Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ανάπαυση του μυαλού και της ψυχής
































"Ο χρόνος είναι τέρας" τελικά, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ένα βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας...
Μέσα σε όλη την τρέλα και την αβεβαιότητα, που ζούμε καθημερινά ως κοινωνία ή σε παγκόσμιο επίπεδο, προσθέτοντας και τις υποχρεώσεις μας - επαγγελματικές (για όσους εργάζονται...), οικογενειακές και άλλες, ακόμα και τις προσωπικές ανησυχίες, δυσκολίες και αναζητήσεις, έρχονται στιγμές που το μυαλό και η ψυχή βρίσκονται σε διαδικασία "κρασαρίσματος", όπως οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών! Σε μια τέτοια φάση βρίσκομαι και πάλι κι ας είναι ακόμα αρχή της νέας σχολικής χρονιάς...

Λόγω όλων των παραπάνω δεν μπορώ να είμαι συνεπής στον χώρο του Cafe, καθυστερώντας ν' απαντήσω στα σχόλια, μη διαθέτοντας χρόνο για κάποια ενδιαφέροντα κείμενα ή άλλες αναρτήσεις που έχω στον νου μου και μη μπορώντας να επισκέπτομαι, όπως θα ήθελα, κάποιους φίλους. 

Αισθάνομαι έντονη την ανάγκη για προστασία του μυαλού και της ψυχής μέσω της ανάπαυσης, με αποτέλεσμα να πρέπει να σταματήσω για λίγο τη συμμετοχή μου εδώ μέχρι νεωτέρας... Πιθανόν θα είναι μόνο για ελάχιστες μέρες, γιατί και άλλες φορές το είπα και τελικά επανήλθα σχεδόν άμεσα. Μπορεί να γίνει έτσι, μπορεί και όχι. Θα δείξει. Όχι τίποτε άλλο "τρέχουν" και τόσα αγαπημένα διαδικτυακά δρώμενα, στα οποία θα ήθελα πολύ να συμμετέχω!

Επέλεξα μια γοητευτική φωτογραφία του Doisneau - ψάχνοντας φωτογραφικό υλικό του για το μπλογκ - και δύο πολύ τρυφερά μουσικά κομμάτια, που άκουσα αυτές τις μέρες στο ραδιόφωνο, για να συνοδεύσω αυτή την ανάρτηση, αλλά και για να ξεκινήσει με αυτά η ηρεμία που αποζητώ! 

Η ομορφιά, από όπου κι αν προέρχεται, και η αγάπη μέσα από όλες τις μορφές της είναι τα θεραπευτικά βότανα για κάθε άνθρωπο απέναντι στην μίζερη και σκληρή πραγματικότητα! 
Ας γίνουν ο οδηγός μας σε τούτη την μάταιη ζωή...(με έπιασαν οι αμπελοφιλοσοφίες μου)! Ξέρετε, σαν τον Σαίξπηρ ένα πράμα: "Να ζει κανείς ή να μη ζει" κλπ, κλπ...

Καλό μήνα για όλους μας!!!









12 σχόλια:

  1. Γλαύκη, καλησπέρα και καλό σου Μήνα.
    Στο έχω νομίζω ξαναπεί. Εδώ οι χώροι δεν είναι για να μας προσθέσουν μια ακόμα αγχωτική υποχρέωση, αλλοίμονο αν γίνει έτσι.
    Πάρε το χρόνο σου ελεύθερα. Βάλε τα πράγματα σε ...τάξη και σε περιμένουμε πάντα στον όποιο χρόνο επιλέγεις.
    Να είσαι καλά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, σ' ευχαριστώ για την κατανόηση, τη συμπαράσταση πάντα και την σταθερή βόλτα σου στο λημέρι μου...:))))
      Να είσαι καλά και σου εύχομαι ένα γλυκό μήνα μέσα σε όλα τα ζαβά που μας συμβαίνου, καθώς η ζωή έχει και τις ομορφιές της!
      Δεν θα κρατηθώ για πολύ μακριά από εδώ... το βλέπω!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Γλαύκη μου νομίζω πως είναι περιττό να εξηγείς την απόλυτα σεβαστή ανάγκη σου για ξεκούραση και απομόνωση. Το αντίθετο θα με παραξένευε. Η υπερέκθεση και οι απανωτές δημοσιεύσεις. Που κάποιες φορές είναι περισσότερες απ' αυτές που μπορούμε να καταναλώσουμε.
    Πάρε το χρόνο σου και τα ξαναλέμε (σύντομα σε κόβω).
    Καλό σου μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, το καφέ εδώ είναι το δικό μου απάγκιο κάποιες στιγμές από την ώρα που το δημιούργησα. Με βοηθάει συχνά να μετουσιώνω σε κάτι πιο δημιουργικό ίσως την εσωτερική πίεση που νιώθω κατά καιρούς. Όμως τελευταία πιάνω τον εαυτό μου να αρνείται να συμμετάσχει σε όλα αυτά που συμβαίνουν στο διαδίκτυο. Εξάλλου δεν ήταν ποτέ μεγάλη μου αγάπη κάτι τέτοιο. Απλά τα δύο χρόνια που είμαι ενεργή εδώ μέσα το είχα ανάγκη μάλλον και ξεκίνησα τις διαδρομές μου, συνάντησα πολύ ενδιαφέροντα άτομα, οπότε αυτό με έκανε και παρέμεινα. Ήταν ένας κόσμος που δεν τον γνώριζα μέχρι τότε - ειδικά τα ιστολόγια. Διάβαζα μόνο ειδήσεις μέσα από εδώ και αφιέρωνα αρκετό χρόνο μόνο για την δουλειά μου, ψάχνοντας εποπτικό υλικό για τους μαθητές μου. Στην πορεία έγινε μια συνήθεια, που και αυτή με ενοχλεί όταν αιθάνομαι ότι μου γίνεται εξάρτηση...
      Από ό,τι είδες αποστασιοποιήθηκα εν μέρει για λίγες μέρες. Πάλι καλά... Είναι μια καλή αρχή αυτό!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Καλό μήνα και καλή ανάπαυση του μυαλού σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Νικόλ!
      Δεν έμεινα για πολύ μακριά, αλλά ήταν κάτι θετικό για μένα αυτό.
      Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  4. Μην αγχώνεσαι και μην εξηγείς!
    Εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα!
    Όταν θέλω να αφιερώσω χρόνο στα αγαπημένα μου ιστολόγια το κάνω χωρίς άγχος. Κλειδαμπαρώνω και το πορτί μου και σουλατσάρω αμέριμνη και με χαρα!
    Έλα...πάρε βαθιές αναπνοές.
    Απαντάς όποτε βρεις χρόνο εδώ.....

    Φιλάκια πολλά♥.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω και μια μανία να μην κλειδαμπαρώνω...
      Με επηρέασε το γεγονός ότι το μπλογκ αποτέλεσε καινούριο κοσκινάκι και ήθελα να ασχολούμαι πολύ συχνά με αυτό. Κάτι το οποίο δεν μου ήταν γνωστό μέχρι τώρα, οπότε έπεσα με τα μούτρα. Αυτό άρχισε να με ενοχλεί πολύ, επειδή άρχισα να κολλάω και δεν είναι κάτι μου αρέσει όταν το παθαίνω με οτιδήποτε!!!
      Αισθανομαι ώρες-ώρες κορεσμό από όλα! Ο φόρτος εργασίας είναι μεγαλύτερος φέτος, οπότε και αυτό έπαιξε τον ρόλο του αρνητικά στο διαδικτυακό πανηγύρι! Πρόσθεσε και όλα αυτά που προηγήθηκαν διαδικτυακά όλο το καλοκαίρι και έδεσε το γλυκό! Σε κάποιες φάσεις σιχάθηκα πολλά πράγματα...

      Αυτά και σε ζάλισα!
      Φιλιά και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.