Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Όταν ο βιασμός γίνεται "πορνοταινία"


Όταν όλα σήμερα μπορούν να πωλούνται και να αγοράζονται, ακόμα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όταν το έγκλημα όχι μόνο νομιμοποιείται - έστω άτυπα, αλλά φτάνει να αποτελεί εμπόρευμα της αγοράς, όταν για κάποιους ανθρώπους δεν υπάρχουν δικαιώματα αλλά μόνο βίαιη υποχρέωση και ταπείνωση, τότε γιατί ένας αληθινός βιασμός να μην μπορεί να πουληθεί ως πορνοταινία;

Αυτό έφτασε ως είδηση, από τις εκατοντάδες που κυκλοφορούν καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, στα αυτιά μου (καλύτερα στα μάτια μου) τις προηγούμενες μέρες. 
Η είδηση αφορά τους βιασμούς γυναικών στην Ινδία, τη βιντεοσκόπησή τους και την πώληση των ταινιών αυτών στο ανδρικό κοινό.

Το άρθρο εδώ:


Έτσι, απλά, από τους άνδρες για τους άνδρες!
Από εκείνους που θεωρούν ότι όλος ο κόσμος είναι δικός τους κι αυτοί κυρίαρχοι των πάντων! Μια γενναία τροφή για τα άγρια ένστικτά τους!
Ο άνθρωπος που αποτελεί ντροπή για το φύλο του και το είδος του, ο άνθρωπος που ξεπερνά και τα ζώα σε συμπεριφορές και πράξεις, καθώς εδώ δεν χωρά καμιά δικαιολογία για τη διαστροφή που έχει πλημμυρίσει τον άδειο εγκέφαλό του. Όπως ακόμα χειρότερα στην τραγική περίπτωση της παιδεραστίας (ασχολίαστο εντελώς...)!



Οι γυναίκες, όπως και τα παιδιά, δεν θα πάψουν ποτέ να είναι  τα εύκολα εξιλαστήρια θύματα της εγωιστικής, αλαζονικής και απάνθρωπης πλευράς του ανδρικού πληθυσμού.

Πόσο δύσκολο τελικά είναι να είσαι γυναίκα σ' έναν κόσμο που τον ορίζουν οι άνδρες;
Να είσαι ο κυματοθραύστης μπροστά σε οποιοδήποτε τσουνάμι;






Όπως λέει και το παραπάνω τραγούδι:
Κορίτσι, θα γίνεις σε λίγο γυναίκα και θα έχεις ανάγκη έναν άντρα...
΄Οχι όμως για να σε κακοποιεί με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά για να συνυπάρχεις μαζί του μέσα από τον σεβασμό και τη συντροφικότητα!

  

14 σχόλια:

  1. Ντροπή στον "πολιτισμό" μας!!

    Καλημέρα Γλαύκη μου και καλό σ\κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωλητισμό, όμως... (έτσι, με άλλη ορθογραφία, την κατάλληλη!
      Σς φιλώ, Ελένη μου!

      Διαγραφή
  2. Αβίαστα για αυτό το έκτρωμα θα έλεγα το εξής Γλαύκη μου. Ξέρεις ότι ουδέποτε είχα θέμα να καταγγείλω "αντρικές" συμπεριφορές του τύπου "γαμάω και δέρνω". Ξέρεις ότι πολλές φορές νιώθω διπλά αηδία καθώς η άποψη αυτή γίνεται σοβαρά αποδεκτή σε ένα σημαντικό κομμάτι γυναικείου πληθυσμού που αρέσκεται στον "στιβαρό και δυναμικό" άντρα.
    Ξέρεις ακόμα ότι δεν διστάζω να πω ότι το να καλλιεργούμε την αντίθεση "άντρας-γυναίκα" είναι μεγάλο λάθος καθώς χάνουμε το στόχο και την ουσία.
    Και εξηγούμαι: Οι ρόλοι που κάποιες κοινωνικές δομές ορίζουν για τον άνδρα-επιβήτορα και τη γυναίκα-δούλα είναι εκείνοι που οφείλουν να καταδειχτούν και να ανατραπούν.
    Ο Σεξισμός, η πορνεία, η παιδεραστία είναι "προϊόντα" εμπορευματοποίησης που συναντάμε μέσα στις κοινωνίες εκμετάλλευσης που περνάνε και την αντίθεσή τους και στη φύση μεταξύ άντρα-γυναίκας.
    Και φυσικά παιδεία καλή μου, που δεν την συναντάμε.
    Έτσι αν ένας άντρας σήμερα αναπτυχθεί με αισθήματα δικαιοσύνης, δικαιοσύνης και τρυφερότητας προς τη γυναίκα, κινδυνεύει πολλές φορές να "κραχτεί" ως gay, δυστυχώς και από γυναίκες.
    Παρ' όλα αυτά πορευόμαστε με την αντίθεσή μας απέναντι σε αυτήν την κτηνωδία που περιγράφεις.
    Την καλησπέρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω τους ανθρώπους σε άνδρα και σε γυναίκα, αν και τα φύλα είναι διακριτά και με ιδιαίτερες συμπεριφορές όπως και να το κάνουμε, όμως ο ανδρικός πληθυσμός προκαλεί σε μεγάλο βαθμό!
      Δεν το λέω εγώ, αλλά οι πράξεις μιλούν από μόνες τους καθημερινά δυστυχώς και σε κάθε επίπεδο.
      Όσο για τον άνδρα που θα αναπτυχθεί με αισθήματα δικαιοσύνης και τρυφερότητας προς τη γυναίκα και θα "κραχτεί" ως gay από πολλές γυναίκες, δεν έχεις άδικο, αλλά δεν ισχύει για άλλες τόσες.
      Η κτηνωδία σε όποια της μορφή δεν συγχωρείτε και θα έπρεπε να τιμωρείται απόλυτα αυστηρά, αλλά κι εκεί επικρατεί το ανδρικό φύλο.
      Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Η απόλυτη διαστροφή. Το είχα διαβάσει προ καιρού και είναι εμετικό. Φοβάμαι ότι αυτό το φαινόμενο υπάρχει κι αλλού, ακόμα και με παιδιά. Αυτά που ψωνίζουν οι πλούσιοι δυτικοί τουρίστες στις ασιατικές πιάτσες και στα σκλαβοπάζαρα.
    Αχ ρε Γλαύκη μου, πόση εσχατιά έχουμε να δούμε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, ισχύουν όσα λες!
      Μόλις σήμερα διάβασα ότι και στην Ελλάδα γίνονται χιλιάδες βιασμοί κάθε χρόνο και ελάχιστοι αναφέρονται ή καταγγέλονται.
      Μάλλον, πολλή εσχατιά!
      Σε φιλώ, Μαρία μου!

      Διαγραφή
  4. Αυτός είναι ο λόγος που δεν επισκέπτομαι την Ινδία.. Ότι δεν σέβονται την Γυναίκα.. Όχι όλοι. Ποτέ δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καμιάς χώρας, στο ίδιο τσουβάλι. Ωστόσο είναι πολλά τα κρούσματα στην Ινδία, πάρα πολλά για να τα αγνοήσει κανείς, και να μπει στην διαδικασία να ταξιδέψει σε μια χώρα με τόσα τέρατα... Καλημέρα και καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γράφω και παραπάνω στην Μαρία, ούτε στην Ελλάδα δεν τη σέβονται. Ποτέ δεν είναι όλοι και θα ήταν τεράστιο λάθος αν το λέγαμε αυτό, όμως για τις κτηνωδίες σε όλο τον κόσμο έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης οι άνδρες.
      Καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  5. Πολύ μεγάλο το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης κι από πού να κάνεις την αρχή...
    Η σεξουαλική κακοποίηση πωλείται σε πακέτο διακοπών, υμνείται ως φαντασία, όταν υπάρχει "συναίνεση", παίρνει σάρκα και οστά από ηθοποιούς, θεωρείται φυσικό αποτέλεσμα μιας γυναικείας συμπεριφοράς, δεν δημοσιοποιείται, σπάνια τιμωρείται...
    Καλό Σαββατοκύριακο, Γλαύκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε, γιατί βρωμάει από παντού...!
      Το έθεσες εξαιρετικά!
      Να είσαι καλά, Αλεξάνδρα μου!

      Διαγραφή
  6. Εδω υποστηριζουμε την ισλαμικη μπουργκα στο ονομα της δηθεν διαφορετικοτητας και το γαμο με τα δεκαπενταχρονα των μουσουλμανων αφου επιτρεπεται στη θρησκευτικη κουλτουρα τους.
    Και για να μην μας πουνε και οπισθοδρομικους την "αγορασμενη" υιοθεσια απο τα γκευ ζευγαρια
    Δυστυχως εχει χαθει το μετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα οδεύουν στο στενό μονοπάτι του παραλογισμού και των άγριων ενστίκτων!
      Εκεί δεν χωρά το μέτρο.

      Διαγραφή
  7. Αν ως άντρα εννοείς αυτόν που απλά δεν είναι γυναίκα, τότε πάσο.
    Γιατί, για να ξέρεις, ο Θεός έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα. Ο μαλάκας έσκασε μύτη αργότερα και πήρε το κουμάντο γιατί κανένας δεν βρέθηκε να τον πλακώσει στις φάπες.
    Από τότε διαφεντεύει την ανθρωπότητα με ευθύνη, κυρίως, των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε, καθώς το τοποθέτησες στα μέτρα που του πρέπουν!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.