Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Πώς να ειπωθούν τα πιο σπουδαία;

"Τα πιο σπουδαία πράγματα είναι και δυσκολότερο να ειπωθούν. Εκείνα που σε κάνουν ακόμα και να ντρέπεσαι, επειδή όταν τα λες, οι λέξεις μειώνουν τη σημασία τους - νοήματα που όταν τα είχες στο μυαλό σου περιλάμβαναν τα πάντα, οι λέξεις τα συρρικνώνουν δίνοντάς τους μια καθημερινή συνηθισμένη διάσταση... 

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη, έτσι δεν είναι; Τα πιο σπουδαία πράγματα είναι που δείχνουν τον δρόμο προς τα μύχια της ψυχής, σαν σημάδια πάνω στον χάρτη ενός θησαυρού που οι εχθροί σου θα ήθελαν να βάλουν στο χέρι. Κι έρχονται πολλές φορές που κάνεις εκμυστηρεύσεις που σου κοστίζουν πολύ, μόνο και μόνο, για να δεις τους άλλους να σε κοιτάνε παράξενα, μην καταλαβαίνοντας τίποτα από όσα τους είπες ή τον λόγο για τον οποίο τα θεώρησες τόσο σημαντικά, ώστε σχεδόν δάκρυσες την ώρα που τα έλεγες. Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα πιστεύω. Όταν το μυστικό μένει βαθιά κρυμμένο, όχι επειδή δεν θέλεις να το πεις, αλλά επειδή δεν υπάρχει κάποιος που θα σε καταλάβει....

Τα πιο σπουδαία πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα να ειπωθούν, γιατί οι λέξεις μειώνουν τη σημασία τους. Δύσκολο πράγμα να κάνεις τους άλλους να ενδιαφερθούν γι' αυτά που σου ομόρφυναν τη ζωή."

                                                           Stephen King, Στάσου πλάι μου

 

 


 


 

 

4 σχόλια:

  1. Τα πιο δύσκολα πράγματα ναι είναι δύσκολο να ειπωθούν Γλαύκη μου. Λογικό το βρίσκω. Γιατί το δύσκολο έχει κόστος, είναι επώδυνο.
    Καλησπέρα καλή μου, όμορφο τριήμερο να περάσετε με πολλά χαμόγελα αν είναι δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά φορά πρέπει να λέγονται αυτά τα δύσκολα όσο επώδυνο κι αν είναι κάτι τέτοιο, διότι έρχεται στη συνέχεια η ανακούφιση. Αρκεί να μεταφέρονται εκεί που θα γίνουν κατανοητά.
      Αντεύχομαι, Γιάννη!

      Διαγραφή
  2. Ταυτίζομαι απόλυτα, με τη διάθεση, τα νοήματα και την αποτυχία έρευσης λέξεων επίσης...
    Η σιωπή και ο στοχασμός, είναι η μόνη λύση.
    Μέχρι να απασφαλιστεί εκείνη η βαλβίδα στη "χύτρα" που βράζει.
    Καλό τριήμερο Γλαύκη μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απασφαλίζεται αυτή βαλβίδα με αργό τρόπο, μα συμβαίνει! Τώρα εκτοξευτεί δεν εγγυώμαι τίποτε για τη συνέχεια...
      Αντεύχομαι, Μαρία μου!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.