Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

"Tomorrow will be too late"



Αύριο μπορεί να είναι αργά, όπως λέει ο τίτλος  (στίχος τραγουδιού που ακολουθεί στη συνέχεια), οπότε ζήσε το σήμερα, την κάθε στιγμή με όλο σου το είναι.

Αφέσου στη βροχή - είναι τόσο απελευθερωτικό - βγες πλατσούρισε και αισθάνσου στο πρόσωπό σου τις στάλες σαν ευλογία, όταν έρθει, μια και είναι η εποχή της από εδώ και πέρα. 
Έτσι αφέσου και στην ζωή, δίχως αντιστάσεις στα καλέσματά της κι ας πονέσεις. Το ξέρεις ότι θα συμβεί, ε και... Άλλο τόσο θα χαρείς και θα νιώσεις πλήρης. 

Και κάτι από τον Τόλκιν:
"Χωρίς πίστη είναι αυτός που λέει αντίο όταν ο δρόμος γίνεται σκοτεινός."

"Έχεις το δικαίωμα να ρίξεις τον εαυτό σου όσο χαμηλά θέλεις και να τον σηκώσεις πάλι όποτε θελήσεις εσύ. Να θυμάσαι όμως ότι μόνο εσύ έχεις αυτό το δικαίωμα."


Αφιερωμένο το σημερινό σε αυτό το "αύριο" που περιμένει όλους μας, άγνωστο μα προκλητικό ταυτόχρονα. 
Αφιερωμένο σε κάποιες ψυχές που σηκώνουν το δικό τους φορτίο και σ' εκείνες που θα το σηκώσουν στην πορεία, έχοντας πάντα κατά νου ότι κάθε φορτίο αποδίδει καρπούς.

Εισαγωγή, λοιπόν, στο παρακάτω της διαδρομής με έναν τρυφερό τρόπο που επέλεξα...
Τραγούδια από τον "βασιλιά", που δεν άκουγα σχεδόν ποτέ (για μένα είναι ελαφρώς βουτυρομπεμπές), όμως αφέθηκα για λίγο στον απαλό του ήχο κατά τη διάρκεια των μουσικών μου αναζητήσεων!








Καλή συνέχεια! 

6 σχόλια:

  1. Γλαύκη,
    τον άκουγα, μου άρεσε και χόρευα τα τραγούδια του, ναι!!!
    Θα τα ακούσω με την πρώτη ευκαιρία.

    *"Έχεις το δικαίωμα να ρίξεις τον εαυτό σου όσο χαμηλά θέλεις και να τον σηκώσεις πάλι όποτε θελήσεις εσύ. Να θυμάσαι όμως ότι μόνο εσύ έχεις αυτό το δικαίωμα."*

    αυτό το κρατώ σφιχτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "βασιλιάς" είναι της εποχής των γονιών μου και παρόλο που άκουγα πάντα τα ροκ συγκροτήματα της ίδιας εποχής και αρκετά πιο μετά, αυτόν δεν τον συμπαθούσα. Έτυχε να πέσω επάνω σε κάποια τραγούδια του και στάθηκα να τον ακούσω για λίγο.

      Ναι, μόνο εμείς έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αφεθεί χαμηλά και να τον ανεβάσουμε. Οι άλλοι δεν έχουν λόγο σε όλο αυτό παρά μόνο αν ζητηθεί από εμάς βοήθεια. Όσο κι αν θέλει κάποιος να μας βοηθήσει, δε γίνεται βήμα αν δε το θελήσουμε εμείς να τη λάβουμε.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Ε τώρα τι πας και θυμάσαι ε! Ο Μεγάλος Elvis. Μια μορφή που ναι μεν εμάς, τη γενιά μας, δεν την σημάδεψε αλλά σίγουρα την επηρέασε έμμεσα.
    Καλησπέρα Γλαύκη μου, να είσαι καλά.
    Καλή σχολική χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, δεν με επηρέασε καθόλου..., γιατί δεν τον άκουγα :Ρ Οι γονείς μου τον άκουγαν καμιά φορά. Είμαι κυρίως παιδί των ροκ συγκροτημάτων της επόμενης εποχής και κυρίως της πιο ελαφριάς (μουσικά κι όχι μόνο)περιόδου, της εποχής της "κάλπικης λίρας", όπως θέλω να τη λέω. Μια ψευτιά ήταν όλα. Δεν ξέρω τελικά ποια εποχή ήταν καλή στην ιστορία μας, όμως εγώ μπορώ να μιλήσω γι' αυτή στην οποία μεγάλωσα. Δεν καταφέραμε να φρενάρουμε όλο αυτό που ερχόταν. Όλο, ακόμα και οι πιο συνειδητοποιημένοι, πλέαμε σε πελάγη "μαλακίας" (σόρι για την έκφραση μα ταιριάζει). Μας κατέκλυσε και να τα αποτελέσματα του σήμερα. Ένα γενναίο τίποτα.
      Σ' ευχαριστώ και πάλι!
      Να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  3. Έχουμε χάσει πολλά ραντεβού με το "σήμερα", αυτό είναι δεδομένο. Από κάποια ηλικία και μετά όμως, νομίζω πως αρχίζουμε να το παίρνουμε στα σοβαρά.
    Όσο για τον "βασιλιά" Έλβις, ούτε και στις δικές μου επιλογές υπήρξε ποτέ. Θεωρώ πως ήταν κι αυτός ένα υπερεκτιμημένο προϊόν της αμερικανικής βιομηχανίας. Στην εποχή του υπήρξαν κι άλλοι ταλαντούχοι τραγουδιστές, με περισσότερες ικανότητες, αλλά με σκούρο χρώμα. Έτσι, έμειναν στην αφάνεια.
    Τις φθινοπωρινές μου ευχές και τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το παίρνουμε είδηση αυτό το ραντεβού κάπως αργά, λόγω ανωριμότητας (φυσικής και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένης. Άσε που η ζωή με τις ανατροπές της και το άγνωστο πρόγραμμά της μάς παίρνει παραμάζωμα και εκεί κάπου χάνουμε την μπάλα... Λογαριάζουμε συνήθως χωρίς τον ξενοδόχο και έχουμε την αυταπάτη ότι ορίζουμε τη συνέχεια σαν θεοί. Όλα έχουν το μέτρο τους κι αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούμε, για να μην πικραινόμαστε, είναι να ορίζουμε όσα μπορούμε παραμένοντας σε ετοιμότητα για το άγνωστο που θα έρθει να μας βρει ξαφνικά.
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.