Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Είναι κάποιες στιγμές


@ Η Αρσινόη θα σας κάνει συντροφιά θέτοντας τους προβληματισμούς της για την πολιτική κατάσταση τούτων των ημερών. Εύχομαι να υπάρξει γόνιμος διάλογος!
Εγώ δεν βρίσκομαι σε διακοπές, όπως κατά λάθος φαντάστηκαν κάποιοι φίλοι, γιατί δεν ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτηση. Επιστρέφω σε πάρα πολλές υποχρεώσεις, οπότε δεν έχω χρόνο για δικά μου κείμενα προς το παρόν. Θα τα πούμε στην πορεία. 
Εικόνες και μουσική επιλογή της Γλαύκης και πάλι... Κάποια στιγμή θα εξοικειωθεί και η Αρσινόη και θα κάνει τις δικές της προτάσεις! Την ευχαριστώ πολύ για την παρουσία της εδώ και συνεχίζουμε...



@ Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ για μια ακόμη φορά τη Γλαύκη για τη φιλοξενία της και ελπίζω να σας κάνω καλή παρέα με τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου ή με άλλα πιο ευχάριστα θέματα που θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανάρτηση!



Είναι κάποιες στιγμές που, όταν πρέπει να πάρεις μια σοβαρή απόφαση και δεν έχεις ξεκαθαρισμένα μέσα σου τα πράγματα, νιώθεις το μυαλό σου να μπλοκάρει, να αρνείται να επεξεργαστεί τα δεδομένα. Σε αυτή την κατάσταση αισθάνομαι να έχω περιέλθει μετά την προκήρυξη των εκλογών. Στο δημοψήφισμα τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. ΄Εχουμε μπροστά μας να μας φράζει το δρόμο ένα μνημόνιο, μισητό, επαχθές χωρίς ελπίδα. Οι υποσχέσεις περί απομείωσης του χρέους μου φαντάζουν τόσο φρούδες ,κυρίως μετά τις αντίθετες απόψεις ΔΝΤ και Γερμανίας. Πολλές φορές στην ιστορία μας μεγάλες δυνάμεις, <<σύμμαχοι>> μας κατά τα άλλα, μας υποσχέθηκαν διάφορα, χωρίς να τα τηρήσουν , οδηγώντας μας στην καταστροφή. Γιατί όχι και τώρα; Τα μέτρα που μέχρι τώρα έχουν παρθεί από την κυβέρνηση και αυτά που θα ακολουθήσουν στα πλαίσια του μνημονίου κάθε άλλο παρά φιλολαϊκά είναι. Εξαιρώ τη ρύθμιση των 100 δόσεων , ασπιρίνη για τον καρκίνο, αφού δεν σκέφτεται κανείς πώς θα πληρώσουμε το φετινό και τους μελλοντικούς φόρους, καθώς επίσης και την κάρτα αλληλεγγύης. Κατά τα λοιπά rien du tout, που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι. Επίσης επιβλήθηκε φόρος 23 τα εκατό στην εκπαίδευση από τον οποίο εξαιρούνται τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία και τα ξενόγλωσσα (γαλλικό, αμερικάνικο κολέγιο κλπ) ,που ζητούν ως δίδακτρα ένα σκασμό λεφτά και απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, που όχι μόνο δεν έχει πληγεί από την κρίση, ίσως μάλιστα και να έχει ωφεληθεί. Τα φροντιστήρια όμως , στα οποία απευθύνεται ο μικρομεσαίος και ο φτωχός έλληνας πολίτης που κάνει απίστευτες θυσίες για να μορφώσει το παιδί του, εντάσσονται στο 23%. Αυτό είναι επιβεβλημένο από το μνημόνιο ή είναι αριστερή πράξη; Και πλείστα όσα.


Από την άλλη κανείς δεν θέλει μια αριστερή παρένθεση. Και είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν πρόλαβε να κυβερνήσει. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα κυρίως διαπραγματευόταν. Λες όμως, όλη η κυβέρνηση δεν ήταν στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί που έμεναν εδώ τι έκαναν; Γιατί δεν κυβερνούσαν; Να μας δώσουν δείγματα γραφής βρε αδερφέ ! Και όχι να ψάχνω να βρω αν υπάρχουν δευτερες σκέψεις στο μυαλό τους με στόχο την ελάφρυνση από αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα , την ανασυγκρότηση αυτής της διαλυμένης χώρας.
Από μικρή μου άρεσε το κόμικ Ιζνογκούντ του ραδιούργου που ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Απεχθάνομαι όμως τους Ιζνογκούντ της ζωής. Σε αυτόν δυστυχώς με παραπέμπει ο κύριος Λαφαζάνης. Δεν μπορώ να του διαγνώσω αγαθές προθέσεις και ιδεαλισμό αλλά μόνο υστεροβουλία. Παρόλα αυτά προσπαθώ να επεξεργασθώ , όσο μπορώ , γιατί δεν διαθέτω γνώσεις οικονομικών, και το ενδεχόμενο εθνικού νομίσματος.
Είναι κάποιες στιγμές λοιπόν που το θυμικό μάχεται με τη λογική.
Είναι κάποιες στιγμές που πρέπει να πεις το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Αυτές οι εκλογές είναι οι σημαντικότερες της μεταπολίτευσης και γι΄αυτό το βάρος στους ώμους των ψηφοφόρων είναι μεγάλο. Θέλει πολλή σκέψη το πράγμα!!! Το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει αποκλειστικά στους ώμους του Τσίπρα. Εκείνος πρέπει να μας ανοίξει τα χαρτιά του ,χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις . Να μας πει μια προς μια ποιες ήταν οι προτάσεις μας στη διαπραγμάτευση, ας έκλεισε. Εμείς θα καταλάβουμε... Επίσης να μας ενημερώσει τι θα γίνει αν δεν υπάρξει απομείωση του χρέους και να διαλύσει τα νέφη γύρω από το πρόσωπό του και την κυβέρνηση. Τέλος πως θα σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας εναντίον του οποίου μαχόταν ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση έχει συνηγορήσει. Δεν θέλω να μου μιλήσει κανένας παρατρεχάμενος σφουγγοκολάριος. Και τότε θα αποφασίσω.

Συγχωρήστε μου το πρώτο ενικό! Δεν χρησιμοποιείται από υπέρμετρο εγωισμό ή ναρκισσισμό , αλλά για να καταδείξω την προσωπική μου κατάσταση και αγωνία. Περιμένω με λαχτάρα τα σχόλιά σας , μήπως και με βοηθήσουν να ξεμπλέξω λίγο τα πράγματα...







9 σχόλια:

  1. Λοιπον, την δικη μου θεση,βεβαια την ξερουν ολοι...Συνοπτικα την αναφερω και εδω..
    Ο αληθινος πολιτικος μονοδρομος των μνημονιων...Που δικαιολογουνται απο αυτους που τα υπεγραψαν..Σαν...ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΕΧΘΗ συμβολαια...
    Ειναι απελπιστικα ΓΕΛΟΙΟΙ...
    Προκειται περι ΔΑΝΕΙΩΝ...!!
    Βγαλαμε..Αλλη μια ΚΑΡΤΑ πιστωτικη..Δανειστηκαμε και παλι..Για να πληρωσουμε,τους τοκους..Απο τα προηγουμενα δανεια...
    ΚΟΝΤΑ στα προηγουμενα.."προαπαιτουμενα.."
    Βαλαμε και καινουργια...!!
    Και μας προεξοφλησε και ο ΣΟΙΜΠΛΕ..Εκ των προτερων,οτι δεν προκειται,να επιτυχει το μνημονιο...

    Και βεβαια,δεν προκειται να επιτυχει...Αφου,δεν φτιαχτηκε,γι αυτον τον λογο...

    Φτιαχθηκε,για να "αγορασουν" νομιμα οι δανειστες,τον τοπο μας..Με ΨΙΧΟΥΛΑ...!!
    Οπως με ψιχουλα παιρνουν οι τραπεζες τα σπιτια...
    Τις συνταξεις,και τις καταθεσεις των πολιτων...

    Μην μακρυγορω..Και λεω τα ιδια και τα ιδια...Και ο Τσιπ τα ελεγε αυτα,και τωρα τα αρνιεται ολα....!!
    Και μην μου ειπειτε..
    ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ θα ηταν χειροτερα...
    Διοτι τελικα..Στη δραχμη θα μαςε πανε...
    Πολυ συντομα..Και απο πολυ χειροτεροτερη θεση..Αφου θα εχουν ΑΓΟΡΑΣΕΙ ολην την περιουσια μας..!!

    ΜΗΠΩΣ λοιπον πρεπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δουμε..Απο τη δικη μας θεση..Και για το δικο μας συμφερον...Τις ΔΟΤΕΣ και ΕΞΠΡΕΣ-αχρηστες αυτες εκλογες;;;...!!

    Μηπως..
    Συνεχιζοντας να ψηφιζουμε..Αντιμνημονιακα κομματα...
    Αληθινα...
    Πεισουμε τους δανειστες....
    Οτι η Χωρα των ΔΑΝΕΙΩΝ....
    Δεν προκειται να τους παραδοθει αμαχητι..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστή η άποψή σου και ίσως τώρα πια πιο κοντά από ποτέ στο θυμικό μας. Εκείνο που όμως θα έπρεπε να γίνει ειναι η συντεταγμένη και με πρόγραμμα επιστροφή στη δραχμή. Τότε θα ήταν πολύ πιο εύκολο να το αποφασίσουμε. Χωρίς όμως πρωτογενή παραγωγή και στη φάση που ακόμα και τους σπόρους που φυτεύουν οι αγρότες τους προμηθεύονται από το εξωτερικό, η κατάσταση δυσκολεύει. Επιπλέον κανένας υπέρμαχος της δραχμή δεν μας έχει αναλύσει κάποιο πρόγραμμα. Σαφώς και δεν υποστηρίζω το μνημόνιο ,ούτε το ξεπούλημα της χώρας. Ούτε και έχω πεισθεί ότι τελικά ακόμα και μέσα από μνημόνιο δεν θα καταλήξουμε στη δραχμή .Δεν ξέρω . Το είπα είμαι μπερδεμένη ......
      Ακόμα όμως και στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να ψηφίσει αντιμνημονιακό κόμμα πρέπει να προσέξει ποιο. Κι αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες φουντώνουν πάλι τα ρατσιστικά ένστικτα σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη.
      Αρσινόη

      Διαγραφή
  2. Αρσινόη καλησπέρα σου.
    Με σεβασμό αφουγκράστηκα την αγωνία σου και τα ερωτήματά σου, όπως και των λοιπών φίλων εδώ.
    Λοιπόν η σκέψη μου είναι η εξής:
    Το να λέει κάποιος ότι είναι "αριστερός" δεν σημαίνει ότι τον κάνει κιόλας.....!
    Τι σημαίνει στην τελική "αριστερά" Αρσινόη ; ένας όρος λάστιχο που άγεται και περιφέρεται από διάφορους σαλτιμπάγκους της πολιτικής πραμάτειας.
    Τι σημαίνει αριστερά ;
    Τα πολιτικά συστήματα Αρσινόη μου είναι δύο στις μέρες μας:
    Καπιταλισμός-Κομμουνισμός
    Συνεπώς, ή έχεις αστική ιδεολογία, είσαι αστικό κόμμα ή είσαι κομμουνιστής και ταξική ιδεολογία.
    Τα υπόλοιπα είναι πλερέζες του καπιταλισμού.
    Η Σοσιαλδημοκρατία, οι φασίστες, κάτι ...κεντροαριστεροί, κάτι ....αριστεροί της διαχείρισης είναι αυτό που ο ΛΕΝΙΝ ονόμαζε οπορτουνισμό. Εν ολίγοις τυχοδιώκτες.
    Και ο τυχοδιώκτισμός στο Κίνημα προκάλεσε συμφορές Αρσινόη.
    Το έκανε το 1981 στην Ελλάδα τότε που το ΠΑΣΟΚ στα λόγια ήταν αριστερότερο του ...ΚΚΕ. Στην πράξη όμως ;
    Έστειλε το Λαό στη γωνία, στον καναπέ και στο τέλος τον βίασε.
    Τώρα ο δικομματισμός διαλύθηκε κάτω από την λαϊκή πίεση και μας προέκυψε ...ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο ...35% τυχαίο ;
    Είναι αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ ;
    από πότε ;
    έχει δλδ ιδεολογία την ανατροπή του καπιταλισμού ; την έξοδο της πατρίδας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ;
    είναι ενάντια στα μονοπώλια ; στις πολυεθνικές ;
    διακήρυξε την εθνικοποίση του πλούτου ;
    Τότε τι αριστερά προκύπτει ;;

    Το ΚΚΕ Αρσινόη, γκάριζε από την εποχή ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και ζήταγε δημοψήφισμα ; το λοιδωρίσανε τότε....! ως συνήθως.
    Μετά γκάριζε για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο του. Το λοιδωρίσανε γιατί ....δεν συνεργάστηκε (Παναγία μου βόηθα....) με αυτήν την ....αριστερά....
    Τώρα ξαναγκαρίζει, η Δραχμή, που είναι επιλογή και ορισμένων καπιταλιστών αλλά με έλεγχο της οικονομίας και της παραγωγής από τους ίδιους πάλι είναι καταστροφή, πάλι κάνουν πως δεν ακούνε.

    Για να είμαστε λοιπόν σαφέστατοι:
    Το ζήτημα ΔΕΝ είναι στην οικονομία ποιο νόμισμα έχεις αλλά ποιος ΕΛΕΓΧΕΙ τα ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, και την ΥΠΕΡΑΞΙΑ που παράγεται....
    Αν αυτός ο έλεγχος είναι στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ δεν αλλάζει τίποτα.
    Αν ο έλεγχος είναι σε μια ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ τότε φυσικά αλλάζουν τα πάντα.
    Και η μετάβαση σε αυτή γίνεται με μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση που έχει περιγραφεί με σαφήνεια βήμα προς βήμα από το ΚΚΕ ως πρόταση Κυβερνητικής πολιτικής και ως προτάσεις μέσα στη Βουλή με τελευταία την πρόταση διαγραφής του χρέους, την πρόταση κατά της φτώχιας

    Μήπως θες να θυμηθείς αν η ......αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο. 2, ο Λαφαζάνης τις ψήφισε τις προτάσεις ; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.......!

    Συνεπώς: Οι επιλογές είναι μετρημένες. Οι εκλογές είναι καλές, είναι εργαλεία αλλά ο κόσμος οφείλει να ΠΑΛΕΨΕΙ στους χώρους δουλειάς του, στη γειτονιά του, παντου, να πιστέψει στη δύναμή του, στο αύριό του.

    Συγγνώμη αν σε κούρασα αλλά το θέμα είναι ανεξάντλητο.
    Εδώ είμαι για πολλές πολλές διευκρινίσεις.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παρακαλώ πολύ διάβασε τα δύο σχόλια που έχω γράψει παρακάτω ως απάντηση στο δικό σου και κατά λάθος τα ανήρτησα ως σχόλια.

      Διαγραφή
  3. Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή τις απόψεις σου. Και αλήθεια είναι πολλές οι φορές που συμφωνώ με απόψεις του ΚΚΕ.Έχω όμως και πολλές ενστάσεις. Καταρχήν το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να κυβερνήσει , θεωρώντας , ότι είναι πιο δύσκολο να διοργανώσει μια απεργία παρά να κυβερνήσει. Οι λύσεις που προτείνει να έρθουν στα χέρια των εργαζομένων τα εργοστάσια και να καρπούνται οι ίδιοι την υπεραξία της δουλειάς τους μου φαίνονται ουτοπικές.
    Στην Οκτωβριανή επανάσταση οι μπολσεβίκοι επαναστάτησαν εναντίον ενός τσάρου. Οι συνθήκες ζωής και εργασίας τους ήταν άθλιες. Σήμερα η ουσιαστική διακυβέρνηση των κρατών δεν γίνεται από τον κατά τόπους ηγέτη , αλλά από τις πολυεθνικές, όπως αποδεικνύει και η συμφωνια Τ.Τ.Ι.Ρ. που προσπαθούν να υπογράψουν μεταξύ Αμερική Ευρώπης κι πολυεθνικών και που θα κάνει τις μέρες του μνημονίου να φαντάζουν ως ένας περίπατος σε παραδεισένιους κήπους.Αλήθεια αναρωτιέμαι πόσοι Έλληνες γνωρίζουν κάτι για τον ΤΤΙΡ; Δεν είναι ευθύνη και ττ ΚΚΕ η ενημέρωση του ελληνικού λαού; Επιπλέον δεν έχουμε φτάσει στο ίδιο επίπεδο διαβίωσης με τους κολήγους της τσαρικής εποχής. Συνεπώς για την ελληνική πραγματικότητα τόσο επαναστατικές κινήσεις είναι σχεδόν απίθανες . Ας μην ξεχνάμε ότι χρειάστηκαν 400 χρόνια σκλαβιάς στον τούρκικο ζυγό για να επαναστατήσουμε.
    Στο παρελθόν στους κόλπους του ΚΚΕ ήταν ενταγμένη όλη η διανόηση ,η οποία αποδείκνυε με αγώνες , φυλακίσεις εξορίες ,εκτελέσεις τις αρχές της και κατά την εθνική αντίσταση και κατά τη δικτατορίας. Τώρα που είναι οι εμπνευσμένου αγωνιστές . Ο Κουτσούμπας, ο Παφίλης ,η Κανέλλη; Ποιοι ; Αυτοί το πολύ πολύ να αγωνιστούν για τα τηλεπαράθυρα , άντε να κατεβούν και στις πορείες για το θεαθήναι. Είνα γλυκιά η καρέκλα.
    Τότε το ΚΚΕ ωθούσε τους ενταγμένους σε αυτό να σπουδάζουν , να διαβάζουν και να μορφώνονται.Ακόμα και στις φυλακές και στους τόπους εξορίας. Ήταν μέρος της ιδεολογίας του για σκεπτόμενους ανθρώπους. Τώρα τι; ΚΝιτες που ούτε στα 30 τους δεν τελειώνουν τις σχολές τους γιατί πρέπει να κουβαλάνε τα πανό και τις ντουντούκες και που συνεχίζουν μέχρι αυτή την ηλικία να επιβαρύνουν τους εργάτες γονείς τους. Αυτό το ενδιαφέρον για τον εργάτη και το φοιτητή;. Δεν λαϊκίζω αλλά έχω προσωπικά μου παραδείγματα. Και μην μου πεις ότι οι αγώνες οι σημερινοί είναι σπουδαιότεροι από του παρελθόντος.
    Επιπλέον οι συνδικαλιστές του κόμματος είναι μία από τα ίδια με τους άλλους. Τη μια μέρα ρίχνουν την κυβέρνηση με την απεργία σε νευραλγικό τομέα της οικονομίας και την άλλοι τα πουλάνε όλα , οδηγούν εργαζόμενους σε ανεργία και συνηγορούν στο να χαθούν οι θέσεις εργασίας. Κι αυτό από πολύ προσωπικό μου παράδειγμα. Το περίεργο είναι ότι κανένας από αυτούς δεν χάνει τη δουλειά του αλλά έχει το ενδεχόμενο να αναρριχηθεί στο κόμμα.

    Έπεται συνέχεια
    Αρσινόη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλές φορές στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν το ΚΚΕ αποτέλεσε μέρος του συστήματος , το οποίο όλοι σέβονται για τη σταθερότητα των απόψεών του αλλά κανένας δεν το υπολογίζει γιατί από μόνο του αρκείται στο 5% και δεν δέχεται καμία επανάσταση αν δεν την έχει ξεκινήσει εκείνο. Από τις πολύ απλές μέσα στο φοιτητικό κίνημα, όπου σε μια άλλη πρόταση οι εκπρόσωποι της ΚΝΕ δεν τοποθετούνται αν δεν μιλήσουν πρώτα με τους ινστρούκτορές τους μέχρι τις πιο σοβαρές.
    Δεν θέλω να συνεχίσω άλλο γιατί θα νομίσεις ότι εμφορούμαι από αντικομμουνιστικό μένος , πράγμα το οποίο είναι απολύτως αναληθές, γιατί τους διανοητές που ανέφερα παραπάνω διάβαζα στα νιάτα μου .
    Γι΄αυτούς τους λόγους δεν μπορούν να πείσουν τους ψηφοφόρους και αυτό είναι λυπηρό. Γιατί πράγματι ο αγώνας είναι ταξικός και το ΚΚΕ πολύ μικρό για να τον δώσει.
    Θα ήθελα πολύ η αντίθεση να είναι ανάμεσα σε καπιταλισμό και κομμουνισμό. Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα , Τώρα μετά και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης , ο καπιταλισμός αλωνίζει. Και ο κομμουνισμός φάνηκε ότι είναι ένα σύστημα το οποίο δεν προέβλεψε ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι κάποιοι θα διψούν για εξουσία και πλούτο , όπως συνέβη και στην περίπτωση της Σοβιετικής Ένωσης.
    Δεν ξέρω ποια ιδεολογία ή οικονομικό σύστημα θα εμπνεύσει και πάλι τους ανθρώπους ,ούτε πότε θα γίνει αυτό. Η απουσία τους όμως αφήνει τον καπιταλισμό να αλωνίζει.
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και με χαρά περιμένω και άλλο για περαιτέρω διάλογο
    Αρσινόη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρσινόη μου καλησπέρα.
      Με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον διάβασα τις σκέψεις σου και τις ενστάσεις σου.
      Δεν γνωρίζω βέβαια την ηλικία σου ή τη θέση σου στην παραγωγή για να συναντήσω τα βιώματά σου.
      Προσωπικά είμαι 56 χρονών, απόφοιτος Οικονομικής σχολής, Εργαζόμενος χρόνια σε τράπεζα τελευταία και νυν πρόσφατα συνταξιούχος.
      Τα εξηγώ αυτά για να γνωρίζεις που πατάνε τα βιώματά μου.

      Ξεκινάς κάνοντας κριτική στο ΚΚΕ, και ΟΡΘΑ ΚΑΝΕΙΣ, άλλωστε και εγώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχω "σκοτωθεί" μαζί με τακτικές και κινήσεις. Αυτό είναι υγεία.

      Από την άλλη όμως στον τελικό σου "λογαριασμό" είσαι παντελώς αρνητική αγνοώντας ίσως κάτι βασικό:

      Στηρίζω το ΚΚΕ κριτικά και ιδεολογικά για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρώ την ύπαρξη ενός Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κόμματος που θα είναι:
      Μαζικό, Οργανωμένο, Ιστορικό, Μάχιμο, ξεκάθαρο, ταξικό,
      ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για το Λαϊκό Κίνημα.

      Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει στην πατρίδα μας μονάχα το ΚΚΕ, και είναι το μοναδικό επαναστατικό κόμμα που έβαλε ζήτημα εξουσίας και μην ξεχνάς το έβαλε ΕΝΟΠΛΑ και στο Βουνό.
      Το ξαναβάζει και σήμερα, στις σημερινές συνθήκες με ξεκάθαρες προτάσεις που κάποιοι κάνουν πως δεν ακούν.

      Δικαιώθηκε ή όχι λοιπόν το ΚΚΕ στις απόψεις του για το τι είναι η Ε.Ε. ;
      Δικαιώθηκε ή όχι στις απόψεις του για το ρόλο των "αριστερών" κομμάτων της διαχείρισης και του συμβιβασμού.

      Ποιο άλλο κόμμα, παρεμβαίνει σε απεργίες ; κηρύσσει η ΓΣΕΕ μια απεργία 24ωρη π.χ.
      Είδες κανέναν άλλο εργάτη έξω από εργοστάσια ; από λιμάνια ; από σουπερ μαρκέτ ; από Mall εκτός από τους Κομμουνιστές ;

      Εκτός αν θεωρούμε μια απεργία, αφορμή για ψώνια στο Μοναστηράκι, πράγμα που θεωρώ δεν πιστεύεις.
      Αναφέρεις ότι υπήρξαν αγώνες που "πουλήθηκαν". Αν εννοείς ότι αγώνες έμειναν στη μέση ή κακώς σταμάτησαν ναι, αλλά δεν ξέρω αν στην παλιά μεγάλη απεργία των ναυτεργατών στα λιμάνια που το ξύλο έπεφτε βροχή και τα κανάλια έσκουζαν για τους κακούς ...κομμουνιστές που ....καταστρέφουν τον ...τουρισμό θυμάσαι ποιός πήρε την ευθύνη του κόστους.

      Φυσικά η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ, δεν έχει Φλωράκη, δεν έχει Μπελογιάννη, δεν έχει Ζαχαριάδη, δεν έχει Βελουχιώτη.
      Βιολογικά η γενιά αυτή δεν υπάρχει.

      Έχει όμως Χαλβατζή, έχει Παφίλη, έχει Μπογιόπουλο, έχει νέα παιδιά και παλιά και να σου πω ; μην στέκεσαι στα πρόσωπα. Είναι σημαντικά όχι όμως κυρίαρχα, η μάζα χαράζει πορεία πάντα.

      Κλείνοντας για πάρτο ανάποδα....! ας υπολογίζαμε ότι το ΚΚΕ είχε βάλει νερό στο κρασί του, είχε αλλάξει το όνομά του, είχε αποκηρύξει τον Κομμουνιστικό του χαρακτήρα και είχε συμμετάσχει σε κυβερνήσεις καλή ....ώρα σαν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ....

      Τώρα τι θα έλεγες ; τι είπαν οι Γάλλοι Αρσινόη όταν το Κ.Κ.Γαλλίας στήριξε την δεξιά στην ουσία των Σοσιαλιστών κυβέρνηση ; το Κόμμα διαλύθηκε και η κοινωνία στράφηκαν στη Λεπέν.....
      Τι είπαν οι Ιταλοί όταν το Κ.Κ.Ι. προσχώρησε στον ...ιστορικό συμβιβασμό και έφτασε ο ΝΤ' ΑΛΕΜΑ να στηρίξει την επίθεση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία ;

      Τι θα έλεγες σήμερα αν το ΚΚΕ στήριζε αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ ;

      Θα μπορούσε άνετα το ΚΚΕ να στρογγυλέψει το λόγο του, να χαϊδέψει αυτιά, να δημαγωγήσει άνετααααααα, μιλάμε έχει όλα τα εφόδια, να καπηλευτεί καταστάσεις και να σουλατσάρει άνετα στο 10-12% τάζοντας να ...σκίσει και αυτό τα μνημόνια σε μια βραδιά.

      ΟΧΙ....! Το ΚΚΕ δεν σε κοροϊδεύει....! Δεν θέλει τέτοιο ψήφο Αρσινόη.....! Το ΚΚΕ θέλει το κόσμο στο δρόμο, με ταξική συνείδηση, έτοιμο να συγκρουστεί με τα θηρία που θα βρει μπροστά του και γνωρίζεις ποια είναι αυτά. Είναι τα θηρία που βρήκε μπροστά του ο Αλλιέντε, ο Κάστρο και μετά ο Τσάβες και τώρα ο Μαδούρο, ο Μοράλες στη Βολιβία.

      Σκέψου λοιπόν μια πολιτική δράση και ένα λαϊκό Κίνημα χωρίς ....ΚΚΕ....! και τότε πάρε την απόφασή σου, ήρεμα, γαλήνια, υπεύθυνα.

      Και μην ξεχνάς, τίποτα που αφορούσε το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα από το 1918 ως τα σήμερα είναι χωρίς τη σφραγίδα του ΚΚΕ ή την επιρροή του.

      Καλό απόγευμα καλή μου και πάντα γόνιμες σκέψεις.


      Διαγραφή
  5. Καλησπερα σε ολους. Φιλοι μου δεν μπορω να συμμετεχω στη συζητηση, λογω ταυτοχρονης βλαβης των υπολογιστων του σπιτιου... Γκαντεμια!!! Γραφω απο το κινητο, οποτε ειναι απιστευτα δυσκολο!!! Νιωθω αποκλεισμενη και τελικα οχι μονο λογω των υποχρεωσεων που ελεγα... Ειναι αακομα χειροτερα... Αρσινοη, ευχαριστω και θα κανουμε υπομονη για την επομενη αναρτηση σου... Γιαννη, μολις μπορεσω, θα τα πουμε για ο,τι εχω υποσχεθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.