Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ποιος φοβάται τις δυναμικές γυναίκες;


Οι δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες είναι το θέμα σήμερα. Κάτι που διάβασα και μου άρεσε αναδημοσιεύω εδώ, συνοδεύοντάς το με όμορφη (για μένα), αισθησιακή μουσική από τους Pink Martini.

Τις δυναμικές κι ανεξάρτητες γυναίκες μην τις φοβάσαι…

 

Οι γυναίκες στις μέρες μας ξέρουν πολύ καλά να στηρίζονται στα πόδια τους και πίσω από κάθε τους χαμόγελο να ξέρεις, ότι κρύβονται πολλά δάκρυα… 
Δάκρυα που τις έχουν κάνει αυτό που είναι σήμερα. Γιατί χρειάστηκε πολλές φορές να «πολεμήσουν» τις ανασφάλειες και το πιο σημαντικό, να αντιμετωπίσουν την μοναξιά τους.
Γιατί μπορεί κάποιες στιγμές να δόθηκαν σε λάθους ανθρώπους, αλλά ωριμάζοντας δεν χαρίζονται σε κανέναν πια.
Ο χρόνος τους είναι πολύτιμος, οι φίλοι τους μετρημένοι και οι στιγμές στη ζωή τους ανεκτίμητες.
Προτιμούν να μείνουν μόνες, μακριά από την οποιαδήποτε σχέση που δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο σε αυτό που αποζητούν και τους αξίζει.

Οι δυναμικές γυναίκες έχουν άποψη και χαρακτήρα…
Δεν προσποιούνται και γίνονται θηρία ανήμερα για να στηρίξουν τα θέλω και τα πιστεύω τους… Δεν συμβιβάζονται εύκολα… θα το κάνουν μόνο όταν τους δείξεις πως πραγματικά το αξίζεις.
Οι δυναμικές γυναίκες δεν περιμένουν τίποτα από κανέναν.
Για αυτό και δύσκολα θα τις κερδίσεις με τη δύναμη, το χρήμα και όλες τις υλικές απολαύσεις. Έχουν μάθει να κερδίζουν μόνες όλα όσα χρειάζονται, να καλομαθαίνουν τον εαυτό τους, αλλά και αυτό, με μέτρο. Ότι και να τους δώσεις θα εκτιμηθεί, αλλά το αποτέλεσμα θα το δεις στο πέρασμα του χρόνου…


Οι δυναμικές γυναίκες κλαίνε…
Κλαίνε πολύ όταν είναι μόνες… Για όσα έχασαν με αιτία την ανεξαρτησία και το δυναμισμό τους… Το ξέρουν πως το πληρώνουν ακριβά όμως έχουν αυτοεκτίμηση….
Οι δυναμικές γυναίκες δίνονται πολύ…
Φτάνει να τις κερδίσεις. Με την εξυπνάδα σου, το μυαλό σου. Και να τις θαυμάζεις για αυτό που είναι. Να μην θες να τις αλλάξεις όμως να επιδιώξεις να είστε σύμμαχοι. Γιατί μόνο ένας άντρας που πραγματικά βλέπει μέσα από τα μάτια τους μπορεί να τις ανεβάσει…

Τις δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες μην τις φοβάσαι. Γιατί μεταμορφώνονται σε κοριτσάκια όταν είναι με τον άνθρωπο τους… Γιατί θα είναι δίπλα σου σε κάθε χαρά, επιτυχία και δυσκολία της ζωής σου… Γιατί θα παλέψουν για τον έρωτα σας… Και γιατί δεν κρύβονται και δεν προσποιούνται… Αυτό που σου δείχνουν αυτό είναι… Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γνωρίζεις τον άνθρωπο σου…;
                                                      Της Μαρίνας Αβραάμ.


@ Μύθος ή πραγματικότητα, λοιπόν, ο φόβος απέναντι στις δυναμικές γυναίκες; 










14 σχόλια:

  1. "Ανταλλάσσεται δυναμικός χαρακτήρας, αρκετά μεταχειρισμένος αλλά όχι φθαρμένος, μοντέλο δεκαετίας του '90, ατσάλινη λαμαρίνα, χωρίς χτυπήματα και γρατζουνιές και με μεγάλη αντοχή στις ανηφόρες και στις κακουχίες. Μόνο σοβαρές προτάσεις δεκτές".
    Θέλω να ζήσω τις αδυναμίες μου, αλλά δεν θυμάμαι πού τις έχω παρατήσει.
    Είναι καλό αυτό γιατρέ μου;

    Y.Γ. Γλαύκη μου το κείμενο είναι εξαιρετικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι απίστευτη, Μαρία μου!!!
      Είναι ανάγκη κάποιες στιγμές στην ζωή μας να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ζήσει και τις αδυναμίες του, αφού μετά από αυτό βγάινει κανείς ακόμα πιο σοφός και περισσότερο ανθρώπινος!
      Φιλιά πολλά και να περάσεις όμορφα!

      Διαγραφή
  2. Δυναμικες και ανεξαρτητες επιθυμουμε κι όχι να «κλαψουριζουν» σαν τις γατες
    Ενας ανδρας που τις σεβεται δεν εχει να φοβηθει τιποτα
    Ισα- ισα μπορει να στηριχθει πανω τους σε στιγμες αδυναμιας

    Καλο σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι, V!
      Δεν είναι τρομακτικές αυτές οι γυναίκες και δεν κινδυνεύει η εξουσία του άντρα. Είναι ισότιμοι σύντροφοι και μπορούν να το δείξουν στην πράξη πέρα από την καθημερινότητα σε κάθε δύσκολη στιγμή!
      Καλά να περάσεις κι εσύ!

      υ.γ.
      Θα περάσω...

      Διαγραφή
  3. Λυπάμαι αλλά η εικόνα αυτής της δυναμικής γυναίκας μου φέρνει ανατριχίλα! Ο δυναμισμός δεν συνεπάγεται κατ΄ανάγκη μοναξιά και κλάμα! Αυτό που περιγράφεται στο κείμενο δεν είναι μια δυναμική γυναίκα αλλά ο χαρακτηριστικός τύπος αλαζονικής γυναίκας με θέση στελέχους σε κάποια επιχείρηση, που βλέπει υποτιμητικά τους συναδέλφους της και που θεωρεί ότι αυτή κατέχει την απόλυτη γνώση συνδιασμένη με απίστευτες ικανότητες. Λίγο κράτει δεν βλάπτει!
    Κάπου τα μπερδέψαμε τα πράγματα. Δυναμική είναι η γυναίκα που έχει τον έλεγχο της ζωής της, που μπορεί να παίρνει αποφάσεις, που ξέρει τι θέλει, που μπορεί να καθοδηγήσει κάποιον ,που αποτελεί στήριγμα για τους δικούς της ανθρώπους χωρίς αυτό απαραίτητα να την καθιστά αλαζονική. Μπορεί ταυτόχρονα να είναι και κοινωνική , χωρίς να κάνει εκπτώσεις , αλλά και τρυφερή. Δυναμική δεν είναι μόνο η businesswoman, αλλά και η αγρότισσα που κρατά όλη την οικογένεια και που τώρα πια δεν σκύβει το κεφάλι στον κυρίαρχο άνδρα. Δυναμική είναι και η εργάτρια που στηρίζει τα παιδιά της , διεκδικεί τα δικαιώματά της και δεν επιτρέπει σε κανένα να την εκμεταλλεύεται ,χωρίς να γίνεται bitch γιατί οι άλλοι είναι τόσο λίγοι που δεν της αξίζουν.
    Λυπάμαι γιατί μερικές γυναίκες, εν ονόματι της χειραφέτησης, έχουν φτάσει στην αντίπερα όχθη και βγάζουν το άχτι τόσων γενεών καταπίεσης καταπιέζοντας τους άλλους.
    Δυναμισμός ναι ,αλλά μαζί και κατανόηση , τρυφερότητα , ενδιαφέρον για το διπλανό , αυτογνωσία .
    Φιλιά
    Αρσινόη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω, Αρσινόη, ότι αναφέρεται σε αυτές τις γυναίκες το κείμενο, ούτε κάποιο στοιχείο σχετικό υπάρχει.
      Πολλές γυναίκες σήμερα, επειδή εργάζονται σε διάφορους τομείς και είναι ανεξάρτητες οικονομικά δεν παντρεύονται από ανάγκη για αποκατάσταση οικονομική ή κοινωνική, οπότε στέκονται στα πόδια τους και δεν υποχωρούν στον πρώτο τυχαίο που θα βρουν. Ναι, αυτές οι γυναίκες, όταν δεν θα τύχει να βρουν έναν άνθρωπο να σταθεί ισότιμα πλάι τους, τότε κλαίνε (δεν είναι εύκολο να βρει κανείς ταίρι σήμερα και ας μην γελιόμαστε). Να είσαι σίγουρη, γιατί ο άνθρωπος είναι συντροφικό ον. Εκείνες πάλι που βρήκαν τον άνθρωπο που ήθελαν, φυσικά ξέρουν να σταθούν δίπλα του σε κάθε περίσταση και αντέχουν όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό!

      Όσο για τις γυναίκες μεγαλοστελέχη σε κάθε χώρο και η εικόνα τους που περιγράφεις δεν τις συμπονώ καθόλου! Κάθε άνθρωπο όμως - και άντρες - που ζουν και εργάζονται με φάρο μόνο τη φιλοδοξία τους, τον εγωκεντρισμό και την αλαζονεία, δεν τους λυπάμαι. Είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους και άμοιροι αυτών, παίρνοντας και μπόλικο κόσμο στον λαιμό τους!

      Να είσαι καλά, δυναμικό κορίτσι - μάνα, σύντροφος, φιλενάδα...χεχε!!!

      Διαγραφή
  4. Γλαύκη, χωρίς αντίρρηση θα έλεγα ότι η συμβίωση, σε κάθε μορφή, με μια τέτοια γυναίκα θα είναι δημιουργία, έμπνευση, γονιμότητα σκέψης και αισθήσεων.
    Καλό Σαββατόβραδο καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να το αναγνώριζαν αυτό πολλοί άντρες, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι γύρω μας.
      Να είσαι καλά, Γιάννη μου, και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Τις δυναμικές γυναίκες τις φοβούνται οι άνδρες που βασίζουν τη δική τους δύναμη στις αδυναμίες των άλλων.
    Κατά τα λοιπά, δεν μπορώ να περιαυτολογήσω, ξέρεις πόσο σεμνή είμαι!

    Κι ένα τραγουδάκι που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντάς σε, μιλάει για τη μνήμη, αλλά κι αυτή γυναίκα είναι και μάλιστα αδυσώπητη!

    https://www.youtube.com/watch?v=8cXeBd1uS1Q&feature=iv&src_vid=kmGFi7-yAx0&annotation_id=annotation_3871887375

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα μιλάς σωστά και τα λες όπως είναι...

      Η δυναμικότητα δεν κρύβεται, όπως ο βήχας και ο έρωτας!!!
      Γιατί θα πρέπει να κρυφτεί άλλωστε;;; Για να επιφέρει πνιγμό ή την ανακούφιση σε κάποιους, που δεν τους τη χρωστάει κανείς;;;

      Το τραγούδι υπέροχο και άγγιξες ευαίσθητη χορδή...;-)
      Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  6. Τις φοβούνται οι αδύναμοι άντρες θα έγραφα, αλλά με πρόλαβε η Σοφία που πάνω κάτω το ίδιο είπε!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι κοινή και πρέπει να ακούγεται...
      Άλλη μια αλήθεια λέει η Πέτρα παρακάτω...
      Φιλιά, κορίτσι μου και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. Οι δυναμικές γυναίκες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες, επειδή μόνο εκείνες ξέρουν και την άλλη πλευρά του νομίσματος... Τα φιλιά μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τι να σου πει κανείς;;;
      Έπιασες κι αυτή την πλευρά του θέματος, που δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς, αν δεν είναι φυσικά γυναίκα...!!!
      Αχ, αυτό το θηλυκό μυαλό μας!!! Πώς να μην τα χάνουν μετά οι άνδρες μαζί μας;;;
      Καλή σου εβδομάδα, δυναμικό Πετροκόριτσο!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.