Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Μια απόλαυση που μας ενώνει...!

Μπορεί να μας χωρίζουν τεράστιες αποστάσεις, χιλιομετρικές, ψυχικές, πνευματικές, ηθικές, ηλικιακές και όσες άλλες μπορεί να φανταστεί κανείς, όμως υπάρχει κάτι εδώ και αιώνες που μας ενώνει, πλέον όχι μόνο τα καλοκαίρια...

Πάγο θέλει πάντα και παντού

Ανάλαφρο επιδιώκει να είναι

Γεύσεις πολλές ονειρεύεται για τον εαυτό του

Ώθηση στη φαντασία προσφέρει

Τέρπει τον ουρανίσκο με τη θεϊκή βελούδινη υφή του

Όαση ειρήνης υπόσχεται στους λάτρεις του

Είναι εμφανές για ποιο πράγμα γίνεται λόγος! Μέχρι και ακροστιχίδα του έφτιαξα!

Παγωτό λατρεμένο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα από μικρούς και μεγάλους και όπως το επιθυμεί καθένας, σε απίστευτη ποικιλία γεύσεων, αρωμάτων και σερβιρίσματος! 

Κάποτε περνούσε από τις γειτονιές ο παγωτατζής με το ντελικάτο καροτσάκι του να χαρίσει μερικές λιχούδικες στιγμές, μοναδικές τότε για όλους. Κάτι που δεν το πρόλαβα είναι η αλήθεια, αλλά τα άκουγα από τους δικούς μου. Σήμερα είναι όλα εύκολα και άμεσα προσιτά, καθώς η βιομηχανία παγωτού κατέκλυσε κάθε γωνιά, δυστυχώς με αμφιβόλου ποιότητας υλικά.

Χαίρομαι, διότι κάποιοι προσπαθούν να διατηρήσουν την ποιότητα σε πολύ καλά επίπεδα καθώς και τη γεύση. Κι αυτό μπορεί να το συναντήσει κανείς σε μαγαζάκι, που δε γεμίζει το "μάτι", επαρχιακής περιοχής, αλλά γεμίζει όλα τα υπόλοιπα...(αυτό από προσωπική εμπειρία)! Το κακό είναι ότι πρέπει να περιμένει τις καλοκαιρινές διακοπές για να το γευτεί :((  Μεταφορές προς την πρωτεύουσα είναι μεγάλη υπόθεση και "κομματάκι" δύσκολη! Ας είναι. Κάλλιο δυο τρεις φορές κάτι μοναδικό παρά με το σωρό πολλά "τίποτα"! 

Ακολουθεί η ιστορία του παγωτού από δύο άρθρα (κλικ στους τίτλους) που βρήκα για να συνοδεύσουν την ανάρτηση του δροσερού εδέσματος κι έπειτα ταιριαστή μουσική!

Πάμε να δούμε την εξέλιξη από τον Μέγα Αλέξανδρο, τους Κινέζους, τους Άραβες, τους Ευρωπαίους των "σαλονιών" μέχρι και τους Αμερικάνους που το έκαναν βιομηχανικό προϊόν...

Η ιστορία του παγωτού

Η ιστορία της αγαπημένης μας καλοκαιρινής απόλαυσης 

 




 

4 σχόλια:

  1. Ρε φιλενάδα, τι μάς κάνεις τώρα δηλαδή! Παγωτάκι; Στην ντάλα της κάψας! Πωπωπω, λάτρεμένο! Αχ να είχα ένα τώρα εδώ να σβήσει την όρεξή μου. Είναι όλα υπέροχα, Γλαύκη μου.
    Αλλά οι μουσικές σου εμφανώς καλύτερες ακόμα.
    Ειδικά ο λατρεμένος Barry White με αυτό του το τραγούδι με ταξιδεύει σε παλιούς καλοκαιρινούς ερωτικούς καιρούς, που τα κορμιά έκαιγαν μαζί με τη μουσική.
    Πάντα έχεις ένα μαγικό ραβδί να μάς ξεσηκώνεις.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε ξεσηκώνω γευστικά και μουσικά!
      Πάρε το παγωτάκι, λοιπόν, που επιθυμείς και βάλε τον Barry στο play! Διπλή απόλαυση! Ζήτα μόνο να μην σε ενοχλήσει κανείς:))
      Υ.Γ.
      Δυστυχώς, από τη μικρή ανταπόκριση σε τούτη την ανάρτηση κατάλαβα ότι μάλλον δεν μας ενώνει με πολλούς η ίδια απόλαυση!

      Διαγραφή
  2. Τι λες τώρα Γλαύκη μου παγωτό και τίποτα άλλο χειμώνα καλοκαίρι σε όλες τις βερσιόν του...δεν νομίζω ότι δεν αρέσει σε κάποιους, απλά δεν είδαν την ανάρτηση...😄🍨🍨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια αγαπημένη συνήθεια πολλών, που πολύ θα ήθελα να διατηρήσει την αυθεντικότητά της μέσα σε έναν κόσμο που τα έχει αλλοτριώσει όλα!
      Γκρίνιαξα κι εγώ λίγο για την επισκεψιμότητα αυτής της ανάρτησης...:;-)

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.