Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

"Quite Emotional" and... silence

Ruth Bernhard


Σκοτεινός λυρισμός και μελαγχολία από τους Madrugada, ένα αγαπημένο νορβηγικό συγκρότημα. Ρομαντζάρουμε μαζί τους...;

Στη γείτονα Τουρκία παίρνουν αποφάσεις στο κοινοβούλιό τους ανάμεσα σε κλωτσιές και μπουνιές...- τουλάχιστον αυτοί δεν κρύβονται σαν κάποιους άλλους πίσω από τους δήθεν πολιτισμένους τρόπους, στο Παρίσι επικρατεί εσωτερικός αναβρασμός - επιτέλους άρχισαν να ξυπνούν... - για τα εργασιακά και όχι μόνο (εδώ, ανάλογα με τα κέφια, πιθανόν θα επανέλθω κάποια στιγμή) και στην Ελλάδα ασκούμαστε στην αρετή τής υπομονής, περιμένοντας την Πηνελόπη να υφάνει το δημιούργημά της (ράβε, ξήλωνε, δουλειά να μην σου λείπει), για να αντιμετωπίσει τους επίδοξους μνηστήρες, μέχρι να καταφέρει να επιστρέψει ο ταλαίπωρος σύζυγός της από τα τσιλιμπουρδίσματα!
Ε, ας ρομαντζάρουμε στη σιωπή, λοιπόν, περιμένοντας κατά το "τρία πουλάκια κάθονταν"...! 



Quite Emotional - Industrial Silence (album)


Honey Bee - Madrugada (album) 




Electric -  Industrial Silence (album)


Majesty - Grit (album)


Shine -  Industrial Silence (album)




10 σχόλια:

  1. Τους Madrugada τους αγαπώ πολύ κι έχω ανεβάσει κι εγώ παλιά κομμάτια τους στο μπλογκ μου! :)) Το honey bee πολυαγαπημένο!
    Μου άρεσαν οι επιλογές σου!
    Πολλά φιλιά κορίτσι!
    ( μου άρεσε η παραμοίωσή σου με το υφαντό της Πηνελόπης )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ με τη μελισσούλα κολλάω...!!
      Όσο για την Πηνελόπη... σε αυτό το σημείο δεν έχουμε φτάσει;;;
      Υπομονή γαϊδάρου για το άγνωστο που μας περιμένει!
      Πολλά φιλιά και από μένα και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά!
    Να ρομαντζάρουμε, ναι, Γλαύκη μου! Με τις υπέροχες μουσικές!
    Πολλοί είναι αυτοί που δεν κοιμούνται, αλλά δεν είναι όλοι μαζί, εύθραυστες ισορροπίες τους ενώνουν και τους χωρίζουν...
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα, είπες τη χρυσή κουβέντα στο τέλος και είμαι ενθουσιασμένη που το διάβασα!!!
      Καλό σου μήνα και ίδωμεν!!!

      Διαγραφή
  3. Γλαύκη μου καλησπέρα σου.
    Mandrugada..... το λατρεύω το συγκρότημα αυτό...! έχουν μια μελωδία, μια μελαγχολία και ένα παράξενο ύφος που με συγκινεί πάρα πολύ.
    Λάτρεψα τα τραγούδια που έβαλες καλή μου.
    Όσο για τα δικά μας, ο κώδων έκρουσε..... 48ωρη Γενική Απεργία εν όψει και οφείλουμε να ξεχυθούμε στο δρόμο στα σημεία συγκεντρώσεων για να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και... μια φωνή αυτός ο τραγουδιστής τους!!!
      Ο κώδων έκρουσε, Γιάννη μου, αλλά με ανησυχεί πολύ η συνέχεια όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά και παγκόσμια! Πιστεύω ότι θα δούμε πολλές εξελίξεις στην πορεία και μάλιστα πολύ δυσάρεστες, όμως χωρίς να σπάσουν τα αυγά δεν γίνεται η ομελέτα...!
      Πρέπει να συμβεί κάτι συνταραχτικό, για να το πάρουμε όλο από την αρχή!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Οι νεοέλληνες είμαστε ο ορισμός του τρία πουλάκια κάθονται. Άλλοι, με λιγότερα από τα δικά μας προβλήματα έχουν ξεσηκωθεί, αποδείχτηκε ότι το παγκόσμιο πείραμα μόνο τυχαία δεν ξεκίνησε από εδώ.
    Πριν 4 χρόνια γεμίζαμε τις πλατείες, τώρα παραδοθήκαμε στου καθενός Αλέξη τις ορέξεις. Να γιατί έπρεπε να έρθει η πρώτη φορά αριστερά, για να περάσουν ΟΛΑ το δυνατόν ανώδυνα.
    Το σύστημα Γλαύκη μου πάντα θα εφευρίσκει λύσεις γιατί πάντα θα υπάρχουν οι πρόθυμοι να τις υλοποιήσουν.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρανε πολύ καλά τι έκαναν, Πέτρο μου, και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Όποιος γνωρίζει λίγη Ιστορία, μπορεί να καταλάβει ότι αυτά δεν είναι αέρας αλλά μια πικρή αλήθεια, που απλά κάποιοι δεν θέλουν να τη δουν.
      Αυτό το σενάριο το φοβόμουν πάντα από την αρχή, ότι θα περάσουν με τέτοιο τρόπο όλα ανώδυνα, όμως έτσι όπως είμαστε δεν έπαιρνε για πολλά άλλα σε αυτή την περίοδο. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θέλουμε, για να γίνει πια η μετάλλαξή μας, ώστε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην περνάμε άλλο πια σε λύσεις ανάγκης. Ξέρω πολύ καλά πως οτιδήποτε άλλο προς το παρόν δεν θα είχε επιτυχία, γιατί δεν είμαστε έτοιμοι.
      Δεν ξέρω, αλλά ανησυχώ για πολύ χειρότερα στην πορεία και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.
      Καλό σου μήνα!

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα καλή μου !!
    Αλήθεια γιατί μα γιατί είμαστε τόσο απαθείς και δεν μιλάμε ;; τι άλλο να περιμένουμε ;; Νέα μέτρα περνούν κάθε μέρα και εμείς ατάραχοι , λες και δεν μας αφορούν !! Απογοήτευση στο μικρό μου μυαλό για τα μεγαλόπνοα σχέδια των ΄΄σωτήρων΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα, Νικόλ μου, και από εδώ!
      "Σωτήρες" για μένα δεν υπάρχουν και ούτε υπήρξαν ποτέ. Να σου πω, δεν με νοιάζει πώς αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι ή πώς τους βλέπει ο κόσμος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πότε θα πιστέψουμε σε εμάς, αλλά για να συμβεί αυτό είναι αναγκαία η αλλαγή σκέψης και στάσης απέναντι σε ό,τι αντιμετωπίζουμε. Από την στιγμή που θα παραδεχτούμε ότι κάποια πράγματα ορίζονται από πιο ισχυρές δυνάμεις (γιατί έχουν την εξουσία οικονομική και πολιτική), τότε θα αρχίσουμε να ψάχνουμε τις αδυναμίες μας και αυτές θα μας οδηγήσουν να ανακαλύψουμε τις δικές μας δυνάμεις. Εκείνη τη στιγμή θα είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε και να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
      Δεν ξέρω τι άλλο να πω.
      Σε φιλώ.

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.