Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Δηλητήριο στην ατμόσφαιρα και την ψυχή


Συνεχίζω από την προηγούμενη ανάρτηση με τα καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια που έλεγα και τα μυαλά των Κούληδων που παίρνουν αέρα... Όμως, δυστυχώς, όλων τα μυαλά είναι αεροκοπανισμένα, όπως ήταν αναμενόμενο! 

Είναι μοιραίο όποιος παίρνει την εξουσία στα χέρια του να το παθαίνει σχεδόν πάντα αυτό. "Αλωνίζει" δίχως να λογαριάζει τι ζητά το πλήθος που εκπροσωπεί, ξεχνά ποιος ήταν, από πού ξεκίνησε και πού ήθελε να πάει. Ήξερε άραγε; Ή μήπως ήξερε πολύ καλά κι άλλοι δεν ήξεραν;
Κι άντε, να συμβιβάστηκε στην πορεία πιστεύοντας ότι με υποχωρήσεις στους απ' έξω, θα κέρδιζε κάτι για τον τόπο μπαίνοντας φυσικά στον χορό των ατέλειωτων παζαριών (το γνωρίζουμε από παιδιά ότι ήμαστε, είμαστε και θα είμαστε ένα προϊόν προς πώληση στα παζάρια του κόσμου)... 
Όμως τα χημικά και τα δακρυγόνα που σε κάθε διαδήλωση συνήθως τα έτρωγε στη μούρη μέχρι πριν λίγα χρόνια ως πολίτης που έβγαινε στους δρόμους να διεκδικήσει το δίκιο του - αφού με άλλον τρόπο δεν τον άκουγε κανείς, πώς τολμά τώρα να τα πετά ξεδιάντροπα κάθε φορά που βγαίνουν πολίτες ν' αναζητήσουν στον ίδιο χώρο το δίκιο τους! Δεν αναφέρομαι μόνο στο σημερινό συλλαλητήριο, με το Μακεδονικό ζήτημα, μα και των εκπαιδευτικών προσφάτως ή άλλων εργασιακών κλάδων ή απλών πολιτών που εναντιώνονται στις αποφάσεις της εξουσίας.

Είναι καλύτερα τα χημικά της αριστεράς, κ. πρωθυπουργέ; Έχουν πιο γλυκό άρωμα; 
Ευτυχώς, έχετε μείνει σταθερός στην απόφασή σας να μη βάζετε τουλάχιστον κάγκελα...!
Έχετε όμως άλλους πολλούς τρόπους να διατηρείται τις αποστάσεις (όπως και όλοι οι προηγούμενοι). Σωστά;

Μας έφαγε η σιωπή και η ανοχή τόσο καιρό, κ. πρωθυπουργέ! Είμαστε υπεύθυνοι όσο κι εσείς για το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται καθημερινά μπροστά μας. Μάλλον συνηθίσαμε μετά από τόσα χρόνια και δεν μας κάνει τίποτε εντύπωση πια! Ή όχι; Θα δείξει.

Φωτιά στα μπατζάκια μας έχει μπει εδώ και χρόνια κι από ό,τι φαίνεται θα κάνει ολοκληρωτικά τη δουλειά της, για να ησυχάσουμε... 




 

6 σχόλια:

  1. Γλαύκη μου,
    η κυβέρνηση άλλαξε και ίσως αλλάξει. Όμως η εξουσία ούτε καν κουνήθηκε απ τη θέση της.
    Και, εκτός της σύνθεσης στην ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, οι βαθιές κρατικές δυνάμεις, η καταστολή, η δικαιοσύνη, ο στρατός, όχι απλά άλλαξαν αλλά κατηφορίζουν συνεχώς στη φασιστική αγκαλιά και νοοτροπία.
    Δεν χρειάζονται αποδείξεις για αυτό. Ολόγυρα μας συμβαίνει.
    Καλή βδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εμπιστεύομαι τίποτε και κανέναν.
      Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και το έχουμε δείξει άπειρες φορές.
      Κάποιοι απλά κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

      Διαγραφή
  2. Δε ξέρω πραγματικά τι να πω γι; το θέμα αυτό. Από την άλλη, είδες τους ακροδεξιούς τι επίθεση έκαναν στα ματ; απο τρεις μεριές λέει προσπαθούσαν να μπουν στη βουλή. Ίσως και ο στόχος των ακροδεξιών να ήταν αυτός ακριβώς. Να προκαλέσουν τα ματ για να κατηγορηθεί η κυβέρνηση. Απόψεις
    ! Σεβαστές πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούσαν να τους είχαν μαζέψει έγκαιρα με τόσο πλήθος αστυνομικών. Δε δικαιολογούνται. Στους εκπαιδευτικούς πρόσφατα είχαν λόγο να κάνουν ρίψη χημικών ή ήταν πάλι επίθεση ακροδεξιών κι εκεί. Όχι φυσικά.
      Κάνουν όλα όσα κατήγγειλαν όταν δεν ήταν στην εξουσία, η οποία δυστυχώς αλλοτριώνει όσους την παίρνουν κάθε φορά στα χέρια τους, εκτός αν ήταν από πριν αλλοτριωμένοι, οπότε εκεί δεν χωρά συζήτηση.

      Διαγραφή
  3. Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο απ' όλα ήταν δίκαιο;
      Αν γίνει πιο σαφές αυτό που λες, ευχαρίστως θα απαντήσω.

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.