Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ένα ακόμα μουσικό διάλειμμα...


Σε ένα μόνιμο διάλειμμα βρίσκομαι αυτό τον καιρό, οπότε θεώρησα καλό να το μετατρέψω σε ένα ακόμη μουσικό διάλειμμα εδώ στο "μαγαζάκι"... Κάτι να αφήσω να "παίζει" για τους αγαπημένους θαμώνες του! 
Από εκεί και πέρα ας "σερβιριστεί" ο καθένας ό,τι ποθεί η ψυχή του. Έχει ήδη αρκετά που μπορεί να προσφέρει από τα "έτοιμα"... Μερικά είναι στη σειρά με τα πιο δημοφιλή για τον κόσμο (δεν ξέρω γιατί, αλήθεια, επιλέγουν αυτά...), άλλα προτείνονται από μένα ως ίσως ενδιαφέροντα (ανανεώνονται κατά διαστήματα, έτσι για την ποικιλία) και φυσικά όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται στο αρχείο, όπου αν έχει κανείς τη διάθεση μπορεί να "ψαχουλέψει" με την άνεσή του!

Μάλιστα τώρα καθώς έγραφα, μου ήρθε η ιδέα για μια ερώτηση που θα ήθελα να κάνω σε όσους μπουν και διαβάσουν ετούτη την ανάρτηση, και έχουν το κέφι βεβαίως-βεβαίως να απαντήσουν...

"Ποια ανάρτηση ή κείμενο, από όσα έχετε διαβάσει μέχρι τώρα, σας άρεσε περισσότερο ή έμεινε στη μνήμη και γιατί;"





Ακολουθεί το μουσικό διάλειμμα που υποσχέθηκα με επιλογές μόνο από την ατίθαση καλλιτέχνιδα αλλά μεγάλη φωνή, Etta James (κλικ στο όνομα για πληροφορίες).













Μέχρι να τα ξαναπούμε με κάποιο κείμενο ίσως της προκοπής εδώ, ενδυναμώστε τη διαίσθησή σας (κάτι έχω στο νου μου και το λέω...), μια και στην εποχή του παραλόγου η λογική δεν βοηθά να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία σε ό,τι αντιμετωπίζουμε από μέρα σε μέρα...


12 σχόλια:

  1. συγνώμη που ρωτάω έτσι άσχετα, όμως υπάρχει περίπτωση να είσαι η Μερσί μου;
    Υπογραφή ξανθιά θεά Μάνια από το παθ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνια, συγγνώμη που δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεσαι...
      Μάλλον, κάποιο λάθος έχει γίνει.

      Διαγραφή
  2. Γλαύκη μου,
    πάντα το μουσικό σου διάλειμμα μας κρατάει όμορφη και ατμοσφαιρική συντροφιά.
    Όσο για την ερώτησή σου ε ; χμμμ για να κάτσω να σκεφτώ λοιπόν.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε, βρε Γιάννη, δε σκέφτηκες ακόμη...;;; :)))
      Να περιμένω;;;
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μεγάλη Etta James. <3

    Σχετικά με την ερώτησή σου, δεν έχω πολύ καιρό εδώ μέσα για να σου απαντήσω εμπεριστατωμένα, οπότε λέω να σου πω τι μου έχεις αφήσει μέχρι τώρα: το ότι προβληματίζεσαι. Είναι κάτι που θεωρώ θεμέλιο λίθο για τη προσωπική μας εξέλιξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε μια μεγαλύτερη, ως σύνολο. Μου αρέσει να το βλέπω αυτό, πολύ - ή, τουλάχιστον, να υφίσταται σιωπηρά, αλλά να υ φ ί σ τ α τ α ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Lysippe!
      Δεν ήταν απαίτηση η ερώτηση αλλά μια ιδέα...!
      Σ' ευχαριστώ πολύ όμως για την άποψη που κατέθεσες, διότι είναι μια πολύ καλή ανατροφοδότηση γι' αυτό που κάνω!
      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  4. Θυμάμαι έντονα τα παλιά σου κείμενα περί κρίσης και πόσο αυτή μας δίχασε και μας έκανε επιθετικούς και αφοριστικούς. Μου άρεσαν γιατί έπαιρνες θέση & έδινες προτάσεις, αντί για στείρες διαπιστώσεις που διαβάζουμε ένθεν και ένθεν.
    Επίσης μου αρέσει οτιδήποτε περιέχει αγαπημένες μουσικές επιλογές ελλήνων τραγουδοποιών, με κορυφαία την αναφορά σου στον Φουσταλιέρη.
    Φιλιά πολλά Γλαύκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, χαίρομαι πολύ που εκτίμησες εκείνα τα κείμενα, διότι έβγαιναν από την ψυχή και όσο το δυνατό από ψύχραιμο και καθαρό πνεύμα (μέσα στην τρέλα που επικρατούσε)!
      Σ' ευχαριστώ για την παρατήρηση κι εύχομαι να έχω τη διάθεση και την καθαρή κρίση, για να γράψω και πάλι αντίστοιχης θεματολογίας κείμενα. Η αλήθεια είναι ότι πάγωσα από καταστάσεις και ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μην θέλω να γράψω.
      Πώς λέει το τραγούδι; Το έριξα στην τρελή και αδέσποτη...;-)
      Τα τρεαγούδια και η μουσική μέγα πάθος και πλέον σχεδόν εξάρτηση...:))
      Πλέον γνωρίζεις και το γιατί.
      Σε φιλώ και σ' ευχαριστώ θερμά!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα, Γλαύκη. Παρόλο που εμείς αποκλείεται να αποκτήσουμε την ωραιότερη αρμονία, που λέει κι ο Ηράκλειτος, καθώς δε βλέπω και πολλές αντιθέσεις ( :-) ), η μυρωδιά του καφέ, οι ωραίες μουσικές του που και τώρα ακούω και τα κείμενα που σιγά σιγά θα διαβάσω (και, αν θες επιλέγω κιόλας!), με έκαναν να κάνω μια απολαυστική στάση, προτού προχωρήσει πολύ η μέρα.
    Καλημέρα και πάλι. Φεύγοντας θα ψάξω και την αναφορά στον Φουσταλιέρη, που λέει η Μαρία. Σπάνια πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες, Διονύση!
      Έχεις απόλυτο δίκιο για τις αντιθέσεις... Μάλλον έχουμε περάσει στην θανατερή ατέλειωτη ευθεία γραμμή! Σηκώνει πολλή συζήτηση αυτό και ίσως την προκαλέσω σε άλλη ανάρτηση...
      Σ' ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια και κάνε όσες βόλτες θές εδώ κι αν θελήσεις να σχολιάσεις σε παλαιότερα κείμενα, μπορείς να το κάνεις, γιατί απαντώ (κι ας αργώ λίγο...).
      Για να μην ψάχνεις για τον Φουσταλιέρη, σου παραθέτω το λινκ παρακάτω (δεν είναι αφιέρωμα σ' εκείνον, αλλά έχω συνοδεύσει το κείμενο με δύο τραγούδια του):

      https://stisglafkistocafe.blogspot.gr/2017/04/blog-post_14.html

      Διαγραφή
  6. Εισαι βεβαια πολυγραφοτατη στο λιγο καιρο που γραφεις και τα θεματα σου προσεγμενα. Επιλεγω όμως ορισμενες ποιητικες σου αποπειρες μια και αυτες θυμαμαι καλυτερα και δεν θα γραψω το γιατι. Ετσι κι αλλιως να ξερεις οτι ολα τουτα οταν περασουν αυτες θα παραμεινουν οι πιο σπουδαιες και για σενα μια και κουβαλουν κομματια της ψυχης, με μεγαλυτερη συναισθηματικη αξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τις ουσιαστικές σου παρατηρήσεις, οι οποίες πάντα με βοηθούν να βλέπω και από άλλη οπτική κάποια πράγματα.
      Όσο για τις ποιητικές απόπειρες έχεις δίκιο και δε χρειάζεται να πεις τίποτε άλλο...
      Ανακάλυψα τα τελευταία χρόνια ότι ο ποιητικός λόγος είναι το απάγκιο για όλες τις ιδιαίτερες στιγμές μας, τις οποίες μπορούμε να μετουσιώσουμε μέσω αυτού και παράλληλα να τις μοιραστούμε με άλλους.

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.