Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ανάσα με θάλασσα και καλοκαίρι

Ζάκυνθος

Τελικά, αϊ σιχτίρ σε όλα! Μια ανάσα μόνο με θάλασσα και καλοκαίρι, γιατί δεν θα τη βγάλουμε καθαρή κατά τη διάρκεια της περιόδου που θα ακολουθήσει! Ανάσα με το απέραντο γαλάζιο της μοναδικής Ελλάδας μας και το αξεπέραστο καλοκαίρι της! Να χαρούν τα μάτια, να απολαύσουν τα αυτιά, να καθαρίσει ο νους και να γαληνέψει η καρδιά! Όλα αυτά εδώ εικονικά, αλλά δεν χάνουμε καμιά ευκαιρία να τα ζήσουμε αληθινά αν μπορούμε, έστω για λίγο και με όποιο τρόπο.

@ Αν έχετε επισκεφτεί κάποιο από αυτά τα μέρη της Ελλάδας, περιμένω τις εντυπώσεις σας φυσικά.
Φύγαμε...!


Φολέγανδρος

Κάρπαθος

Θάσος

Εύβοια





Σαμοθράκη

Λέρος

Μήλος

Κρήτη




 
Σκιάθος

Ικαρία

Μεσσηνία

Αμοργός





Από τη μουσική της περίφημης  ταινίας "Απέραντο Γαλάζιο" του Luc Besson επιλέγεται όποια σημεία σάς αρέσουν...!

 Και... Καλές Βουτιές!!!



17 σχόλια:

  1. Κάτσε να τινάξω τα πόδια μου, μη σε γεμίσω άμμο.
    Να'σαι καλά ρε Γλαύκη που με πήγες στα καλύτερα σήμερα.
    Να περνάς καλά και φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι, Μαράκι, να έχεις πάρει λίγη πραγματική άμμο και να μην σε έχει κάψει μόνο η άσφαλτος...
      Μπορούμε σίγουρα με πολύ λίγα, αλλά και το όνειρο ή οι αναμνήσεις δεν βλάπτουν πού και πού!
      Να περνάς κι εσύ όμορφα, να παίρνεις δυνάμεις για το φθινόπωρο που έρχεται και θα είναι μάλλον πιο καυτό κι από το καλοκαίρι...

      Διαγραφή
  2. Γλαύκη καλησπέρα. Να σου πω ότι η εικονική ζωή με κούρασε. Είμαι προς το 2ο ...μισό της ζωής μου και κουράστηκα να την ...ζω από τα παράθυρα και το pinterest.
    Και όπως βλέπεις, η ελπίδα που ήρθε.....ονόματα δεν λέμε, φαλκιδεύει ακόμα και τα όνειρα της φαντασίας.
    Στο προκείμενό σου:
    Η ΛΕΡΟΣ, είναι το νησί των αναμνήσεών μου καθώς υπηρέτησα τη θητεία μου εκεί γνωρίζοντας κάθε ίντζα από την υπέροχη Γη της σε πολύ έντονα φορτισμένες καταστάσεις.
    Η ΙΚΑΡΙΑ είναι Νησί ιδεολογίας έξω από τα μέτρα και σταθμά του μικροαστισμού. Θέλει άντερα να μείνεις και να βιώσεις το νησί εκεί στο οποίο, υπόψη, δεν θα βρεις ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ, ακόμα και των ταξί που κυκλοφορούν με την ένδειξη "ΑΓΟΡΑΙΟ".
    Η Σκιάθος είναι το νησί των πρώτων διακοπών της ζωής μου, υπέροχο λατρεμένο, με ένα πράσινο που μαγεύει, όμως τώρα πια απρόσιτο, πανάκριβο και εν γένει βιομηχανικού τουρισμού.
    Για τα άλλα δεν έχω άποψη.
    Έβαλες και "ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ" και με αποτελείωσες τώρα.......!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην στενοχωριέσαι τόσο πολύ, Γιάννη μου! Κι εγώ στενοχωρήθηκα, αλλά δεν απογοητεύτηκα, καθώς από την αρχή αισθανόμουν ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές. Το μόνο που ελπίζουμε, πάντα προς το παρόν, είναι μια όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη εξέλιξη και εκκαθάριση όπου υπάρξουν κότσια και δυνατότητα... Το τέρας στον τόπο μας το αφήσαμε να γίνει θεόρατο και τρομακτικό με πολλά πλοκάμια...

      Στην εξορία ένα πράμα η θητεία σου...
      Η Ικαρία είναι ένας μαγευτικός τόπος για περιπέτειες ή άραγμα, ό,τι επιθυμήσει ο καθένας. Είναι απίστευτο νησί και το έχω χαρεί πολύ! Η νύχτα εκεί είναι μέρα... Βρε άνθρωποι της ανατροπής παντού σου λέω!!!
      Σκιάθο ούτε εγώ έχω πάει...

      Σαμοθράκη και Θάσος είναι βόρειοι παράδεισοι!!! Η Σαμοθράκη μου αρέσει πιο πολύ, αν και τα δυο νησιά είναι μες στο πράσινο που κατεβαίνει μέχρι τις παραλίες. Δεν την έχω απολαύσει όπως θα ήθελα, αλλά που θα πάει κάποια στιγμή θα πάω να αποτελειώσω ό,τι ξεκίνησα εκεί...!!!
      Για τη Θάσο έχω μόλις πρόσφατα νέα, αλλά μάλλον θα μιλήσω σε επόμενη ανάρτηση γι' αυτό.
      Η Εύβοια είναι τόπος καταγωγής του μπαμπά μου, οπότε την έχω συνδέσει με τις περισσότερες παιδικές μου διακοπές κοντά στον παππού και τη γιαγιά, παρέα με όλο τον λόχο από τα ξαδέρφια μου, που της μαζευόμαστε εκεί... Νότια Εύβοια, ορεινός τόπος και σαν τα ανεμοδαρμένα ύψη!!! Δυο λόγια θα γράψω πολύ σύντομα γι' αυτή τη γιαγιά που ζούσε στον τόπο των ανέμων και σήμερα των ανεμογεννητριών...

      Το θέμα είναι πώς σε αποτελείωσα... χεχε (την πλάκα δεν την εγκαταλείπω ποτέ, είναι σήμα κατατεθέν του σογιού που λέγαμε...)!!!

      Διαγραφή
  3. Ωραία τα ταξίδια ! Για μένα που λατρεύω τη θάλασσα οι εικόνες σου μαγικές! Από όλα αυτά τα μέρη έχω επισκεφθεί για σειρά ετών τη Σκιάθο. Καταπράσινη με ωραίες παραλίες ,όπως τα Αμπελάκια και ο Ασέληνος,που δεν είναι τόσο πολυσύχναστες. Καταπληκτικά τα νερά και στην Τσουγκριά που πας με καϊκάκι.
    Από τις Κυκλάδες, που λατρεύω για το λιτό τοπίο τους και την καταπληκτική αρχιτεκτονική (δεν συζητώ για τον προϊστορικό Κυκλαδικό Πολιτισμό και τα απομεινάρια του) έχω επισκεφθεί τη Σαντορίνι, πριν από 25 χρόνια ,ως φοιτήτρια για την πρακτική μου, τη Νάξο και την Πάρο. Πολύ θα ήθελα όμως να πάρω ένα σακίδιο ,να μπω σε ένα καράβι και να τις γυρίσω όλες.
    Από την Πελοπόννησο λατρεύω την Ηλεία,όπου σε ένα από τα καλύτερα camping της Ελλάδας περνώ εδώ και χρόνια ήσυχες διακοπές. Επισημαίνω ότι στην Πελοπόννησο ,όπου και να πας μπορείς να επισκεφθείς πολλούς αρχαιολογικούς χώρους. Ξεχωριστή πάντα είναι η Μονεμβασιά.
    Για το τέλος αφήνω τον τόπο καταγωγής μου τη Ζάκυνθο με τις αμμουδερές παραλίες και τις καντάδες.Θα προτιμούσα να είχαν κρατήσει περισσότερο την αρχιτεκτονική της προσεισμικής Ζακύνθου και να μην είχαν αλλοιωθεί από τον τουρισμό.
    Όμορφη η Ελλάδα μας , όπου και να πας!!! Για φέτος παραμένω στην Αθήνα ελπίζοντας για τα επόμενα ταξίδια!!!
    Καλό βράδυ με ωραίες εικόνες!!!!
    ΥΓ:Σου έστειλα σχόλιο χθες το βράδυ και δεν ανέβηκε .
    Αρσινόη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις, φάτε μάτια ψάρια και η κοιλιά περίδρομο...!
      Τέλοσπαντων...
      Από Κυκλάδες κι εγώ έχω πάει σε μερικά πιο κλασικά νησιά, όπως Νάξο, Πάρο, Σύρο, Άνδρο. Στην Πάρο πήγα δυο φορές, αλλά δεν με ενθουσιάζει όσο άλλα νησιά. Στην Σύρο έχω μείνει και χειμώνα λόγω του ότι εκεί εργάστηκα για πρώτη φορά σε σχολείο... Μου αρέσει πολύ ως νησί και ειδικά η Ερμούπολη, που είναι γεμάτη ζωή. Οι παραλίες της δεν είναι το καλύτερο...
      Η Νάξος είναι μεγαλείο για μένα, το κάστρο και κάποιες παραλίες της μαγευτικές...
      Στην Άνδρο μου αρέσει πολύ η χώρα και δεν έχω προλάβει να δω αρκετές παραλίες, μια και πήγαινα επισκέψεις αστραπή, κυρίως για κάποιες καλλιτεχνικές εκθέσεις που γίνονταν εκεί...

      Στην Ηλεία θα πάμε παρέα... αν και έχω πάει μόνο για την Αρχαία Ολυμπία και τίποτε άλλο. Θα κάνουμε μια στάση πριν για Πέτρο και Αριστέα...!!!

      Επτάνησα, δεν έχω πάει καθόλου... Δεν προέκυψε ποτέ ως μεγάλη επιθυμία μάλλον! Είστε κουνημένοι από εκεί και μάλλον φοβάμαι μην την πάθω κι εγώ...χεχε!!!

      υ.γ.
      Κι άλλος φίλος (γνωστός και μη εξαιρετέος) προσπαθούσε να στείλει πριν από μέρες σχόλιο και δεν περνούσε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει κάποιες στιγμές... ψεκάζουν το διαδίκτυο φαίνεται!!!

      Διαγραφή
    2. Άφησα το πιο σημαντικό, που από ό,τι ξέρω δεν έχεις πάει ούτε εσύ ή κάνω λάθος;
      Επόμενος σημαντικός σταθμός είναι η Κρήτη!!! Δεν την έχω απολαύσει όπως θέλω και θα το κάνω. Είναι ένα νησί πραγματικός σταθμός στην Ελλάδα και είναι κρίμα κάποιος να μην έχει ζήσει έστω για λίγο τις ομορφιές της!
      Μπορείς να ετοιμάζεσαι για εκστρατεία..., καθώς θα είναι η επόμενη κίνηση, ακόμα και με "φραγκοψίχουλα"...!

      Διαγραφή
    3. Είδα το όνομά μου κι έκανα στάση εδώ! Γιατί από τα παραπάνω μέρη είδα μόνο τη γνωστή μου Μεσσηνία! Α όχι είδα και Ζάκυνθο που την έχω φάει με το κουταλάκι!!!
      Χάθηκε να βάλει τα κοσμοπολίτικα μέρη που σύχναζε κάποτε η αφεντιά μου; ( Πάρο, Σαντορίνη κλπ)
      Φέτος πήγαμε Θίνες Βαρθολομιού ( και να΄ναι καλά ο Πέτρος για το ξεκούνημα μου!!!
      Α περάσαμε καταπληκτικά!!! Θα το ξανακάνω ...αν με αντέχει και του χρόνου☺)

      Διαγραφή
    4. Ναι, καλέ, δεν έβαλα Κυκλάδες...
      Καλά έκανες και σταμάτησες εδώ, γιατί το όνομά σου αναφέρεται συχνά από ό,τι βλέπεις!!!
      Λοιπόν, όπως είπα και παρακάτω, αν δεν βρεθώ κάποια στιγμή στον τόπο σου για βόλτα, τότε θα πάμε και οι δυο στην Σκιάθο!
      Δεν είναι καλή ιδέα;;;

      Διαγραφή
  4. H OMORFIA MIA XORAS POY DEN MOIAZEI STOUS KATOIKOUS TIS
    KALI SINEXEIA KALOKAIRIOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να πω τίποτα, γιατί με βρίσκεις σύμφωνη, αρκεί να μην τους παίρνει αυτή η φράση όλους στο λαιμό της, γιατί δεν ισχύει!
      Είναι μια χώρα-στολίδι για την ήπειρο, που θα έπρεπε να της συμπεριφέρονται ακριβώς έτσι οι κάτοικοί της!
      Καλή συνέχεια και σε σένα!

      Διαγραφή
  5. Τι είναι αυτά που διαβάζω, Γλαύκη;
    Δεν έχεις έρθει ποτέ στο νησί μου;
    Θα σε μαλώσω!!!
    Πολύ το χάρηκα που το είδα στη λίστα σου..
    Αλλά μη μείνεις μόνο στη φωτό!
    Κανόνισε να έρθεις. Γι' αυτό δεν είμαι εγώ εδώ;
    Σε φιλώ και σε περιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ινώ μου εγώ έχω ψηθεί πάντως!!! ♥

      Διαγραφή
    2. Μη σου πω πως έπρεπε να είσαι ήδη εδώ!!!!

      Διαγραφή
    3. Ινώ μου, δεν κατάφερα να επισκεφτώ το νησί σου, αλλά πολύ θα το ήθελα, γιατί Σποράδες δεν έχω πάει καθόλου. Άσε, που αγαπώ και τον Παπαδιαμάντη...
      Λοιπόν, μπουκλωτό - Αριστέα, κανόνισε να πάμε παρέα στην Ινώ!!!
      Τι λέτε;;;
      Να έχουμε ένα ευχάριστο σχέδιο να οργανώσουμε...!!!
      Φιλιά και στις δυο!!!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.