μου και προσπαθώ να δω προς τα που γέρνει η ζυγαριά.
    Δεν είναι πάντα το σαρκικό κομμάτι αλλά και άλλα πράγματα.
    Μπορεί να είναι και ενθουσιασμός κάποιες φορές.
    Το θέμα όμως είναι μήπως μετά απο λίγο θέλω να φύγω.
    Τότε τι γίνεται;
    Το μόνο σίγουρο είναι το τι ψάχνει ο καθένας μας σε αυτή τη ζωή.
    Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που θα διαλέξουμε έχει κάποιο τίμημα.
    Για μένα δεν ισχύει αυτό που λέει ο Gustave Flaubert.
    Πάντα όσο μεγαλύτερος ήταν ο πόθος τόσο μεγαλύτερη ήταν η δράση.
    Πιστεύω ότι όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και υπάρχει και ανταπόκριση απο την άλλη πλευρά τόσο πιο γρήγορα πρέπει να δείξεις το ενδιαφέρον σου.
    Νομίζω οτι πολλά λέμε και υπάρχει και η μουσική.
    Ωραίες επιλογές σήμερα.
    Μουσική πρόταση σήμερα απο το :
    http://www.e-radio.gr/G-Radio-Internet-Radio-i2299/live

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Ξεκινώ ανάποδα... από το τέλος.
      Η μουσική σου πρόταση ήταν ό,τι ήθελα μάλλον αυτή την ώρα! Πραγματικά, σ' ευχαριστώ! Σήμερα ήταν πολύ πιεστική ημέρα σχετικά με τη δουλειά, που μου προκάλεσε πολύ εκνευρισμό. Παρόλο που έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις διακοπές του Πάσχα κι έχουμε μειώσει τον φόρτο εργασίας, προκύπτουν πολλά θέματα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εξοντωτική η διαδικασία των εξ αποστάσεως μαθημάτων. Έτσι, πριν από λίγο που κατέβασα ρυθμούς, διόρθωνα χαλαρά με τη συνοδεία της μουσικής σου πρότασης.

      Σχετικά με τους τίτλους συμφωνώ κι έτσι είναι. Μόνο εδώ στο ιστολόγιο καμιά φορά δεν ξέρω τι τίτλο να βάλω, καθώς γράφω κι όπου με βγάλει. Φυσικά, κάνω και λίγο χιούμορ μέσα από αυτό.

      Όσον αφορά στο άλλο θέμα, εννοείται ότι παίζει ρόλο τι ψάχνει ο καθένας στη ζωή του και κάθε επιλογή έχει το τίμημά της. Σίγουρα δε νιώθει κανείς για όλους το ίδιο. Άλλοι άνθρωποι μας βγάζουν κάτι πιο επιφανειακό κι άλλοι πολλά περισσότερα. Εκεί που όλα γίνονται ξεκάθαρα είναι όταν ο άνθρωπος νιώσει βαθιά κι έντονα συναισθήματα, που ίσως δεν μπορέσει κι εύκολα αρχικά να διαχειριστεί, μα αν είναι κι αμοιβαία, τότε η ροή σε πάει εκεί που πρέπει να σε πάει (καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς).
      Ο ενθουσιασμός είναι άλλο και ξεφουσκώνει σύντομα, οπότε εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι δε σου κάνει. Από κάθε περίπτωση πάντα παίρνουμε πράγματα, μαθαίνουμε. Ο άνθρωπος που θα αγγίξει έντονα την ψυχή και το σώμα, είναι αυτός που θα σε κάνει να μη θέλεις να φύγεις από κοντά του.

      Συνεχίζω και απολαμβάνω τη μουσική σου! Πολύ ωραίος σταθμός τελικά! Ίσως από τους καλύτερους που μου έχεις προτείνει!

      Διαγραφή
    2. Διάβασα την απάντησή σου και χαίρομαι που σου άρεσε ο σταθμός που σου πρότεινα.
      Έχει και ωραίο site: https://www.gradio.gr/
      Κάτω αριστερά έχει το player και δεξιά βλέπεις τον τίτλο του τραγουδιού που ακους.
      Απο τις 10 το βράδυ και μετά να ακούσεις.

      Όσο για τους τίτλους που λές για το blog σου νομίζω ότι δεν έχει να κάνει γιατί αν κάποιος διαβάσει τα κείμενα σου σίγουρα θα καταλάβει τι θέλεις να εκφράσεις κάθε φορά.

      Μετά απο κάθε δεκαετία τα θέλω μου αλλάζουν.
      Μετά τα 50 βλέπω μια τεράστια διαφορά σε ότι έχει να κάνει με όλα αυτά που έλεγα και που έκανα.
      Μερικές φορές πρέπει να σκεφτώ πάρα πολύ πριν κάνω την όποια κίνηση.Για όλα.
      Τέλος πάντων είναι πολλά που μπορώ να γράψω αλλά θα γράφω σελίδες.
      Νομίζω ότι η μουσική είναι ότι καλύτερο για να χαλαρώσουμε λίγο....
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν υπάρχει μουσικό κομμάτι που να μην μου άρεσε από τον σταθμό μέχρι στιγμής... Μια εξαιρετική, λοιπόν, πρόταση.

      Με το πέρασμα των χρόνων τα θ΄λω αλλάζουν, όμως σε πιο μεγάλη ηλικία είναι πιο σύντομη η διαδικασία για να δει τι επιθυμεί και τι του ταιριάζει. Έχει μια άλλη αυτοπεποίθηση πλέον κι ευρύτερη οπτική για τη ζωή. Εκτιμά πολλά που πριν ίσως περνούσαν απαρατήρητα. Αυτό είναι πολύ όμορφο, γιατί απολαμβάνει περισσότερο, τα ζει όλα ουσιαστικά.
      Χαίρομαι που μοιράστηκες τις σκέψεις σου.
      Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    4. Το webradio που σου πρότεινα για μένα είναι ότι καλύτερο για κάποιες ώρες της ημέρας.
      Δεν ξέρω εάν είδες την σελίδα του.
      https://www.gradio.gr/
      Στο πλάι αριστερά έχει μικρά εικονίδια.Εάν επιλέξεις το 3ο που λέει radio producers θα διαβάσεις για τον Νίκο Γκαραβέλα που έχει τον σταθμό.
      Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο ραδιόφωνο είναι κάτι που έλειπε στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα.
      Θα τον ακούσω κι άλλες ώρες, οπότε θα έχω συνολική εικόνα. Είδα φευγαλέα τη σελίδα του μα θα την ξαναδώ. Ένα θα πω, ο υπεύθυνος του σταθμού, την ώρα που τελείωνα το παραπάνω σχόλιο εχθές το βράδυ, είχε εκπομπή και μιλούσε ανάμεσα στα τραγούδια και έκανε το εξής σχόλιο ως εισαγωγή για το τραγούδι που ακολουθούσε:
      "Όταν μια γυναίκα αγαπά, αγαπά. Αγαπά τόσο που τρομάζεις. Αγαπά τόσο που το σέβεσαι. Δεν αγαπά για να αγαπά."
      Θεός! Γενικά σχολίαζε πολύ εύστοχα και όλο το πρόγραμμα έρεε όμορφα.
      Ταιριαστό το σχόλιο για εδώ, ώστε να μη λέμε μόνο για τους άντρες, αλλά και για τις γυναίκες. Ήρθε, λοιπόν, ο σχολιασμός ταιριαστός. Κάτι συμπτώσεις τελικά!
      Το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι είναι αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=_W0K_EkDoHk

      Διαγραφή
    6. Τον συγκεκριμένο τον άκουγα χρόνια σε ραδιόφωνα των fm.Πάντα βράδυ.Ήταν χρόνια στον Galaxy 92 και μετά στο Love radio.
      Το τραγούδι είναι πραγματικά πολύ ωραίο του R.Kelly.
      Δεν θυμάμαι εάν σου έχω στείλει ένα τραγούδι από τα πρώτα του Bruce Springsteen.
      Είναι από αυτά που δεν ακούμε απο τα ραδιόφωνα των Fm.
      https://www.youtube.com/watch?v=fEQENfRoBgw

      Διαγραφή
    7. Γι' αυτό μου θύμιζε κάτι η φωνή του...
      Θαυμάσιο το μουσικό κομμάτι του Bruce! Νομίζω δείχνει όλο το ταλέντο του μέσα από αυτό.

      Κι ένα που ακούω μόλις τώρα από τον ίδιο σταθμό:
      https://www.youtube.com/watch?v=dF-IMQzd_Jo

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα.
      Astor Piazzolla.!!!Πολύ ωραία επιλογή.Tango!!!
      Να σου δώσω μια ιδέα; Έχεις σκεφτεί να βάλεις τη σελίδα του σταθμού στο blog σου;
      Σαν μουσική πρόταση.

      https://www.youtube.com/watch?v=6EEz7cEaX-k

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα.
      Το έκανα έμμεσα (μέσω ανάρτησης και την είχα στην πλαϊνή στήλη)μόνο για τον ΑΚ Radio, που είχες προτείνει παλαιότερα και μου αρέσει. Ίσως να το κάνω, αλλά χωρίς να προτείνω μόνο αυτόν που λες. Σκέφτομαι μήπως βάλω στην πλαϊνή στήλη μια σειρά ραδιοφωνικών προτάσεων με τους σταθμούς που ακούω και μου αρέσουν περισσότερο τόσο για ξένη όσο και για ελληνική μουσική. Θα δω, έχω κάποια ιδέα ως προς την επιλογή.
      Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση, όπως και για το μουσικό κομμάτι, το οποίο ήταν ταξιδιάρικο! Ένα ακόμη από εκείνους:
      https://www.youtube.com/watch?v=2GhF2mPKnDg

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.