Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

"Σβήνεις" μέσα σου μια ξεχωριστή μέρα;

" Ήταν μια αξιομνημόνευτη μέρα για μένα, καθώς προκάλεσε μεγάλες αλλαγές μέσα μου. Αλλά το ίδιο συμβαίνει στον καθένα. Διαλέξτε μια ξεχωριστή μέρα και πείτε ότι τη σβήνετε από τη ζωή σας. Για σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η εξέλιξή της. Όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές σταματήστε για λίγο και σκεφτείτε τη μακριά αλυσίδα είτε είναι από σίδερο είτε από χρυσό είτε από αγκάθια είτε από λουλούδια, που ποτέ δε θα σας έδινε, αν δεν είχε δημιουργηθεί εκείνος ο πρώτος κρίκος μια ξεχωριστή μέρα. "

                                         Κάρολου Ντίκενς, Μεγάλες Προσδοκίες

 

Δύσκολο πολύ είναι να κρατήσει μέσα του κανείς εκείνες τις μέρες που αποτέλεσαν τα "αγκάθια" του, αποκομίζοντας όσα εποικοδομητικά είχαν να του δώσουν για την προσωπική του εξέλιξη. Πρέπει να έχει επέλθει πρώτα η συμφιλίωση με ό,τι συνέβη, αλλά παράλληλα να θέλει να μάθει από κάθε εμπειρία, ακόμη και από αυτή που πονάει.


 @ Λίγα λόγια με καλή μουσική. Έτσι είναι καλύτερα κάποιες στιγμές...

 


 

 

2 σχόλια:

  1. Δύσκολη αλλά απαραίτητη αυτή η "συμφιλίωση". Δεν βγαίνει αλλιώς το ανηφόρι της ζωής.
    Καλή δύναμη Γλαύκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η ανηφόρα δε σταματά, Μαρία μου!
      Τι συνέπειες θα έχει αυτό το στρεβλό πράγμα που ζούμε δε θέλω τις σκέφτομαι καθόλου...
      Κι εκεί που λέγαμε ότι κάπως πήραμε σειρά και βαδίζαμε στα σχολειά, τώρα άντε πάλι από την αρχή! Εύχομαι να μην είναι για πολύ, διότι είναι κάτι εντελώς έξω από τη φύση του παιδιού όλο αυτό μα και της μαθησιακής διαδικασίας, τουλάχιστον σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο! Μια παράνοια όλα!
      Σ' ευχαριστώ, κορίτσι μου, και καλή μας συνέχεια σε όλους!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.