Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Είμαστε σίγουρα σε μια άλλη εποχή


Σε τούτη την εποχή όλα οδεύουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το άγνωστο μέλλον. Οι εξελίξεις συχνά μας προλαβαίνουν. Κι από εκεί που κάποιες καταστάσεις ήταν ακόμα στη σφαίρα της φαντασίας, γίνονται αιφνίδια η πραγματικότητα, στην οποία καλούμαστε να ζήσουμε.
Μέσα από την επικαιρότητα επέλεξα δύο θέματα, στα οποία στάθηκα ιδιαίτερα όταν έπεσαν στην αντίληψή μου. Το πρώτο αφορά στη μουσική και το σεξ και την κοινή επίδρασή τους στον εγκέφαλο. Το δεύτερο έχει να κάνει με ένα λίγο τρομακτικό σενάριο της καθημερινότητάς μας, που μόνο σε ταινίες το έχουμε παρακολουθήσει. Τα μικροτσίπ στο σώμα μας.

Σεξ και μουσική
Καναδοί ερευνητές, με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα (και μουσικό) Ντάνιελ Λεβίτιν του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ, πειραματίστηκαν με 17 εθελοντές που άκουσαν την αγαπημένη τους μουσική στο εργαστήριο. 
Το ίδιο νευροχημικό σύστημα του εγκεφάλου παράγει τα αισθήματα απόλαυσης είτε πρόκειται για σεξ, για μουσική, φαγητό, ναρκωτικά. Όταν οι επιστήμονες μπλόκαραν την φυσική παραγωγή οπιοειδών ουσιών στη συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, οι εθελοντές δεν ευχαριστιούνταν πλέον το αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι, ενώ το αναγνώριζαν. Παρατηρούνταν ανηδονία.
Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πέραν κάθε αμφιβολίας ότι τα οπιοειδή του εγκεφάλου εμπλέκονται άμεσα στην απόλαυση της μουσικής, όπως συμβαίνει με το σεξ.
Οι επιστήμονες έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Scientific Reports".

Μην μας φανεί καθόλου παράξενο, λοιπόν, αν στην πορεία δούμε να αντικαθίσταται εντελώς το σεξ με τη μουσική, καθώς στην εποχή μας, που πρωταγωνιστεί η μοναξιά, η ψυχική και η σωματική απομάκρυνση των ανθρώπων, θα είναι η πιο ασφαλής, οικονομική, ανώδυνη και σίγουρη λύση.
 

  



Μικροτσίπ σε εργαζόμενους
Μια εταιρεία μάρκετινγκ στο Βέλγιο κάλεσε τους υπαλλήλους της να τοποθετήσουν μικροτσίπ - σε μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού -  στο σώμα τους και συγκεκριμένα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού τους. Αυτό θα αντικαταστήσει τις κάρτες που κατέχουν και οι οποίες τους επιτρέπουν την πρόσβαση στον χώρο της εταιρείας.
Το τσιπάκι θα εμπεριέχει προσωπικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων. 
Παρόλο που η πρόταση αυτή αντιμετωπίστηκε με δισταγμό από τους εργαζόμενους, υπήρξαν ήδη κάποιοι που δέχτηκαν να τοποθετήσουν το μικροτσίπ στο σώμα τους.

Μήπως παράγει πολλά οπιοειδή ο εγκέφαλος αυτών που δέχτηκαν; Ή μήπως εγώ είμαι υπερβολική και εκτός εποχής;
Γιατί περνούν στα "ψιλά γράμματα" τέτοιου είδους κινήσεις;







@ Μέρες πριν ήθελα να γράψω με χιούμορ τα σημερινά θέματα, όμως τελικά δεν μου βγήκε με τίποτε...
Η μουσική όμως απαραίτητη. Έτσι, για την απόλαυση...



10 σχόλια:

  1. Αχα Γλαύκη πολύ ωραία και τα δύο θέματα έτσι ;
    Τι το θέλουμε μωρέ το σεξ τώρα....! που να τρέχουμε. Προκαλεί και μπελάδες, ένα σωρό παρεπόμενες ιστορίες και συνέπειες. Ενώ η μουσική ε ; κοπανάς εκεί ένα cd που σ' αρέσει και τακτοποιείται κάθε ζήτημα.
    Μετά έχουμε τα μικροτσίπ.....! βέβαια....! σε λίγο καιρό θα γεμίσουμε το σώμα μας με τέτοια αφού πλέον κάθε σεβάσμια επιχείρηση θα ζητάει από εμάς τα ...μαλλιά της κεφαλής μας για να μας κάνει κάτι.
    Π.χ. τα καινούργια εισιτήρια έτσι ; μονάχα τι βρακί θα φοράμε δεν έχουν ζητήσει ακόμα.
    Θα τα δουλεύουν λοιπόν όλα αυτά σε ένα κεντρικό micro chip στο σώμα μας και όλα μια χαρά.
    Μετά σου λέει "δημοκρατία" και "ανάπτυξη".
    Άντε γειάααααααααα
    Την καλησπέρα μου κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχουμε βαφτίσει όλα δημοκρατία και πλέουμε σε πελάγη υποκρισίας και ανοησίας!
      Το μέλλον προβάλλει σιγά-σιγά εντελώς τρομακτικό...
      Όσο μπορούμε είναι ανάγκη να αντισταθούμε σε οτιδήποτε ισοπεδώνει τον άνθρωπο και με όποιον τρόπο περνά από το χέρι μας να υποψιάζουμε τους επόμενους!
      Σχετικά με τη μουσική και το σεξ, το μπλογκ μου θα είναι παράδεισος λοιπόν με όσα έδειξε η έρευνα...χαχαχα!
      Να είσαι καλά, Γιάννη μου!

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα ολα αλλαζουν ιλιγγιωδώς
    κι όλα ολο και πιο πολύ περιοριζουν
    τα ανθρώπινα...αυτά τα καθημερινά
    που ειναι ο άρτος και το αίμα μας!!!

    Καλό σου βράδυ Γλαύκη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή γνώση και ισχυρή βούληση απαιτείται σε τούτους τους καιρούς, Ελένη μου. Ας τα ενεργοποιήσουμε όσο είναι ακόμα καιρός, διότι δεν θα το καταλάβουμε καν πότε θα βρεθούμε σε θέση χωρίς επισρτοφή!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Οδεύουμε ολοταχώς στην οργουελική εποχή κι ας ακούγεται υπερβολικό σενάριο. Οι πληροφορίες που σταχυολόγησες Γλαύκη, μαζί με κάτι άλλες που περνούν στα ψιλά των ειδήσεων είναι η απαρχή γι αυτή την περίφημη "νέα ψηφιακή εποχή" που ο άνθρωπος θα γίνει ένα ελεγχόμενο ον/προϊόν.
    Καλό τριήμερο εύχομαι Γλαύκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, μόνο υπερβολικό δεν είναι πλέον το σενάριο, μια και ήδη μας οδηγούν σταδιακά και αθόρυβα σ' αυτό. Με τρόπο μάλιστα που να τα θεωρήσουμε όλα αυτά τα παράλογα ως αναγκαία για την ζωή μας...
      Καλό σου βράδυ, κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  4. Τις διάβασα και εγώ και ξέρεις αυτήν την είδηση με το μικροτσιπ που πιστεύω ότι περνάει στα ψιλά για να μην προκαλεί, θα καθιερωθεί σε όλους και δεν θα σε ρωτάνε πια. Θα εμφυτεύεται- το διάβασα και αυτό ως λύση- στα νεογέννητα παρακαλώ!!! Τρομαχτική εποχή! Βλέπεις τους πολλούς τους φοβούνται ειδικά όταν τους στριμώχνουν στη γωνία. Με τούτα και με εκείνα θα τους ελέγχουν απόλυτα
    Καλό τριήμερο να περάσεις και χαμογέλα, δεν ήλθε ακόμη η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα νεογέννητα δεν έχω διαβάσει, όμως γιατί να μας προκαλεί εντύπωση;
      Σε ετοιμότητα θα πρέπει να είμαστε απλά.
      Τι να πω;
      Για τους επόμενους ανησυχώ, ιοι οποίοι θα παραλάβουν μια καυτή σκυτάλη!
      Να είσαι καλά, Άννα!

      Διαγραφή
  5. καλημέρα,
    Ζούμε στην εποχή των υπολογιστών,"φορτώνουμε" και εμείς,ιδίως τα νέα παιδιά,αλλά λείπει η κριτική ικανότητα,αχρηστεύεται σκόπιμα.Ποιος θα καταλάβει και ποιος θα αντιδράσει?Δεν υπάρχει και όραμα ζωής,νόημα για να αντισταθεί κανείς σε ότι τον ευτελίζει.Έτσι οι άνθρωποι από ελεύθερες προσωπικότητες θα γίνουν μηχανές κι αυτοί.Όλα στον βωμό της οικονομίας και η περιπέτεια της ανθρώπινης ελευθερίας υποχείρια της τεχνολογίας.Μόνο σωστή παιδεία προσανατολισμένη στον άνθρωπο θα ανέκοπτε την κατηφόρα.Μέρες που είναι όμως ας είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, κάτι μπορεί να γίνει και να ξυπνήσουν οι δυνάμεις του ανθρώπου.
    καλή Καθαρά Δευτέρα,
    (πολύ ωραίες μουσικές επιλογές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό, εύστοχο το σχόλιό σου και με καλύπτει απόλυτα, οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι!
      Ας καλλιεργήσουμε και σε όσους ακολουθούν με όποιο τρόπο μπορεί ο ακθένας μας όλα εκείνα που θα είναι το όπλο ενάντια σε ό,τι έρχεται.
      Σ' ευχαριστώ πολύ και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.