Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Μικρή ποικιλία, ίσως με κάποια σημασία


Στέκομαι σε τρία σημεία σε τούτη την ανάρτηση, μια μικρή ποικιλία, ίσως με κάποια σημασία, όπως λέει και ο τίτλος.


Το πρώτο είναι ένα μικρό βίντεο, που αξίζει να δει κανείς. Έχει σχέση με τη δύναμη των λέξεων στη ζωή μας...
Μπορεί να φανεί χρήσιμο στον καθέναν από εμάς για διαφορετικούς λόγους.





Τα επόμενα δύο σημεία είναι πάλι μέσα από τη μουσική και κάποιους στίχους που μου δημιουργούν άλλες παραπέρα σκέψεις... 

"Οι άνθρωποι με φοβίζουν περισσότερο 
από τον πόνο ξέρεις.
Ας μπούμε ξανά στη μάχη"




Εδώ μια επανάληψη, που ποτέ δεν πάει χαμένη...

"Για πάντα να πιστεύουμε ποιοι είμαστε
και τίποτε άλλο δεν έχει σημασία"
Και θα πρόσθετα...
Διότι πολλοί θα ήθελαν να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε.
Βολεύει.





8 σχόλια:

  1. Αχ βρε Γλαύκη. Γιατί κάθε φορά που θα μπω στο σπιτικό σου για καφέ, θα γεμίσει η ψυχή μου με αυτές τις υπέροχες μουσικές σου επιλογές!
    Θα πω κάτι και μην με περιγελάσεις. Την μανία μου στο σεναριακό γράψιμο την ξέρεις. Πόσο θα ήθελα να είχες τη μουσική επιμέλεια σε κάποια μου παρουσίαση δεν μπορείς να το πιστέψεις.
    Ξέφυγα ε; συγχώρα με! Όμως, αυτό νιώθω, αυτό λέω.
    Οι στίχοι των τραγουδιών είναι ποίηση Γλαύκη μου. Και ως τέτοια, έχει άπειρα πράγματα να πει και με το δικό της τρόπο να το εκφράσει.
    Στέλνω την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι να γεμίζει η ψυχή όποιου μπαίνει εδώ μέσα κυρίως από τη μουσική και από τα κείμενα όποτε το καταφέρνω φυσικά. Διπλή η χαρά όταν το λέει ένας από τους "πελάτες" που το έχουν κάνει στέκι...:)

      Πέρνα στο παρασύνθημα μήπως και καταλάβω τι θες να πεις για τη μουσική επιμέλεια! Πώς εννοείς την παρουσίαση; Κάθε φορά που παρουσιάζεις στη σελίδα σου νέα σου δημιουργία;
      Τι είναι καλέ αυτά που λες ότι ξέφυγες και να σε συγχωρέσω; Καλά, "φευγάτος" είσαι γενικά και συγχωρεμένος έτσι κι αλλιώς, λόγω αυτού...:)))
      Ζητώ περισσότερες πληροφορίες, για να δω πόσος χρόνος απαιτείται για κάτι τέτοιο. Εννοείται ότι θα το έκανα μετά χαράς! Είναι κάτι που αγαπώ εξάλλου και με ξεκουράζει από τη πληθώρα των υποχρεώσεων και ίσως τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το κάνω και για το μπλογκ μα και για το σχολείο πάντα με κέφι.
      Για πες, για πες...

      Διαγραφή
  2. Ανατρίχιασα με το βίντεο. Εκπληκτικό!
    Γλαύκη μου διαλέγεις με προσοχή τις μουσικές και τα συνοδευτικά βίντεο των αναρτήσεών σου, δίνοντας μια άλλη διάσταση σ' αυτά που μας επικοινωνείς.
    Πάμε για τις επόμενες μάχες μας λοιπόν. Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συχνά είναι πιο εύστοχο να επιλέγει κανείς άλλους τρόπους να επικοινωνήσει κάτι με τους γύρω του πέρα απόν γραπτό λόγο. Μου αρέσει να το κάνω αυτό, διότι έχουν αρχίσει να με κουράζουν πλέον τα πολλά λόγια.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το θερμό σου σχόλιο!
      Πάμε και όπου μας βγάλει...
      Να είσαι καλά, Μαρία μου!

      Διαγραφή
    2. Ξέρεις ότι γράφω. Δεν λέω ότι αυτά που γράφω έχουν αξία. Είναι κομμάτια του δικού μου κόσμου. Τα "βιβλία" μου ανεβαίνουν στο wattpad σε συνέχειες. Θα ήθελα π.χ. επάνω στην κορυφή του κεφαλαίου ένα μουσικό χαλί να συνοδεύσει την ανάγνωση. Και αυτό μπορεί να γίνει με την αγκύρωση ενός βίντεο όπως κάνεις εδώ.
      Αυτό είναι το πιο απλό.
      Το άλλο δεν είναι προσιτό σε εμάς. Ξέρω ότι σε οποιοδήποτε φιλμ ή σειρά αν σου έδινε κάποιος τη μουσική επιμέλεια θα επέλεγες τα καλύτερα.
      Αλλά το πρώτο είναι σχετικά πιο απλό και εφαρμόσιμο αν βέβαια γνωρίζεις εκ των προτέρων το κεφάλαιο του βιβλίου που θα ανέβει και κουμπώνει με το ύφος, το θέμα, την πλοκή. Σαν να έγραφες τη μουσική σε μια ταινία.
      Εδώ είμαι Γλαύκη μου, στη διάθεσή σου.

      Διαγραφή
    3. Κάθε τι έχει αξία για τον καθένα που γράφει, διότι καταθέτει μέρος της φαντασίας, της σκέψης του και συχνά της ψυχής του.
      Τώρα αυτό που προτείνεις είναι καταρχήν τιμή μου, όμως έχει τη διαδικασία του, για να υλοποιηθεί με κάθε σεβασμό προς τη δουλειά σου. Είμαι σχετικά τελειομανής, οπότε δεν θέλω να προσφέρω προχειροδουλειές...
      Θα πρέπει λοιπόν να διαβάζω τα κείμενά σου με προσοχή, να τα ζω κάπως, για να επιλέγω μουσική. Μου αρέσει μια τέτοια προσπάθεια. Το θέμα είναι και λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν έχω διαβάσει παρά ελάχιστα από όσα έχεις γράψει, καθώς πλέον δε διαθέτω χρόνο όπως παλιά.
      Έχει να κάνει καθαρά με το θέμα του χρόνου. Κάθε πότε ανεβάζεις το κάθε ξεχωριστό μέρος των ιστοριών σου; Θέλω να δω πρακτικά πώς μπορεί να γίνει, για να μη σε κρεμάω. Αν πω ότι θα το κάνω, δεσμεύομαι προσωπικά και δεν μου αρέσει να είμαι ασυνεπής. Από την άλλη θα ήθελα να το κάνω με ευχαρίστηση και όχι να καταλήξει απλή υποχρέωση ή στο τέλος βραχνάς.
      Μιλάω εντελώς ειλικρινά και θέτω τους προβληματισμούς μου, διότι θα ήθελα να συμμετέχω, αλλιώς θα είχα απαντήσει εξαρχής αρνητικά.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση που μου δείχνεις και την εμπιστοσύνη!

      Διαγραφή
  3. Στέλνω τον σχολιασμό μου στο mail σου Γλαύκη μου. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.