Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Μες στην απουσία την ερημιά θα θάψω


Απουσία από παντού σε ό,τι αφορά στα διαδικτυακά, γιατί δε βγαίνει για πολλούς λόγους.
Τακτοποιώντας τα εξωτερικά τρέχοντα της καθημερινότητάς μας αλλά παράλληλα και τα εσωτερικά μας, τα οποία συχνά δεν τακτοποιούνται όπως θα θέλαμε (σιγά μην ήταν έτσι), ο καιρός περνά και μας προφταίνει, όπως μας προφταίνει και η ζωή. 
Εμείς, κυνηγοί της. Σαστισμένοι καμιά φορά, μαχόμαστε για αυτό που περιμένει εκείνη από εμάς.


"Μυστήριο μέγα η ζωή και σχετικό το λάθος" 



"Φυσάει αδιαφορία να ντύνεσαι καλά" 
"Συγγνώμη που δεν ήμουνα για σένα ουρανός"




"κι αν από καημό χορτάσω, 
μέσα στο χαμό θα ξεχειμωνιάσω"



"Της αγάπης την ουσία την μετρώ στην απουσία"



Παίρνοντας, λοιπόν, πολλές απουσίες όλο αυτόν τον καιρό και κινδυνεύοντας να μείνω "μετεξεταστέα"..., συνεχίζω την απαιτητική πορεία που ακολουθώ, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω την εποχή της ολόψυχης παρουσίας μου στη διαδικτυακή παρέα.
Μέσα σ' όλα υπάρχει και η εσωτερική ερημιά που πρέπει να θαφτεί, μια και δαύτη είναι παρούσα ακόμα και κατά τη διάρκεια όμορφων συναναστροφών εμποδίζοντας την απλόχερη κι εγκάρδια επαφή.
Κι εκεί έξω στον κόσμο παίζεται στο σανίδι της παράγκας του Καραγκιόζη η παράσταση του παραλόγου, την οποία αρνούμαι ίσως πεισματικά να σχολιάσω, ενώ μπήκα στον πειρασμό αρκετές φορές. Όμως κουράστηκα κυριολεκτικά από την τρέλα που μας περιβάλλει - εντός και εκτός συνόρων - και πικράθηκα από την ελαφρότητα "δικών" μου ανθρώπων που πίστεψα (και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι σε πολιτικούς φυσικά). Διάθεση μηδέν, οπότε και ο ελάχιστος χρόνος είναι μη διαθέσιμος επίσης.

@ Τούτο γράφτηκε για τους φίλους που με επισκέπτονται σταθερά, ώστε να μην απορούν για τις πολύ καθυστερημένες απαντήσεις στα σχόλιά τους και την απουσία μου από τους δικούς τους χώρους.

Τα λέμε πάλι κάποια στιγμή. 





8 σχόλια:

  1. Κι εγώ εξαφανισμένη είμαι τελευταία
    για πολλούς λόγους....

    Άντε να δούμε που θα βγει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια αποχή είναι επιβεβλημένη, ΕΛένη μου. Οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες των συνηθισμένων κατά διαστήματα, όμως και η παγωμάρα που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες μάς επηρεάζει θέλουμε δε θέλουμε. Σαν λαός, πολιτικοί και πολίτες σε μεγάλο βαθμό, είμαστε μια κατάντια μέσα από όσα συμβαίνουν διαρκώς. Δε συζητώ για την παγκόσμια σκηνή. Όλα όσα φοβόμουν υλοποιούνται το ένα μετά το άλλο.
      Σκηνές τρέλας και υποκρισίας.
      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
  2. Μη στενοχωριέσαι. Καλά να είσαι και βρες τα βήματά σου Κι αν σε παίρνουν μακριά απο εδώ για αρκετό καιρό, εντάξει μας λείπεις, αλλά είπαμε...να σαι εσύ καλά Τίποτε άλλο
    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Άννα μου.
      Αυτά τα βήματα πότε θα τα βρούμε ως κοινωνία και ανθρωπότητα δεν ξέρω...
      Έχω σιχαθεί γενικά από τα εγχώρια και τα παγκόσμια τεκταινόμενα. Δεν ξέρω, ανησυχώ πολύ για την τρέλα που μας περιβάλλει όλο και πιο αφυκτικά.
      Εδώ και χρόνια δεν έχω πάψει να στενοχωριέμαι για πολλούς λόγους. Κάπως ισορροπεί ο εσωτερικός κόσμος μου από τα καλά που έχω την ευλογία να υπάρχουν στην ζωή μου, νικώντας συνήθως όλα τα στραβά που συνυπάρχουν δυστυχώς.
      Καλή σου μέρα, κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  3. Πάρε όσο χρόνο σου χρειάζεται, κι όταν νιώθεις την ανάγκη έρχεσαι κι από εδώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, κορίτσι μου.
      Αυτό προσπαθώ να κάνω, γιατί απογοητεύτηκα από πολλά, αλλά πού θα πάει θα βρούμε μια άκρη. Λέω εγώ τώρα... Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του, που λένε.

      Διαγραφή
  4. Παραξενοι καιροι,παραξενα νοιωθουμε και εμεις.δεν εισαι μονη σου.σε νοιωθω.Να προσεχεις τον ευατο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Λίτσα και αντεύχομαι.
      Το πλοίο Γη ζει για πολλοστή φορά το θέατρο του παραλόγου, οπότε...;
      Δε συζητώ για τον τόπο μας. Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη και έπεται συνέχεια. Αποδειχτήυκαμε εξαιρετικά πιόνια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και έτσι ήταν να γίνει. Θα μάθουμε τίποτα; Και σε τι βαθμό είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες ύπουλες καταστάσεις;
      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.