Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ταπεινότητα και διαφορετικότητα


Δύο λέξεις στον τίτλο που ταιριάζουν ως μήνυμα για τις ημέρες ετούτες και ίσως περισσότερο για κάθε ημέρα που αναπνέουμε τον αέρα εδώ της μικρής αυτής γαλαζωπής σφαίρας του σύμπαντος.

"Ταπεινότητα δεν σημαίνει να έχεις μικρή ιδέα για τον εαυτό σου, αλλά να ασχολείσαι με τον εαυτό σου λιγότερο."

"Δεν έχει καμία σχέση με την υψηλή ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά... ότι κανείς μας δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικός από τους άλλους."

"Προτού ακόμα σηκωθώ από το κρεβάτι, η Γη έχει εκτελέσει το ένα τρίτο της περιστροφής της γύρω από τον άξονά της και έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν για να γίνουν ευτυχισμένοι και να μετριάσουν τον πόνο τους." 

           Αποσπάσματα από άρθρο στην Εναλλακτική Δράση



Αν αυτή την ταπεινότητα τη συνδύαζε ο άνθρωπος με την αποδοχή της διαφορετικότητας στην πράξη , τότε ο πλανήτης μας θα γινόταν ακόμα πιο γαλάζιος, πιο φωτεινός και ένα γλυκό χαμόγελο θα καθησύχαζε τις ψυχές, που βρίσκονται πλέον σε πλήρη σύγχυση, αναστάτωση και αγριότητα. Προς το παρόν μυρίζει στην ατμόσφαιρα άρωμα απανθρωπιάς και "ανθρωποφαγίας"...

Ένα παλιό δικό μου κείμενο για τη διαφορετικότητα, σκληρό και ειρωνικό, κάτι δηλαδή σαν την πραγματικότητα που ζούμε...

 
 
Η μουσική που ακολουθεί έρχεται να συμβάλλει στο κλίμα ηρεμίας και ισορροπίας του νου και της ψυχής, όπως και οι υπέροχες εικόνες από τη μικρή γαλάζια μας μπαλίτσα...
 
Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους!
 
 
 

 

2 σχόλια:

  1. Όπως πάντα οι σκέψεις σου γεμάτες γαλήνη, περισυλλογή και αρμονία. Γλαύκη μου να σου ευχηθώ Καλό Πάσχα καλή μου και να περάσεις όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Γιάννη.
      Εύχομαι να έχεις τρυφερές στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάς και σ' αγαπούν.
      Καλό Πάσχα

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.