Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα τίποτα μέσα σε ένα τίποτα!

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και σε ποιο να πρωτοσταθώ έπειτα από όλα αυτά που συμβαίνουν δίχως ανάσα και έλεος! Γράφτηκαν ήδη στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας πολλά, πάρα πολλά και άλλα τόσα συζητήθηκαν με φίλους και γνωστούς. 

Ε, και!

Δε σημαίνει τίποτα αυτό. Ένα τίποτα μέσα σε ένα απόλυτο τίποτα. Ίσως και να νομίζουμε ότι ζούμε ένα όνειρό μέσα σε άλλο όνειρο κατά πώς είπε και ο ποιητής Edgar Allan Poe. Με αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε ακόμα, μακάριοι τον ύπνο του δικαίου. 

Δηλαδή, για να καταλάβω, καθώς νιώθω πλέον παντελώς χαζή, πόσα περιμένει το σκατοκέφαλο πολλών σε αυτήν την χώρα που έφτασε να είναι ένα απέραντο κωλοχανείο, για να ξυπνήσει και να δει κατάματα την ζοφερή αλήθεια γύρω του, που κοντεύει να τον καταπιεί ολοκληρωτικά; 

Δεν φτάνουν πια τόσοι νεκροί; Δεν φτάνουν τόσα ψέματα που πετάνε μέσα στα μούτρα τους με ξεδιάντροπη χυδαιότητα; Δεν φτάνει πια τόσο ρημαδιό γύρω τους; Δεν φτάνει τόσο "φτύσιμο" που τους έχουν ρίξει - στο οποίο ίσως δε χρειάζεται να μπουν εισαγωγικά, αφού ήδη αισθάνεται κανείς την μπόχα από το βρωμερό τους σάλιο;

Μάλλον τελικά δεν φτάνουν όλα αυτά... Θέλουν κι άλλα, μια και είναι μαζόχες οι άνθρωποι. Μα, τι λέω! Οσονούπω, το χαλασμένο μυαλουδάκι τους θα τα έχει ξεχάσει όλα τα καινούρια θλιβερά, όπως ξέχασε μεμιάς τα λίγο παλαιότερα κι αυτά τα λίγο πιο πίσω.

Συνεχίστε, λοιπόν, έτσι δηλώνοντας όλοι μαζί: "Αθώος, κ. πρόεδρε!"




6 σχόλια:

  1. Ένα τίποτα που νομίζει ότι είναι κάτι. Αυτό είμαστε, στην τοποθεσία που κάποτε άνθισε η δημοκρατία. Συνυπογράφω το κείμενό σου και συμμερίζομαι απόλυτα την δίκαιη κραυγή σου. Πάω ν' ακούσω το ομότιτλο τραγούδι σου...
    Τα φιλιά μου Γλαύκη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς και δυστυχώς!
      Πού θα πάει αυτό το σαπιοκάραβο δεν μπορώ να φανταστώ...
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Πολύ μεγάλη η παρακμή, Γλαύκη μου, σε όλα τα επίπεδα. Και ανάξιες και δόλιες πολιτικές εξουσίες, υπεύθυνες για το σκοτάδι, που μάς περικλείει.
    Κοινωνία ηττημένων και παραιτημένων ανθρώπων, που αποδέχονται το σάπιο ως κανονικότητα.
    Πολύ επικίνδυνα πράγματα, καλή μου.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιγράφεις εύστοχα και με έντονη πικρία όσα ζούμε εδώ και χρόνια, όμως με ανησυχεί πολύ η συνέχεια όλου αυτού του τραγέλαφου!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Τα τελευταία χρόνια εχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν αλλάξει τρόπο σκέψης.
    Δεν ξέρω τι φταίει;
    Πολλές φορές θυμάμαι τον Χάρρυ Κλυνν που έλεγε ότι την μία μέρα ψηφίζουμε και την άλλη πάμε μπροστά στον καθρέφτη και ρίχνουμε μούτζα.

    Τέλος πάντων.

    Πάντα με μουσική η ζωή μας.

    https://www.youtube.com/watch?v=S5APCXTeGKQ
    https://www.youtube.com/watch?v=zxNo2w1kNYo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν αλλάξει τόσα πολλά στη ζωή όλων εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε είναι αναμενόμενη η αλλαγή στη σκέψη και τη συμπεριφορά όλων. Το ζήτημα είναι πού θα οδηγήσει όλο αυτό, καθώς η αλλαγή είναι προς το πολύ χειρότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς. Είναι κάτι μη υγιές πάντως.

      Η μουσική σου θαυμάσια και πάλι!
      Μου άρεσε πάρα πολύ το μουσικό θέμα της σειράς "Παραλία"! Μάλιστα σκέφτομαι να τη δω κάποια στιγμή διαδικτυακά με την ησυχία μου.
      Αξιοποίησα το τραγούδι στην επόμενη ανάρτηση...
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.