Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Κι όμως, μάτια μου, "ο κόσμος γυρίζει"!


Ο κόσμος γύρω έχει σαλτάρει τελείως!
Προς τα πού οδεύουμε άραγε;
Τα τελευταία γεγονότα από ανατροπή σε ανατροπή μάς πάνε και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει...
Εχθές, 15/7/2016, Γαλλία - Τουρκία 1-1!
Στη Γαλλία άλλη μία τρομοκρατική επίθεση (συνήθεια κοντεύει να τους γίνει)... και στην Τουρκία πραξικόπημα (να θυμηθούν τα παλιά κι αυτοί) και σβέλτη ανατροπή του... 
Και ποιος έχει σειρά στη συνέχεια;
Ένας-ένας και μην στριμώχνεστε παρακαλώ!
Παιδιά του κόσμου, όλοι σε ένα καζάνι βράζουμε, άλλος έχει πιάσει πάτο και είναι τελειωμένος, άλλος είναι στη μέση και ασφυκτιά  και άλλος παλεύει να βγει στην επιφάνεια εναγωνίως, ενώ όλοι ξέρουν πως εκεί θα μείνουν και θα βράσουν στο ζουμί τους, αν δεν πάρουν την απόφαση να χτυπήσουν τα πόδια τους, ώστε να πήξει το ζουμί και να βγουν από τη δίνη του βρασμού!
Ξυπνάτε, ωρέ, γιατί πέρα από ηλίθιοι, είμαστε και τελειωμένοι! Ας το πάρουμε χαμπάρι!

Κι όμως, μάτια μου, "ο κόσμος γυρίζει". "Στον χώρο χωρίς τέλος", όπως λέει και το τραγούδι παρακάτω. "Ο κόσμος δεν έχει σταματήσει ούτε μια στιγμή. Η νύχτα πάντα διαδέχεται την ημέρα και η ημέρα έρχεται."
"Ένας κόσμος
Μέχρι τώρα,εγώ σε κοιτάω
Χάνομαι μέσα την σιωπή σου
Και είμαι ένα τίποτα κοντά σου"


Γι' αυτό συνεχίζουμε να ζούμε ολοκληρωτικά τη στιγμή  "με την χαρά και την θλίψη"! Μόνο στη Γη χρωστάμε για όλες τις ομορφιές που μας προσφέρει και σε κανέναν άλλο!


Προχωράμε και ό,τι προκύψει...!






@ Αυτή η ανάρτηση προέκυψε με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, αλλά και ως δοκιμαστική προσπάθεια δημοσίευσης κάτι καινούριου, διότι ο blogger, μου κάνει τρέλες τώρα τελευταία και δεν ξέρω γιατί. 

@ Α, και για πες αλεύρι... ο Παπαδιαμάντης σε γυρεύει στην προηγούμενη ανάρτηση, γιατί τον αδίκησα που δεν τον άφησα αρκετά...!



16 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Γλαύκη. Η Αστάθεια στο πολιτικό σύστημα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Οι Ανταγωνισμοί χωρίς έλεος, η κρίση στις αγορές δομική και όλα τούτα οδηγούν που ; μα σε επίλυση της κρίσης με το αίμα και τα όπλα. Παλιά μας τέχνη κόσκινο για τον καπιταλισμό από εποχής 1914 και εντεύθεν τότε που έβαζαν τους λαούς στην κρεατομηχανή του πολέμου για να ξαναμοιράσουν τη κρίση της τάξης τους.
    Κοίτα να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αντιμετώπιση των στασιαστών στην Τουρκία μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχει αλλάξει κατά βάθος τίποτε σε αυτή την χώρα! Στην πορεία θα γίνουν ακόμα χειρότερα μέσα από την αλαζονεία της ισχυρής εξουσίας, η οποία θα στηρίζεται δήθεν στην λαϊκή εντολή!
      Άγρια παιχνίδια παίζονται και ανησυχώ πώς το αίμα που θα χύνεται θα πηγαίνει χαμένο, καθώς όλα οδηγούν σε καταστάσεις ολοκληρωτισμού, ο οποίος θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια. Φυσικά, δεν αναφέρομαι μόνο στην Τουρκία...
      Σ' ευχαριστώ, Γιάννη μου, κι εσύ επίσης και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Κρατάω το "προχωράμε κι ό, τι προκύψει" με την ελπίδα πάντα να μην προκύψουν άλλα κακά!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, νομίζω ότι δεν θα τα αποφύγουμε τα άλλα κακά...! Μάλλον, ακόμα χειρότερα έχουν να δουν τα μάτια μας! Δεν το λέω, γιατί μου αρέσει να κινδυνολογώ, αλλά η εξέλιξη των πραγμάτων εκεί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια. Κάποιοι είναι εντελώς αποφασισμένοι να συγκεντρώσουν απόλυτα την εξουσία επάνω τους και το πιο άσχημο είναι ότι θα το περάσουν ως λύση, που θα την έχουν επιλέξει οι λαοί, έστω η οριακή πλειοψηφία τους...!
      Μακάρι, να διαψευστώ!
      Σε φιλώ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Ο απλός λαός πληρώνει πάντα
    Όταν αργοπεθαίνει το θηρίο γίνεται
    πιο αιμοβόρο....

    Καλημέρα Γλαύκη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι το θηρίο να αργοπεθαίνει, Ελένη μου, και όχι να ανασυντάσσεται σε αυτή την φάση!!!
      Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Μου άρεσε αυτό το "κάτι καινούργιο" που πειραματίζεσαι Γλαύκη μου. Έχει αξία να συζητάμε γι αυτά που γίνονται καθημερινά γύρω μας. Το καζάνι βράζει λοιπόν και δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα μας αντέχει αυτή η έρμη "Μάνα Γη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει αξία κάποιες φορές πια, Μαρία μου, γιατί έφτασα στο σημείο να μην θέλω να συζητώ δημόσια τίποτε για όσα γίνονται γύρω μας. Άσε, που εξελίσσονται τόσο ραγδαία οι καταστάσεις, που δεν προλαβαίνει κανείς να τις χωνέψει, να τις επεξεργαστεί, με αποτέλεσμα να βγαίνουν βιαστικά και επιπόλαια συμπεράσματα ή να καταλήγει κάθε συζήτηση μέσα σε κλίμα φανατισμού ή σαν τα κουτσομπολιά της γειτονιάς!
      Κάπου-κάπου ή όποτε το αισθάνομαι ως ανάγκη θα το κάνω. Έχει πέσει όμως απογοήτευση από ό,τι κατάλαβες από πολλά πράγματα. Διατηρώ, λοιπόν , αρκετές επιφυλάξεις για όλους και όλα. Το έχω ρίξει στην προσωπική εκτόνωσή μου. Ίσως, να μην είναι πολύ καλό αυτό για τους άλλους, όμως τώρα έτσι μου βγαίνει δυστυχώς!
      Ίδωμεν και για το καζάνι...! Τι άλλο να πει κανείς;

      Διαγραφή
  5. Ετούτος ο κόσμος φίλοι μου πάντοτε πάλευε να νικήσει τη παράνοια... δε τα πάει κι άσχημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η παράνοια είναι σαν την Λερναία Ύδρα! Κόβεις ένα κεφάλι κι αμέσως ξεφυτρώνει από κάποιο άλλο...!
      Θα δείξει, Ελένη!
      Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Όχι απλώς γυρίζει: σαν τρελός στροβιλίζεται και μας έχει πιάσει μία παραζάλη, ένας ντουβρουτζάς, μία πάρεση στο δεξί μάγουλο. Κρόσσια τα νεύρα μας, Γλαύκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μόνο που έχουμε εξασκηθεί πια για τα καλά τα τελευταία χρόνια είναι η υπομονή, Πιγκουίνε!
      Μάθαμε να υπομένουμε και να περιμένουμε... Τι περιμένουμε κάποιες στιγμές δεν ξέρω!
      Καλώς ήρθες!

      Διαγραφή
  7. Το διάστημα αυτό η προσωπική ισορροπία είναι δύσκολη. Υπάρχει πυκνότητα ιστορικών στιγμών αλλά και ανάγκη για αντοχή μαραθωνίου. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σωστά εντός του αξιακού συστήματος που αξίζει για τον άνθρωπο και συγχρόνως να μη χάσουμε τον εαυτό μας. Βαλλόμαστε κυριολεκτικά από παντού και πολύς από αυτόν τον παραλογισμό τον οποίο ακούμε, αποκτά λογικοφάνεια και ακουσίως τον υιοθετούμε. Πολλοί δεν αντέξανε. Ο φόβος είναι το ισχυρότερο συναίσθημα.
    Κι ένα τραγούδι
    https://www.youtube.com/watch?v=irkG0zaXmQ0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα θα μετρηθούμε με τον εαυτό μας και το αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης θα δείξει την πορεία παρακάτω και πόσο τελικά αξίζουμε κάτι καλύτερο!
      Εξαιρετικό το σχόλιό σου και το τραγούδι, που δεν είχα ξανακούσει, υπέροχο!
      Σ' ευχαριστώ, Τζερεμέ, να είσαι καλά κι εύχομαι να φανούμε άξιοι και δυνατοί!
      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.