Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Δε φταίω εγώ, ο Νοέμβρης φταίει...


Αφιερωμένη αυτή η ανάρτηση στον Νοέμβριο που μόλις μπήκε να μας προετοιμάσει σιγά σιγά για πιο κρύες μέρες και νύχτες. Έτσι, γίνονται αναγκαίες οι αγκαλιές, για να θερμαίνονται οι σχέσεις και οι ψυχές μαζί με τα κορμιά. Απαραίτητοι όμως και οι μικροί ή μεγάλοι περίπατοι στη γαλήνια και μελαγχολική φύση ή την θορυβώδη πόλη, πάντα με πιο ζεστά ρουχαλάκια πλέον...!

Το μενού περιλαμβάνει κάποια σοφά λογάκια και πολλή μουσική...

 

👍 Τα λογάκια από μια συμπάθειά μου, τον φιλόσοφο και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ. Ο καθένας μπορεί να βρει αλήθειες ή παρηγοριά σε κάποια από αυτά που είπε κι έμειναν.

"Το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη άνοιξη, όπου κάθε φύλλο είναι ένα λουλούδι."

 

"Πρέπει να έχει κανείς έναν έρωτα, έναν μεγάλο έρωτα, για να του εξασφαλίζει άλλοθι στις αδικαιολόγητες απελπισίες που κυριεύουν όλους μας."

 

"Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική."

 

"Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν."

 

"Υπάρχουν κάποια πάθη τόσο δυνατά, που δεν μπορεί παρά να είναι αρετές."

 

"Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες."

 

"Η ζωή μπορεί να είναι υπέροχη και συνταρακτική, αυτή είναι όλη η τραγωδία της. Χωρίς ομορφιά, αγάπη ή κίνδυνο, θα ήταν σχεδόν εύκολο να ζεις."

 

"Ο σκοπός του συγγραφέα είναι να εμποδίσει τον πολιτισμό να καταστρέψει τον εαυτό του."

 

"Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός."

 

"Σύμφωνα με τους Κινέζους, οι αυτοκράτορες που πλησιάζουν στο τέλος τους, εκδίδουν αναρίθμητους νόμους."

 

"Θα σου πω κάτι... Οι σκέψεις δεν είναι ποτέ ειλικρινείς. Οι συγκινήσεις είναι."

 

"Οι μόνοι αληθινοί παράδεισοι είναι οι χαμένοι παράδεισοι."

 

 

👌 Ποικιλία σε όσα ειπώθηκαν παραπάνω, μα αντίστοιχη ποικιλία στις μουσικές επιλογές που έκανα από το Offradio (πλαϊνή στήλη η παραπομπή σ' αυτό).

 








Καλό μήνα, λοιπόν!


8 σχόλια:

  1. Καλό σου μήνα αγαπημένη μου φίλη. Πάντα με την έμπνευση ενός μήνα, που έχει τη δική του ξεχωριστή ατμόσφαιρα και διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καλό να μας βγει ο μήνας που διανύουμε, Γιάννη!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα, Γλαύκη μου!
    Ο Νοέμβριος είναι πολύ αγαπημένος μήνας για μένα, για πολλούς λόγους. ("Πάντα είχα έναν Νοέμβρη στη ζωή μου να θυμάμαι", είχα γράψει κάποτε στο μπλογκ μου!)
    Ωραίες οι επιλογές από τις σκέψεις του Καμύ.
    [Η δεύτερη ρήση με τον (μεγάλο) Έρωτα ως άλλοθι, ήταν μία συζήτηση που είχα χτες βράδυ, αν και δεν το βρίσκω ως άλλοθι εγώ. Ένας μεγάλος Έρωτας σου εξασφαλίζει μια γεμάτη ψυχή, ώστε, αν έχεις την ωριμότητα που απαιτείται, μπορεί να σε βοηθήσει να εξελιχτείς (απρόσκοπτα). Χωρίς αυτόν θα είσαι μισός. Γνώμη μου!)

    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Αριστέα!
      Το θυμήθηκα το κείμενό σου όταν το ανέφερες, γιατί μου είχε κάνει εντύπωση, όμως πήγα και το ξαναδιάβασα. Συχνά συνδέουμε χρονικές περιόδους και ημερομηνίες με γεγονότα, καταστάσεις και ανθρώπους που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.
      Όσο για το βαθύ αυτό συναίσθημα που αναφέρεις πράγματι σε εξελίσσει ως άνθρωπο και όσοι το έχουν νιώσει θα πρέπει να είναι ευγνώμονες. Δε συμβαίνει εύκολα, οπότε ευτυχής όποιος το έχει αισθανθεί, ακόμη κι αν πέρασε ζόρικες στιγμές. Μάθημα τεράστιο. Μετά από αυτό βλέπει κανείς εντελώς διαφορετικά όλους τους ανθρώπους και τη ζωή μαζί.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου εδώ!

      Διαγραφή
  3. Ξεχωρίζω για την αλήθεια του αυτό με την πολιτική. Πολύ σοφή κουβέντα! Κατά τ' άλλα, ο Νοέμβρης είναι μοιραία συνυφασμένος με το Πολυτεχνείο και τη μεταπολιτευτική μας τροχιά που μας βγάζει ντουγρού στα βράχια.
    Αν ισχύει αυτό με τους Κινέζους πάντως, και δεδομένου ότι νομοθετούν ασταμάτητα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ελπίζω σε μια σύντομη εκθρόνισή τους!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα, Γλαύκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να βγουν αληθινοί οι Κινέζοι...;-)
      Μωρέ στα βράχια ήδη έχουμε κοπανιστεί, όμως από ό,τι φαίνεται δεν έχουμε επισύνδεση με τον εαυτό μας!
      Να είσαι καλά, Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  4. "Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική."
    Το ξεχώρισα Γλαύκη μου μου όλα όσα έχει πει και ,εχει γράψει ο άνθρωπος έχουν την σωστή φιλοσοφία...
    Από τις μουσικές επιλογές σου άκουσα την πρώτη μόνο
    τις υπόλοιπες όταν βρω τον χρόνο Γλαύκη μου.
    Να είσαι καλά, καλό μήνα να έχεις φιλιααα!!😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι πολιτικοί είχαν ιδανικά και μεγαλείο, δε θα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάντια! Όλα αυτά έχουν περάσει στα αζήτητα, καθώς δεν πουλάνε πλέον...
      Σ' ευχαριστώ, Ρούλα μου!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.