Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Πόσο σέξι πρέπει να είναι πια κανείς;


"Σέξι" σημαίνει ελκυστικός σεξουαλικά και διαφέρει από τον όρο "ερωτεύσιμος", για τον οποίο είχε γίνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση σε παλαιότερη ανάρτηση εδώ .

Το ζήτημα είναι ότι για τη σημερινή εποχή όλα είναι σέξι! Αυτή η μικρή ξενόφερτη λέξη έχει γίνει καραμέλα και μόδα της συμφοράς... Σε ό,τι κι αν γίνεται την κοτσάρουμε δίπλα σαν εντυπωσιακό εφέ, προκειμένου να προκαλέσουμε με οποιοδήποτε τρόπο το αναγνωστικό κοινό, το αγοραστικό, το πλήθος των ψηφοφόρων, το όποιο κοινό τελοσπάντων. 
Αρκεί να υπάρχει αυτή η μαγική λεξούλα και οι προσδοκίες ανεβαίνουν κατακόρυφα... Έτσι, συναντάμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (προειδοποιώ ότι θα βαρεθείτε να βλέπετε τη λέξη) αφιερώματα σε  σέξι εσώρουχα, σέξι ρούχα κι αξεσουάρ, σέξι γυναίκες, σέξι άνδρες, σέξι παιδιά...(;), σέξι κούκλες-παιχνίδια, σέξι μηνύματα, σέξι διακοπές, σέξι ιστορίες και φωτογραφίες, σέξι ηθοποιούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς και αθλητές, σέξι τηλεοπτικές μαϊντανοπερσόνες, σέξι οδοντιάτρους και αστυνομικούς, μα το καλύτερο απ' όλα (ήμαρτον...) σέξι πολιτικούς και σέξι ηγέτες της παγκόσμιας σούπερ-σέξι γειτονιάς...  
Τόση πληθώρα πια που χάθηκε το αληθινό νόημα τής σεξουαλικότητας στην πορεία. Φτάσαμε να μένουμε (σε πλήθος κόσμου αναφέρομαι) στάσιμοι και ίσως ικανοποιημένοι (γυναίκες, άνδρες) στο "φάτε μάτια ψάρια και...". Αράζεις και το παίζεις σέξι ή κυνηγάς το κενό της σέξι εμφάνισης που μπορεί να το συνοδεύσει όλως τυχαίως και μια σέξι συνέρευση (αν κάτσει ή αν υπάρξει κέφι για δράση), από εκείνες που είναι για να περάσει η ώρα και να επέλθει η όποια επιβεβαίωση του σέξι υποκειμένου. Αμφιβάλλω αν έχει νιώσει ουσιαστικά την ικανοποίηση έστω των σωματικών αναγκών, οι οποίες έχουν τα δίκια τους ό,τι και να λέμε.

Το ερώτημα είναι: "Αισθάνονται πραγματικά σέξι ή έχουν φορέσει τη σέξι εμφάνιση απλά της βιτρίνας που προβάλλουν διαρκώς και ανελέητα τα μέσα, ώστε να είναι in και όχι out από τον σωρό, ανησυχώντας μάλιστα πως αν περάσουν σε δράση θα χαλάσει όλο το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα;"

Δεν απαξιώνω με τίποτα την έντιμη προσφορά του σώματος ενός ατόμου προς ένα άλλο, ώστε να περάσουν όμορφες στιγμές ικανοποιώντας τις δικές του ανάγκες το καθένα.
Απαξιώνω το κενό του πράγματος, το κενό της ματαιοδοξίας και οποιοδήποτε κενό και κάλπικο...

Δεν απαξιώνω τη σέξι γόβα και το εφαρμοστό σέξι φόρεμα ή κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα περισσότερο ελκυστική σεξουαλικά στα μάτια ενός άνδρα, διότι τα φορώ κι εγώ ως γυναίκα όταν αισθάνομαι έντονα να μου βγαίνει αυτή η διάθεση. Το ζήτημα είναι να τα φορά κανείς όλα αυτά επειδή έρχονται στην επιφάνεια πηγαία και όχι να τον "φορούν" ή να του τα "φορούν" κάποιοι άλλοι. 
Η θηλυκότητα και η σεξουαλικότητα υπάρχει σε κάθε γυναίκα και έρχεται στο φως να λάμψει, όταν εκείνη το νιώσει ως ανάγκη και ίσως ακόμα πιο έντονα μέσα από ένα αρσενικό που το προκαλεί με την παρουσία του. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον ανδρικό πληθυσμό, όπου μια γυναίκα μπορεί είτε να τονώσει στο έπακρο τη σεξουαλικότητα στον άνδρα είτε να του τη ρίξει στα τάρταρα...
Η φύση γνωρίζει καλύτερα από όλους και όλα τα ΜΜΕ, οπότε ας την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της κι ας πάψουμε επιτέλους να μαϊμουδίζουμε!

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι έχει να γίνει αν μια εκπαιδευτικός σε κάθε βαθμίδα (και το εννοώ) σκάσει μύτη στην τάξη με σέξι κόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες και στενό μίνι φόρεμα;
Μόνο τον πίνακα και την εργασία στο χαρτί δεν θα κοιτά κανείς... Δε συζητώ τι άλλο θα προκαλέσει...! Έχει τύχει πάντως να δω ένα μέρος του έργου... κοιτούσαν όλοι οι μαθητές του δημοτικού κάτω από τη σκάλα την "κυρία" να ανεβαίνει... "Πού πας, καλή μου!"
Όπως σε εκείνη τη συνάντηση των φοιτητών της Νομικής στην Παλαιά Βουλή, την οποία είχα περιγράψει παλαιότερα, όπου ειδικά οι κοπέλες ήταν ντυμένες σαν να πήγαιναν στα μπουζούκια πρωί πρωί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε κάποια νυχτερινή δεξίωση...!
Αν συνεχίσω με παραδείγματα από διάφορες καταστάσεις και χώρους, δε θα τελειώσουμε ποτέ και δεν έχει νόημα, καθώς είναι ήδη φαντάζομαι εμφανές τι ήθελα να πω εδώ σήμερα...

Είναι ωραίο, ανάλαφρο και "πιπεράτο" να είσαι σέξι, όταν η φύση μοναδικά σού το γνέψει κι όχι όταν κάποιο "γαμοκάναλο" σού το έχει ήδη "φέξει"!


Προσοχή ακολουθεί μουσική που ενισχύει τα παραπάνω...














"Like a lazy ocean hugs the shore
Hold me close , sway me more"




8 σχόλια:

  1. Γλαύκη μου καλησπέρα σου.
    Μια εμπορευματική κοινωνία είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσει να το κάνει ακόμα και στο θέμα του ερωτισμού.
    Άλλωστε από αρχαιοτάτων χρόνων η εκπόρνευση είχε γίνει μέρος της κοινωνίας.
    Έχουμε ξαναπεί ότι τα πρότυπα καλλιεργούνται απ έξω, από τα πάνω. Ακολουθούν τις εμπορικές επιταγές της τάξης που τα επιβάλλει.
    Για παράδειγμα η γυναίκα "πρέπει" να είναι αδύνατη σαν ....Μπάρμπι για να είναι "σέξυ". Και να σου τα γυμναστήρια και ινστιτούτα αδυνατίσματος.
    Όλα εντάσσονται στη λογική του "επιχειρείν" και πάραυτα του κέρδους.
    Ο Ερωτισμός είναι ανάσα ζωής για τον άνθρωπο. Και φυσικά η ερωτική ενδυματολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του.
    Αυτό δεν σημαίνει, όπως ορθά λες, ότι θα το φορέσω γιατί μου το είπανε.
    Θα το φορέσω γιατί θα το γουστάρω εγώ....!
    Καλά, άσε τι γίνεται σε σχολεία ή γενικά σε δημόσιου ενδιαφέροντος θέσεις εργασίας, το έχω βιώσει και εγώ στην Τράπεζα ....καυτά δίπλα μου χααχαχαχαχαχαχα.
    Εξαίρετη και η μουσική σου κορίτσι μου.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά οι υποχρεώσεις τρέχουν...

      Τα πάντα έχουν διαστρεβλωθεί στον βωμό του κέρδους δυστυχώς! Εδώ πουλάνε το κορμί τους για 5 ευρώ στον δρόμο... Τι λέμε τώρα!
      ΄Οσο για την εμφάνιση ο μαϊμουδισμός έχει τα πρωτεία στην καθημερινότητά μας κι όπου τους σφυρίξουν, πηγαίνουν...
      Περιμένουμε να βγάλουμε άκρη έπειτα στην πολιτική μας κατάσταση; Όνειρο θερινής νυκτός, αν και για βαρυχειμωνιά οδεύουμε τρομάρα μας!
      Συγχίζομαι μόνο στη σκέψη πολλών σχετικών πραγμάτων, οπότε άσε καλύτερα να συζήσουμε σε επόμενη φάση για πιο ευχάριστα θέματα!
      Ο κορεσμός έχει χτυπήσει κόκκινο, Γιάννη μου!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Στα λόγια και στην εικόνα, εκεί εστιάζουμε κι όχι στην ουσία του ερωτισμού. Αν αφεθούμε να ανακαλύψουμε τη σεξουαλικότητά μας έξω από τα φορεμένα πρότυπα, θα είμαστε σέξι και θα το απολαμβάνουμε!
    Καλό μεσημέρι! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τότε είναι κανείς αληθινά ελκυστικός σεξουαλικά, ΑΛεξάνδρα μου, όταν είναι ο εαυτός του!
      Καλή συνέχεια, κορίτσι μου!

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη, Αλεξάνδρα μου, για την καθυστερημένη απάντηση...!

      Διαγραφή
  3. Η πλάκα είναι ότι υπάρχουν κάτι άνθρωποι κακάσχημοι, κακοντυμένοι και εκτός εποχής, που όταν ανοίξουν το στοματάκι τους, σε στέλνουν στους εφτά ουρανούς (για να μη το πω αλλιώς).
    Συνυπογράφω το (σέξι) κείμενό σου Γλαύκη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως ισχύει αυτό που λες, Μαρία μου, καθώς η ομορφιά είναι εσωτερική, όπως και η ουσιαστική σεξουαλικότητα ενργοποιείται από τα βάθη της ψυχής και όχι μόνο επιφανειακά από τις επιταγές του σώματος. Άτομα με δυνατό πνεύμα, γλυκιά ψυχή και αληθινό ερωτισμό ασκούν τεράστια γοητεία γύρω τους. Είναι αυτά τα άτομα που μπορεί κανείς να κολλήσει και να μην το πιστεύει ούτε ο ίδιος...
      Σε φιλώ και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά κόντεψα να ξεχαστώ κιόλας μέσα σε διάφορα που τρέχουν - κυρίως καλά (ευτυχώς)!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.