Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Μια γειτονιά... διαφορετική!


Μια γειτονιά πολύχρωμη, ζεστή, γραφική μα εντελώς διαφορετική από εκείνη, που απεικονίζεται παραπάνω, μια γειτονιά δίχως όψη! Ανήκει σ' έναν άλλο κόσμο, εικονικό θα λέγαμε, καθώς στηρίζεται μόνο στην επικοινωνία μέσω του λόγου, της εικόνας και κάποιες φορές της μουσικής!
Την ονομάζουμε συχνά χαριτολογώντας "μπλογκογειτονιά" ή "μπλογκοχωριό"...! 
Κοντεύει τούτη η γειτονιά να αντικαταστήσει τη ρεαλιστική, εκείνη στην οποία κατοικούμε... Είναι ένας χώρος που έχει κερδίσει την παρουσία μας καθημερινά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έχει φέρει κοντά ανθρώπους που ζουν από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη - δεν συζητώ φυσικά για έξω από τα σύνορα! Όμως, αποδείχτηκε από αυτή τη διαρκή επαφή πως είναι δυνατόν να συνδεθεί κανείς πιο στενά με τους ανθρώπους αυτής της γειτονιάς παρά με τους γείτονες της οικίας του. 
Θέλω να πω ότι αυτού του είδους η επικοινωνία δίνει τη δυνατότητα και την ευτυχή συγκυρία να συναντηθούν άνθρωποι, που δεν θα είχαν ίσως ποτέ την ευκαιρία με κάποιο άλλο τρόπο. Δημιουργούν μια γειτονιά με όλα τα χαρακτηριστικά μιας αληθινής, όπου οι κάτοικοί της συναντιούνται κάθε μέρα, χαιρετιούνται, ανταλλάσσουν τα νέα τους, μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Ενίοτε κουτσομπολεύουν, πολλές συζητήσεις τους διακρίνονται από απίστευτο χιούμορ και πάνω απ' όλα προβάλλουν αξίες, οι οποίες είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να επανέλθουν στο προσκήνιο! Δεν ξεχνάμε φυσικά ότι έχουμε να κάνουμε με μια γειτονιά έμπνευσης και δημιουργίας που δεν μπορεί κανείς να τη βρει κάπου αλλού...!
Ο πιο σπουδαίος ρόλος της τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης είναι ο ψυχοθεραπευτικός, καθώς απαλύνει τον πόνο, την αγωνία, τη σύγχυση των μελών της μέσα από το μοίρασμα. Σε δεύτερο επίπεδο όλοι πλουτίζονται και γίνονται σοφότεροι κατά τη διαδικασία αυτής της ανταλλαγής και ο νους βρίσκεται σε εγρήγορση!
Όπως σε κάθε γειτονιά και οποιαδήποτε συντροφιά δεν λείπουν οι διαφωνίες, οι συγκρούσεις, οι παρεξηγήσεις και οι στενοχώριες, οι οποίες όμως δοκιμάζουν τους εμπλεκόμενους και αποτελούν ένα ακόμα βήμα προς την εξέλιξή μας και την ωριμότητα! 


Πριν από δυόμισι χρόνια δεν είχα καμία σχέση με τον χώρο των ιστολόγιων ούτε καν σαν αναγνώστρια, ώσπου τυχαία διάβασα ένα κείμενο του φίλου Μαζεστίξ, από το "τοίχο-τοίχο", αναδημοσιευμένο σε ένα ειδησεογραφικό σάιτ, που επισκεπτόμουν συχνά. Μπήκα στο "σπιτικό" του και από τότε άνοιξε για μένα ένας άλλος κόσμος..., μια γειτονιά, που δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει! 
Με τη σειρά, που θα τους αναφέρω παρακάτω, γνώρισα τους πολύ αγαπημένους πρώτους φίλους, που επισκεπτόμουν σταθερά κάθε μέρα για πολλούς μήνες χωρίς να επισκέπτομαι κανέναν άλλο, διότι δεν μπορούσα να αφιερώνω πολύ χρόνο από την καθημερινότητά μου, όπως και τώρα φυσικά, γι' αυτό δεν ήθελα εξάλλου να δημιουργήσω δικό μου διαδικτυακό χώρο. Οι πρώτοι φίλοι, λοιπόν, σύμφωνα με τη σειρά που τους γνώρισα και με μύησαν ο καθένας με τον τρόπο του στα μυστικά αυτής της γειτονιάς ήταν: ο Μαζεστίξ, η Πέτρα, ο Ακυβέρνητος Πέτρος και η Αριστέα μας! Γι' αυτούς είχα γράψει κι ένα χιουμοριστικό ποίημα συμμετέχοντας σε ένα από τα συμπόσια της Αριστέας, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω... Και νομίζω δικαιολογείται η όποια αδυναμία τούς έχω...!
Στην πορεία γνώρισα κι άλλους φίλους αυτής της γλυκιάς γειτονιάς, με τους οποίους επίσης μοιράστηκα πολύ όμορφες στιγμές, όπως η Μαρία η Κανελλάκη, ο Velvet, o Γιάννης του Cinefil, ο Κούνελος, ο Μαχαίρης,  η Χριστίνα Ανδρομέδα, η Άννα Flo,  η Αλεξάνδρα,  ο Λωτοφάγος, η Κατερίνα Koko, η Ελένη ποιω, η me (maria), η Σμαραγδένια, η Νικόλ και πόσοι ακόμα, που δεν έχω τη δυνατότητα να επισκέπτομαι και να διατηρώ κάποια επαφή, μια και η γειτονιά είναι πολύ μεγάλη και ο χρόνος ελάχιστος. Όμως τους διαβάζω μέσα από σχόλιά τους στα "σπιτικά" όσων φίλων προλαβαίνω να δω - αν και τους τελευταίους μήνες είμαι αρκετά απούσα, λόγω πολλών υποχρεώσεων και κόπωσης...
Επ, δεν ξεχνώ βεβαίως βεβαίως τις "συνάστεγες καταληψίες" μου, την Σοφία ΜΒ και την Άννα της Πάρου! "Σπιτικό" μπορεί να μην έχουν, αλλά αποτελούν μέλη αυτής της γειτονιάς κάνοντας "κατάληψη" στα "σπιτικά" άλλων - όπως κι εγώ κάποτε - τα οποία έχουν πάντοτε τις θύρες ανοιχτές για εκείνες...!

Είχα την τύχη και την χαρά να γνωρίσω από κοντά κάποιους από τους φίλους παραπάνω και να διατηρώ μια φιλική επαφή έξω από την "μπλογκογειτονιά", επιβεβαιώνοντας έτσι ότι τους ζωντανούς ανθρώπους δεν τους κρατά σε απόσταση η οθόνη!

Μια γειτονιά, λοιπόν, με τα πάνω της και τα κάτω της, με τα αριστερά της και τα δεξιά της ή τα αριστεροδέξιά της (όταν χάνει την πυξίδα της...), με τα δυνατά της σημεία και τις αδυναμίες της, μια γειτονιά ανθρώπινη, ζωηρή και πολύχρωμη! 


Το ποίημα που υποσχέθηκα:

Τέσσερις μπλόγκερς - τέσσερις σταθμοί σιχτίρ time
(Δοσμένο μέσα από τέσσερις κινήσεις, τέσσερα εντεκάρια)

Ταραχοποιός
Ο αρχηγός
Πυρπολεί και αφυπνίζει...
Πεδίο βολής το μπλογκοχωριό!
Δυναμιτίζει!

Ζουρλοπαντιέρα
Η βραχονησίδα
Κόκαλα πάντοτε τσακίζει...
Κάλλος, σιχτιριά, κάνουν συντροφιά!
Χαστουκίζει!

Τσαντίλας
Ο καπετάνιος
Χρυσούς πισινούς ραβδίζει...
Χιούμορ, λεβεντιά τρατάρουνε χαρά!
Φουφουλίζει!

Άριστη
Η μπουκλωτή
Με "ντεκουπάζ" προβληματίζει...
Βεγγέρα δημιουργίας το μπλογκοαρχοντικό!
Μαγνητίζει!

Συγχωρεμένα να 'ναι όσα λέω παραπάνω, μα το 'χα μαράζι να το κάνω! 





@ Κι αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο δημιουργικό δρώμενο   "Μια φορά μια γειτονιά..." της επίσης αεικίνητης φιλενάδας Πέτρας από το "Ο πιο πίστος φίλος του σκύλου"!


34 σχόλια:

  1. Δίκιο έχεις, συνέχεια τσαμπουνάμε αυτό το μπλογκογειτονιά αλλά μάλλον επιπόλαια. Είμαι κατεξοχήν παιδί του διαδικτύου αφού κόσμο και κοσμάκι κι αν εγνώρισα τελικά μόνο μέσα από αυτό το κουτί βρήκα γαμπρό κι αποκαταστάθηκα (μη γελάς σε βλέπω). Και συνεχίζω ακάθεκτη να κάνω φίλους και τρουπώνω σε κάθε τρύπα.

    Τώρα να το δούμε ρεαλιστικά! Φαντάζεσαι να πραγματικά να μέναμε στην ίδια γειτονιά και να ψήναμε σουβλάκια ε; Καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού βρήκες σύντροφο από εδώ, αποδεικνύει πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα. Θέλω να πω ότι αυτός ο τρόπος επικοινωνίας πια έχει κάνει κατάληψη στην ζωή μας και είναι τόσο σημαντικός όσο και όλοι οι παραδοσιακοί! Αυτό προσπάθησα να αναδείξω με αυτό το κείμενο. Ό,τι μας προσφέρει θετικά στην ζωή μας παίρνει αξία από μόνο του.
      Αν είμαστε στην ίδια γειτονιά μπορεί και να μην είχαμε γνωριστεί καν... Εδώ πραγματικά επιλέγουμε με ποιους θα επικοινωνούμε και δεν μας επιβάλλεται, οπότε είναι σαν να δημιουργούμε μόνοι μας τη γειτονιά που επιθυμούμε, που με άλλον τρόπο δεν θα μπορούσαμε!

      Διαγραφή
  2. Το ωραίο μ' αυτήν τη γειτονιά είναι ότι εσύ διαλέγεις τους γείτονες! Μερικές φορές αισθάνομαι σαν να είμαστε μια άλλη χώρα μέσα στη χώρα! Πάντως αν η γειτονιά μας ήταν αληθινή, κάπως έτσι σαν της φωτογραφίας θα ήθελα να είναι!
    Πολλά φιλιά, γειτόνισσα! Ωραίο αφιέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Σοφία μου, έτσι είναι όπως τα περιγράφεις! Πέρα από όλα τα άλλα έχουμε μία δύναμη στα χέρια μας, που θεωρώ ότι δεν την έχουμε αξιοποιήσει κατάλληλα ακόμα...
      Γι' αυτό επέλεξα αυτή την φωτογραφία, μου άρεσε κι εμένα!
      Σ' ευχαριστώ, κορίτσι μου, και καλή συνέχεια σού εύχομαι σε ό,τι κι αν κάνεις!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Γλαύκη μου
    Τι όμορφα και ουσιαστικά περιέγραψες
    την μπλογκογειτονιά μας!!!
    Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά κι εγώ
    τα δυόμισι περίπου χρόνια έχω εισβάλλει
    σ' αυτό το χώρο....
    Να είμαστε καλά και να δημιουργούμε

    Σε φιλώ πολύ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζεστασιά που παίρνει κανείς από αυτή τη συναναστροφή είναι αρωγός για όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά!
      Καλές δημιουργίες λοιπόν!
      Φιλιά πολλά, Ελένη μου!

      Διαγραφή
  4. Μια γειτονιά διαφορετική, αλλά τόσο όμορφη!!
    Πολύ μου άρεσε που διάλεξες να παρουσιάσεις τη συγκεκριμένη γειτονιά (τι όμορφα που το έκανες) και με συγκίνησες πολύ με την αναφορά!Σε ευχαριστώ πολύ!
    Το ποίημά σου δε, εξαιρετικό...αλλά και τι "μούσες" είχες ε?..χαχα!.. (αγόρια, μην παρεξηγήσετε σας παρακαλώ τη λέξη)

    Φιλιά πολλά και καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "μούσες" φταίνε για ό,τι έχω κάνει εδώ μέχρι τώρα... Ναι, μούσα μπορεί να είναι μια γυναίκα αλλά κι ένας άντρας! Την έμπνευση μπορεί να στην προκαλέσει κάθε άτομο, που έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και αγγίζει κάποιες πλευρές της δικής σου προσωπικότητας!
      όσο για τη γειτονιά να μην ξεχνάμε ότι η κοινωνία εξελίσσεται και προχωρά μπροστά με άλματα - σε κάποια πράγματα, γιατί σε άλλα επιστρέφει πίσω στον Μεσαίωνα...!
      Να είσαι καλά, Μαρία μου!

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν Γλαύκη μου η αναφορά στη γειτονιά της μπλογκόσφαιρας είναι εξαίρετη έμπνευση. Όλοι τη ζούμε εδώ, όλοι περπατάμε στα σοκάκια της μα κανένας δεν το σκέφτηκε να της αφιερώσει έναν καλό λόγο.
    Εξαίρετη η επιλογή σου.
    Πολύ καλό και το ποίημα.
    Καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον, Γιάννη μου, το σκέφτηκε κι άλλος, νομίζω η Μαρίνα!
      Ας περπατάμε με ελεύθερα βήματα για όσο έχουμε να δώσουμε ή να μάθουμε από αυτήν! Για όλα τα πράγματα εξάλλου στην ζωή μας υπάρχει αυτό το "για όσο..."!
      Σ' ευχαριστώ πολύ και καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  6. Μα τι να πω.. Σε ευχαριστώ από την αρχή μέχρι το τέλος.. Με συγκίνησες πολύ και για το κείμενο και για το ποίημα ιδιαιτέρως! Πολύ πρωτότυπη η δική σου συμμετοχή, αν και -Γιάννη μου- έχει γράψει και το μικρό Μαρινάκι για την bloggογειτονιά επίσης, μόνο που η κάθε συμμετοχή είναι τόσο ξεχωριστή και σημαντική.. Σε ευχαριστώ πολύ Γλαύκη μου για το δικό σου λιθαράκι και θα κλείσω μουσικά:
    "Να μας έχει ο Θεός γερούς
    πάντα ν’ ανταμώνουμε
    και να ξεφαντώνουμε βρε
    με χορούς κυκλωτικούς
    κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Καπελαδούρα μου, για τις ανησυχίες και τις δημιουργικές σπρωξιές που μας δίνεις!
      Εγώ σ' ευχαριστώ, γιατί με τη δική σου παρουσία και των άλλων φίλων άλλαξαν πολλά στην εσωτερικό μου κόσμο...!!!
      Πολύ χαίρομαι τη μουσική στροφή σου...!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Όπα, μισό, ποια μουσική "στροφή" μου; Βασικά (όπως λέει και η Άντζελα) η μουσική δεν έχει σύνορα! Ότι το είπε επειδή πήγε και τραγούδησε στα κατεχόμενα (παλιά), δεν έχει καμία σημασία! Χαχαχα :) Πάντως όχι, ο Σαββόπουλος δεν είναι του γούστου μου, απλά τον ανέφερα :)

      Διαγραφή
    3. Βρε στημένη μου την είχες;;;
      Δεν πρόλαβα να βγω και είδα ένα επιπλέον σχόλιο...χαχα!
      Καλά, δεν ήμουν σαφής, γιατί προκάλεσα επικοινωνιακό χάος...χεχε!
      Με το μουσική στροφή, εννοώ ότι τώρα τελευταία κάνεις περισσότερες μουσικές αναφορές, κάτι το οποίο δεν έκανες συχνά παλαιότερα! Μιλάς περισσότερο μέσω αυτής και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, μια και αγγίζεις τα δικά μου γούστα! Αλλά είπαμε με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις... Θέλεις πολύ να με κάνεις ακόμα παρέα...χεχε!!!

      Διαγραφή
  7. Ωραίο το ραντεβού μας στο μικρό καφέ σου Γλαύκη μου!
    Μας έκανες το καλύτερο σουαρέ. Όντως η ιδιαίτερη αυτή γειτονιά που δημιουργήθηκε απ' τους φίλους μπλόγκερ, έχει τα χαρακτηριστικά μιας αληθινής γειτονιάς με τα ωραία και τα στραβά της, αλλά με κοινές ανησυχίες και ζόρια.
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ωραίες στιγμές που μοιραζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτό βρε είναι τα καφέ...!!!
      Οι κοινές ανησυχίες και τα ζόρια είναι που μας έφεραν κοντά, αλλά και μας πήγαν ένα βήμα παραπέρα!!!
      Κι εγώ σ' ευχαριστώ, Μαράκι μου, καθώς στάθηκες πυξίδα και σώφρων συνοδοιπόρος για μένα σε τούτα τα ζόρικα χρόνια! Είναι σπουδαίο, και στο είπα και από κοντά, να συναντά κανείς κι άλλες φωνές ήρεμες, ψύχραιμες αλλά με την αποφασιστικότητα και την ελπίδα συντροφιά!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  8. Την ωραιότερη γειτονιά διάλεξες να προβάλεις.
    Καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς όλοι δημιουργήσαμε και διατηρούμε αυτή τη γειτονιά!
      Να είσαι καλά, Ελένη, και σ' ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου!

      Διαγραφή
  9. Με πρόλαβε η Σοφία παραπάνω. Σε αυτή τη γειτονιά διαλέγεις εσύ τους γείτονες. Κάποιοι που δεν σου "κάνουν" τους αλλάζεις και προσθέτεις άλλους που νιώθεις πιο κοντά σου. Και έτσι προχωράς κάθε μέρα με σταθερά βήματα. Είσαι σε μια γειτονιά της επιλογής σου, διαμορφώνεις εσύ τον περίγυρο, αφήνεις πόρτες και παράθυρα ανοιχτά δίχως να φοβάσαι "κλέφτες". Όποιος μπει τρατάρεται σκέψεις, αφήνει τις δικές του στο τραπέζι και βγαίνει. Σαν τις μέλισσες. Από το ένα λουλούδι στο άλλο. Έτσι γεμίζουν οι αποθήκες της κηρύθρας αυτής της γειτονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να που έπρεπε εσύ να περιγράψεις αυτή τη γειτονιά... Το αποδεικνύουν τα τελευταία σου λόγια, καθώς θα το έκανες με καθαρά λογοτεχνικό τρόπο!!!
      Να είσαι καλά, Πέτρο μου, και σ' ευχαριστώ για όσα έμαθα εδώ κοντά σ' εσένα και τους άλλους φίλους! Όλα είναι μαθήματα ζωής, τα οποία δεν σταματούν ποτέ για όποιον θέλει να μαθαίνει!

      Διαγραφή
  10. Τι έξυπνη ιδέα!! Από όσες γειτονιές και αν πέρασα να τις ''ζήσω'' διαβάζοντας, μέσα από αναμνήσεις, η δική σου μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί όντως δεν την αναφέρουμε αυτήν την γειτονιά, τη μπλοκογειτονιά μας με τα ωραία της θα πω εγώ γιατί άσχημα δεν έχω δει ακόμη! Μπράβο Γλαύκη μου μας τίμησες όλους και τη γειτονιά μας, που έγινε πλουσιότερη με την παρουσία του δικού σου καφέ!
    Φιλιά πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Άννα μου, για τα ενθαρρυντικά σου λόγια!
      Φυσικά και υπήρξαν κάποιες άσχημες στιγμές, όμως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξουν κι αυτές, διότι τότε θα μιλούσαμε για κάτι ψεύτικο και υποκριτικό και όχι εντελώς ανθρώπινο με τις όποιες αδυναμίες χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο και τις επαφές του με τους άλλους!
      Να είσαι καλά, κορίτσι μου, και καλή συνέχεια σε ό,τι όμορφο έχεις να προσφέρεις εδώ στη γειτονιά μας!

      Διαγραφή
  11. Αυτή η καινούργια γειτονιά, είναι πολυ αγαπητη από όλους μας.
    Καλά έκανες κι αναφέρθηκες σ αυτήν.
    Πόσους και πόσους δεν γνωρισαμε εδώ μέσα, πολύ περισσότερους από την πραγματική γειτονιά.
    Να είσαι καλά.
    Φιλακια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι, Ρένα!
      Από τα πιο δύσκολα πράγματα στην ζωή είναι να βρεις ανθρώπους που να μπορείς να μοιραστείς τις ιδέες σου, τον ψυχικό σου κόσμο και να βρεις ανταπόκριση. Να δώσεις και να λάβεις μέσα σε μια ομάδα με ανθρώπους που μπορεί να σου μοιάζουν αλλά και να είναι πολύ διαφορετικοί από εσένα και παράλληλα να φεύγεις από αυτή την επαφή πλουσιότερος σε κάθε περίπτωση!
      Σε φιλώ και χαίρομαι που σε βλέπω εδώ!

      Διαγραφή
  12. Μια γειτονια αυτή του διαδικτυακου κοσμου αρκετα διαφορετικη από εκεινη που συνηθως κατοικουμε, που φερνει ισως πιο κοντα ανθρωπους μακρυνους αλλα μας απομακρυνει από τους κοντινους μας. Μπορω να πω οτι για μενα οι καλες εμπειριες ηταν περισσότερες από τις ασχημες, αναγνωριζω όμως ότι ο συγχρωτισμος με διαφορετικους χαρακτηρες και η ανταλλαγη σκεψεων και γνωσεων είναι μεγαλος πλουτος που θα επρεπε να διαθεσεις περισσοτερο χρονο για να τον αποκτησεις.
    Ανεξαρτητα παντως απ’ολα αυτά, εκανες ενα πραγματικα ωραιο αφιερωμα στη μπλογκογειτονια σου και βεβαιως με τιμα η αναφορα σου στο προσωπο μου.
    Καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζήτημα είναι να μην χάσουμε το μέτρο στην επικοινωνία μας εδώ σε σχέση με την δια ζώσης με τους δικούς μας ανθρώπους. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να είμαστε στον ίδιο χώρο μαζί τους, αλλά πάντα ο καθένας μας θα ασχολείται και με τα δικά του ενδιαφέροντα ή στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να είμαστε δίπλα-δίπλα αλλά η επικοινωνία να είναι μηδενική... Πρόβλημα αρχίζει και υπάρχει όταν η ζυγαριά γέρνει επικίνδυνα στην ηλεκτρονική επικοινωνία, καθώς εκεί σφάλλουμε και θα πρέπει να βρούμε την αιτία, για να διορθώσουμε την κατάσταση!
      Σίγουρα μαθαίνουμε πολλά εδώ μέσα ο ένας από τον άλλο, για τον εαυτό μας και τον κόσμο!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  13. Κι εμένα η μικρή μου αναφορά στο δρώμενο αυτό, αφορούσε τη blogογειτονιά, γιατί πραγματικά τη θεωρώ πολύτιμη!!!!
    Ας είμαστε πάντα χαρούμενοι και δημιουργικοί γείτονες, Γλάυκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας προλαβαίνω εδώ και πολύ καιρό... Ελπίζω ότι σε λίγες μέρες θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση.
      Ας δίνουμε χαρά και όχι άλλη μιζέρια, δημιουργίες και όχι άλλη καταστροφή!
      Καλό σου απόγευμα, Αλεξάνδρα μου!

      Διαγραφή
  14. Στην καλυτερη γειτονια έκανες αναφορα Γλαάκη μου .. οντως ειναι μια γειτονια διαφορετική απο αυτες που ξεραμε που ομως θα συνφωνησω μαζι σου μας έχει δωσει πολλα (για μενα λεω) που δεν ήξερα πραγματα και τα έχω μαθει εδώ μεσα... και ναι ο χρόνος ειναι αυτός που μας λειπει.. και αυτο επειδη αυτή η γειτονια έχει γινει τόσο μεγαλη...και οι επισκεψεις παρολο που θελουμε να τις κανουμε πιο συχνα είναι αδυνατον.. γιαυτό η καθε επισκεψη μου γινεται αρμενικη.. που λένε φιλη μου γι αυτο δεν θελω να χασω τα ομορφα που μπορώ να διαβασω.!!
    εδώ μεσα εχω γνωρίσει φανταστικους ανθρωπους...και εχοιυμε γνωριστει και απο κοντα με πολλες φιλες απο την μια ακρη της Ελλαδος στην άλλη χαιρομαι και εγω που σε γνωρισα... μακαρι αυτό να γινει και περισσοτερο..... αυτό ειναι το όμορφο στο σεργιανι στην μπλοκογειτονια μας Γλαυκη μου..!!! να περνας ομορφα οτι και να κανεις σου αφήνω γειτονικό φιλάκι..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην περνάμε σε εκπτώσεις στις συναναστροφές μας εδώ μέσα, Ρούλα μου, καλό είναι να δίνουμε τόσο χρόνο όσος μας επιτρέπεται από τις άλλες μας ασχολίες ή υποχρεώσεις και αυτό θα πρέπει να είναι σεβαστό από όλους. Ειδικά όσοι τρέχουν καθημερινά με πολλά μπορούν να το αντιληφθούν αυτό που λέω.
      Καλύτερα λιγότερες και αρμένικες επισκέψεις παρά επιδερμικές και επιπόλαιες πολλές...
      Να είσαι καλά και να προσφέρεις απλόχερα πάντα τη γλυκύτητά σου!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα,Γλαύκη,(τι ωραίο όνομα,αν καιτο πέπλο σου παραπέμπει στην κόρη του Κρέοντα εσύ φαίνεσαι θαλασσινή και γλαυκή.)
    Πολύ καλά τα είπες,όντως συναντάς ενδιαφέροντες ανθρώπους στην μπλογκογειτονιά και αντικρίζεις το ανθρώπινο πρόσωπο μέσα από τα κείμενα τους. Κι εγώ έχω επιλέξει κάποιους και ξεπεζεύω στα σκαλιά τους,ταξιδεύω,μαθαίνω,γελώ(αν υπάρχει και μουσικό κομμάτι είναι ό,τι καλύτερο).
    Όμως σε όλα αυτά τα ωραία λείπει το βλέμμα,το κυριότερο δηλαδή στην ανθρώπινη επικοινωνία, γιατί είναι αυτό που μιλάει με ειλικρίνεια. Τα μάτια και το αίσθημα που εκπέμπουν όποιο είναι αυτό.Θα μου πεις πάντα κάτι θα λείπει,δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
    Δεν σχολιάζω συχνά(με προλαβαίνουν άλλοι)αλλά σε παρακολουθώ,γράφεις όμορφα και έχεις άποψη όπως και ο ΜΑΖΕΣΤΙΞ.
    καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες, Αριάδνη!
      Το όνομά μου το εμπνεύστηκα από τη θαλασσινή...
      Θεωρώ κι εγώ μοναδική την επαφή μέσω του βλέμματος, το οποίο δεν μπορεί να ξεγελάσει εύκολα. Όσα λένε τα μάτια δεν το λένε εκατομμύρια λέξεις! Εκεί είναι η ψυχή και η αλήθεια! Δεν είναι καταπληκτικό;
      Κι εδώ όμως δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσεις πολλά μέρη της ψυχής σου, αρκεί να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου πρώτα.
      Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και όσο για τον Μαζεστίξ ταυτιζόμαστε σε πολλά και περάσαμε πολύ όμορφες στιγμές στον χώρο του, ο οποίος δεν ξέρουμε καν αν θα επιστρέψει!
      Να περάσεις όμορφα!

      Διαγραφή
  16. Καλέ πού ήμουν εγώ;
    Την είχα χάσει την ανάρτηση... :((
    Αμ , πού να τα προλάβω η δόλια όλα!
    Αλλά ποτέ δεν είναι αργά!
    Σε ευχαριστώ που με έφερες από τις μπούκλες!
    Συγκινήθηκα!
    Φιλάκια πολλά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα θα σε χρεώσω για την απουσία...χαχα!!
    Φυσικά, ποτέ δεν είναι αργά, αφού αυτά είναι από τα λίγα πράγματα που στέκουν άφθαρτα και μας περιμένουν!!
    Είναι ένα κείμενο που το έγραψα όπως ένιωθα. Για μένα είναι ό, τι περιγράφω παραπάνω αυτός εδώ ο χώρος και έτσι τον χαίρομαι. Με στενοχωρεί πολύ η οποιαδήποτε παρεξήγηση, υστερόβουλη κίνηση και οι αποχωρήσεις, όμως αυτά συμβαίνουν παντού θέλουμε δε θέλουμε...
    Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.