Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Νωχελικά, άκρως φθινοπωρινά...


Εδώ και μέρες θέλω να γράψω αρκετά πράγματα, για τα οποία δεν μπορώ να διαθέσω δυστυχώς τον απαιτούμενο χρόνο, καθώς όλη τη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα έχουν απορροφήσει άλλα κανάλια της καθημερινότητάς μου πλέον. 
Για να παρουσιαστεί ένα αξιοπρεπές κείμενο θέλει τον χρόνο που του αναλογεί και μια σχετική συγκέντρωση, τα οποία απουσιάζουν για ακόμη μία φορά, οπότε όλες αυτές οι σκέψεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα και οι εικόνες που έχω στο μυαλό μου και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας παραμένουν μόνο στη δική μου κεφάλα δίνοντας ρεσιτάλ χορού σε στιγμές προσωπικής ηρεμίας. 
Και όλο αναβάλλω...
Κάποια μέρα θα ζήσει και πάλι ώρες "δόξας" ετούτο το καλυβάκι! Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικές μας θα 'ναι!

Για να μην πιάνει αράχνες, έρχομαι να του κάνω ένα ελαφρύ ξεσκονισματάκι και δεν κλείνω τα σχόλια, κι ας αργώ να τα απαντήσω, διότι μπορεί κάποιος να θέλει κάτι να μοιραστεί και δεν θα μου άρεσε να του το στερήσω. Αναφέρομαι στο θέμα των σχολίων, γιατί σε αναρτήσεις όπως η σημερινή ή άλλες παρόμοιες, που δεν έχουν ένα σημαντικό ή ενδιαφέρον αντικείμενο προς συζήτηση να παρουσιάσουν, συνήθως δεν έχει κανείς κάτι να σχολιάσει. 

Όπως και να 'χει ήρθα για το ξεσκονισματάκι που λέγαμε και να μοιραστώ εδώ με όποιον το επιθυμεί μουσικές επιλογές που ακούω όταν ξεκουράζομαι.


Εξάλλου, τι θέλει ο άνθρωπος, για να αντέξει τις παπαριές που σκάνε γύρω του - παγκόσμια, στην χώρα του, στη γειτονιά του, στην εργασία του, στις σχέσεις του με τους άλλους; 
Τι;
Όχι "ήλιο, θάλασσα και τ' αγόρι μου", αφού το καλοκαίρι μας άφησε, αλλά μια καλή συντροφιά, ανάλογη μουσική για τις λίγες νωχελικές στιγμές του φθινοπώρου κι ένα ποτηράκι κρασί (όχι, δεν είμαι ο Ορέστης Μακρής...) και... όποιος αντέξει!

















12 σχόλια:

  1. Υπέροχο το μουσικό ξεσκονισματάκι, Γλαύκη! Το ακούω με καφεδάκι, ώρα που είναι!
    Πόσα σημειώνω κι εγώ να γράψω, αλλά τον ελεύθερο χρόνο μου με παρασύρει το φθινόπωρο και νωχελικά τριγυρνάω ανάμεσα στα βιβλία!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις και απολαμβάνεις ότι σου κάνει κέφι, Αλεξάνδρα μου!
      Είναι σπουδαίο να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να πράττει αυτό που του λέει η καρδιά του σε κάποιες στιγμές μακριά από τις υποχρεώσεις και όλα τα πρέπει που του επιβάλλουμε συχνά-πυκνά.
      Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  2. Καλώς το κορίτσι.....! Ωραίο το ....ξεσκόνισμα και απ ότι βλέπω και βιώνω, πάντα εδώ ο χώρος, το σπιτικό, το καφέ, είναι γεμάτο άρωμα, ομορφιά και εξαίρετη μουσική. Όπως επίσης και εικόνες.
    Τι το καλύτερο λοιπόν από το να έρθουμε εδώ να ξαποστάσουμε στον όμορφο ίσκιο σου.
    Χαλάρωσε καλή μου. Καταλαβαίνω τι γίνεται στο μυαλό σου. Είναι στιγμές που μια καταιγίδα μας ανανταριάζει χωρίς να μπορούμε να τακτοποιήσουμε τις σκέψεις μας.
    Καλή συνέχεια λοιπόν με φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταιγίδα και υποχρεώσεις πολλές, Γιάννη μου, οι οποίες με κρατούν μακριά από τα διαδικτυακά, τα οποία είναι για μένα ένας τρόπος εκτόνωσης και χαλάρωσης και με τίποτε υποχρέωσης. Αν το δω έτσι, θα το κλείσω την επόμενη στιγμή. Μου φτάνουν όσα έχω στο κεφάλι μου και είναι απείρως σοβαρότερα. Δεν είμαστε παιδιά, για να παίζουμε.
      Παρόλα αυτά θέλω να μοιράζομαι εδώ ό,τι αισθάνομαι, σκέφτομαι ή μου αρέσει. Μου αρέσει να επικοινωνώ μαζί σας και με ηρεμεί.
      Χαίρομαι πραγματικά που τα απολαμβάνεις όσα προσφέρω κάθε φορά!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Tα λατρεύω αυτά τα μουσικά ξεσκονισματάκια Γλαύκη μου.
    Στο ίδιο μήκος κύματος είναι η διάθεσή μου και δεν είναι κακό να βάζουμε στο ρελαντί τη μηχανή μας ενίοτε.
    Δίχως πολλά σχόλια αλλά με όλη μου την αγάπη, μια γλυκά καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια και βαριέμαι απίστευτα το αληθινό ξεσκόνισμα στο σπίτι (αλλά το κάνω...), έρχομαι να κάνω αυτό που μου δίνει λίγη χαρά και να τη μοιραστώ μαζί σας.
      Υπάρχει μια γενική τάση αποστασιοποίησης από τα διαδικτυακά και νομίζω είναι φυσικό μετά από τόσα χρόνια για τους περισσότερους. Αν προσθέσεις και την κατάσταση γύρω μας, ήρθε και έδεσε το γλυκό! Κάτι σαν στάση εργασίας μου θυμίζει και στροφή προς την ιδιώτευση.
      Σε φιλώ και καλή σου εβδομάδα, Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Γλαύκη μου
    Οι νότες έκαναν υπέροχα τη δουλειά τους!!!!

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου δίνεις μεγάλη χαρά, αν λειτούργησε έτσι για σένα, Ελένη μου!
      Φιλιά πολλά και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Κι όμως εγώ έχω να σου πω...ότι σε νιώθω! Κι εγώ έχω τόσα πολλά να πω που στο τέλος δεν γράφω κι άλλες αναρτήσεις θέλω να κάνω κι άλλες αναρτώ τελικά! Δεν ανησυχώ! Υπάρχει καιρός για όλα! :)) και δεν εννοώ ότι θα ζήσω αιώνια βεβαίως, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα ξεπλοκάρω μέσα μου και θα ξαναμπλογκάρω - το κάνω επιλεγμένα πλέον! )
    Πολλά φιλιά Γλαύκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά κάνεις και δεν χρειάζεται να καταπιέζουμε άλλο τον εαυτό μας! Αρκετή πίεση του ασκούμαι εμείς για πολλά ή δέχεται από εξωτερικές καταστάσεις...
      Όποτε το νιώσεις θα είναι και πηγαίο, άρα θα έχει και μεγάλη αξία για σένα και για τους άλλους!
      Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνεις!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Χαλαρωτικό και ταιριαστό απόλυτα στην εποχή και τη διάθεση!
      Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.