Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Οι "Δώδεκα ρηγάδες" παίρνουν σάρκα και οστά...


Με τους "Δώδεκα ρηγάδες" (κλικ εδώ) έδωσα φέτος ευχές σε όλους μας για το νέο έτος, οι οποίες σχεδόν από την αρχή της χρονιάς έδειξαν τις πρώτες τους φωτεινές ακτίνες και πλέον μπορώ να πω ότι για μένα έχουν ήδη αρχίσει να πιάνουν τόπο για τα καλά...
Εκείνη η αναρχία στην ψυχή που ευχήθηκα και την οποία ανέδυε έντονα η τρυφερή ιστορία των "Δώδεκα ρηγάδων", η απόφαση δηλ. να ακολουθούμε όσα αποζητά ξεκάθαρα η καρδιά μας, να την εμπιστευόμαστε και να τη στηρίζουμε στην επίτευξη των στόχων της με τη λογική μας, απέφερε καρπούς. Άνθισε πρώτα η ψυχή, όταν ακολούθησε απόλυτα τον δικό της δρόμο πάνω σε μια απαιτητική πορεία, πιστή στις δικές της αξίες, περήφανη για όσα έχει καταφέρει και  με τα λάθη συντροφιά, έτοιμη να ανοιχτεί στο πέλαγος όσων ονειρεύεται και επιθυμεί πολύ. Τώρα ήρθε σταδιακά και η πρώτη καρποφορία μέσα από αυτή τη διαδρομή και έπεται συνέχεια.

Για να μην κουράζω με άσκοπες φλυαρίες και πολλά μεταφορικά λόγια, θα ήθελα να μοιραστώ εδώ την χαρά, που έχω πάρει τις τελευταίες μέρες. Την πληρότητα, αλλά και τη συγκίνηση, από όσα σπουδαία έλαβα μέχρι τώρα, στον επαγγελματικό μου χώρο, ακολουθώντας τον βηματισμό προς την εσωτερική ελευθερία.

Όταν δεν θέλεις να βολεύεσαι και στη συνέχεια να βαλτώνεις - αλλά και δεν τα παρατάς εύκολα στις ζόρικες καταστάσεις, όταν θέλεις να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, αποχωρείς από ένα περιβάλλον που δεν σου τα παρέχει αυτά κι ας έχεις δώσει την ψυχή σου εκεί μέσα, για να απολαμβάνουν και κάποιοι άλλοι, που τελικά ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να κάνουν, καθώς τους έχει πνίξει η μιζέρια.
Τότε το "Κάποτε θα φύγω", που είχα γράψει πέρσι, γίνεται πράξη. Κι όταν έχεις πάρει με το μέρος σου και κοντά σου ακόμα και τους "αντιπάλους" σου (γιατί οι ίδιοι δεν αισθάνονταν συνεργάτες αρχικά), οι οποίοι δεν θέλουν με τίποτε πια να σε χάσουν, αλλά σου δίνουν τις θερμότερες ευχές τους μέσα από την καρδιά τους, αυτό είναι επιτυχία και μεγάλη δικαίωση - και γι' αυτήν είχα γράψει πέρσι, όμως τώρα είναι απόλυτη.

Τα καλοκαιρινά ταξίδια μπορεί να τέλειωσαν, όμως ένα νέο ταξίδι ξεκινά προς άλλες θάλασσες που περιμένουν να τις εξερευνήσω. Με τόσες πολύτιμες εμπειρίες (μέσα από πολύ αρνητικές καταστάσεις) που απόκτησα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, θεωρώ ότι η πλεύση θα έχει πολύ ενδιαφέρον...
Ο χώρος που μπήκα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θυμίζει πολύ το πλοίο των "Δώδεκα ρηγάδων" και εύχομαι να μην διαψευστώ! Ένας χώρος πολύ πιο ταπεινός όσον αφορά στις υποδομές, αλλά γεμάτος ψυχή, ζεστασιά και αγάπη για τη δουλειά! Χαρά μου να βοηθήσω να ανθίσει κι άλλο!

Αισθάνομαι ότι μια νέα εποχή κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της όχι μόνο για τα επαγγελματικά, αλλά ίσως και για άλλους τομείς της ζωής. Είναι σαν να γίνεται επανεκκίνηση μετά από μια περίοδο στασιμότητας, ίσως και παγώματος, γιατί υπήρχαν πολλά μέτωπα ανοιχτά...

@ Το κείμενο είναι αρκετά αυτοαναφορικό, όμως πιθανόν να έχει κάτι να προσφέρει και σε κάποιους άλλους μέσα από τις εμπειρίες που μοιράστηκα.









 Καλή σχολική χρονιά σε όσους έχουν παιδιά στην εκπαίδευση ή διδάσκουν οι ίδιοι!


 

12 σχόλια:

  1. Ούριο άνεμο εύχομαι στο ταξίδι σου αυτό Γλαύκη μου!
    Μια επανεκκίνηση την έχω κι εγώ ανάγκη...
    μακάρι να είναι κολλητική.... η τύχη σου!☺
    πολλά φιλιά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού συναντηθήκαμε κάτι θα κόλλησες, δεν μπορεί... ;-)
      Φιλιά πολλά, κορίτσι μου, κι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου πραγματικά να πάρεις μεγάλο μερίδιο της τύχης!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για όλα κι έχω τόσο ανάγκη τον ούριο άνεμο επιτέλους!!!

      Διαγραφή
  2. Τι τόλμη κι ομορφιά κρύβει το καινούριο
    Κάθε επιτυχία εύχομαι

    Σε φιλώ πολύ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Ελένη μου, την θερμή ευχή σου και συγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση στην απάντησή μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Γλαύκη μου, να σου ευχηθώ ολόψυχα ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ....! Και στους εκπαιδευτικούς, και στα παιδιά και στους γονείς. Υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει μπροστά.
    Να είστε καλά και να έχετε καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δουλειά είναι πραγματικά πολλήηηη..., αλλά δεν με νοιάζει, ίσα-ίσα με ιντριγκάρει να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ, ώστε να βάλω ένα λιθαράκι παραπάνω εκεί που το έχουν πραγματική ανάγκη και είναι αληθινοί ως άνθρωποι!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για όλα!

      Διαγραφή
  4. Χαίρομαι με τα νέα σου και την ανεβασμένη σου διάθεση Γλαύκη μου! Καλό ξεκίνημα στις νέες σου διαδρομές λοιπόν!
    Πολλά φιλιά και καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου, Μαράκι μου, κι εύχομαι και για σένα τα καλύτερα! Κάθε επιτυχία στις νέες διαδρομές του νιόβγαλτου στην ζωή...!
      Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  5. Να γεμίσετε το τόπο με μπουμπούκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινήσαμε ήδη και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο περνά από τα δικά μας χέρια! Να είμαστε δυνατοί και γεμάτοι κέφι να τα καταφέρουμε!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  6. Στο νέο σου ξεκίνημα εύχομαι να βρεις αυτό που θα ικανοποιήσει την ανήσυχη ψυχή σου και να δώσεις άλλα τόσα. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι λένε "κάποτε θα φύγω" και δεν το τολμάνε ποτέ; Ακόμη κι αυτό είναι μια νίκη!
    Καλή σχολική χρονιά και σίδερο στη μέση μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα δυνατό αεράκι στα πανιά μου οι ευχές σου, Σοφία μου!
      Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τον μικρό σου! Τριτάκια έχω κι εγώ φέτος μετά από αρκετά χρόνια...! Εδώ θα είμαστε να τα λέμε!
      Όσο για το φευγιό, το καθένα έχει τον δικό του χρόνο τελικά και τίποτε δεν είναι τυχαίο ούτε η περίοδος στασιμότητας ούτε η στιγμή της απόφασης και της εξόδου...!
      Φιλιά και καλή δύναμη σε σένα για το έργο που έχεις αναλάβει με υπευθυνότητα και συνέπεια!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.