Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πιάσαμε το "κατοστάρι" και φύγαμε...


Όλα τα παρακάτω είναι παρηγοριά στον "Άγγλο ασθενή" που είμαστε όλοι μας σ' αυτόν τον τόπο! Η σημερινή ανάρτηση είναι πως λέμε "αλλάζω κουβέντα", γιατί δεν θα την βγάλω καθαρή, για να μην χάσω τη σειρά μου...
Θα εξηγήσω τον τίτλο παρακάτω, γιατί σίγουρα φαίνεται τρελούτσικος. Μες στην παράνοια που μας περιτριγυρίζει μόνο άμα το παίζεις τρελός, μπορεί να τη βγάλεις καθαρή. Αξιόλογη τρέλα και χιούμορ είναι ισχυρά όπλα απέναντι σε όλους τους κρετίνους που επιδιώκουν το αλυσόδεμά μας, από όπου κι αν προέρχονται αυτοί!
Διαβάζω συνεχώς την πολιτική επικαιρότητα, κριτικές συμπεριφορών και προσώπων, σκέψεις και σενάρια για το παρόν και το άμεσο μέλλον των πολιτικών εξελίξεων. Προτιμώ μόνο να διαβάζω ή να σχολιάζω σε άλλους παρά να γράφω γι' αυτά στον δικό μου χώρο, διότι θεωρώ ότι δεν θα μπορώ να το κάνω πολύ καλά, καθώς δεν με εκφράζει προσωπικά ως διαδικασία. Εξάλλου αυτό το κάνουν με δυνατό τρόπο αρκετοί φίλοι εδώ στην μπλογκογειτονιά, τους οποίους εκτιμώ και επισκέπτομαι από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον κόσμο των bloggers. Όλοι έχουμε να προσφέρουμε κάτι χρήσιμο κι εδώ στον ηλεκτρονικό χώρο και έξω στην κοινωνία. Αποδέκτης πάντα είναι η κοινωνία.


Μάλλον το Cafe έχει αρχίσει να βρίσκει το στίγμα του, το οποίο είναι ευδιάκριτο πλέον σε μένα, προφανώς και σε ορισμένους αναγνώστες του χώρου. Πρωταγωνιστής σε τούτο εδώ το blog είναι ο άνθρωπος γενικά, αλλά και οι αξίες που μπορούν να του αποδώσουν ένα "Α" κεφαλαίο, αυτές που μπορούν να τον στηρίξουν σε όλα του τα βήματα. Το διαπίστωσα κοιτώντας τις αναρτήσεις που έχουν βγει στον αέρα μέχρι τώρα, μια και τα περισσότερα κείμενα έχουν τέτοιο προσανατολισμό. Ακόμα φυσικά υπάρχει μια σχετική απειρία ως προς τη διαχείριση του μέσου αυτού και λόγω μη επαρκούς διαθέσιμου χρόνου οι αναρτήσεις δεν είναι πολύ βαθιά επεξεργασμένες. Είναι και η τάση μου να αποτυπώνω αυθόρμητα τις σκέψεις, τη διάθεση μου κάθε φορά, με αποτέλεσμα να δρω με ανυπομονησία και βιαστικά. Ένας σημαντικός όμως λόγος που δημιουργήθηκε αυτός ο ιστότοπος είναι κυρίως η ξεκούρασή μου από την πιεστική καθημερινότητα και ένας τρόπος να εκφραστώ.

Όλη αυτή η φλυαρία έγινε για δύο λόγους:
* Το Cafe συμπλήρωσε 100 αναρτήσεις με τη σημερινή, γι' αυτό είπα ότι πιάσαμε το "κατοστάρι"...
* Μετά τη σημερινή ανάρτηση με το "κατοστάρι" στο χέρι το "μαγαζάκι" θα κλείσει, για να πάρει τα όρη, τα δάση κι ενίοτε τις παραλίες. Έτσι κι αλλιώς δεν μας χωράει ο τόπος από την ανησυχία. Για κάποιες μέρες δεν θα έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δεν φαντάζομαι για πολλές. 


Φέτος την αισθάνομαι ως απλή αλλαγή τόπου - λόγω υποχρεώσεων - αυτή τη μετακίνηση και όχι ως διακοπές, η οποία γίνεται εν μέσω ανατροπών, καθυστερήσεων όχι μόνο πολιτικών αλλά και προσωπικών. Δεν θα απέχω απ' όσα εξελίσσονται και μας αφορούν άμεσα. Σε εγρήγορση πάντα.
Ας μην επηρεαζόμαστε από τις "Σειρήνες" που οργιάζουν γύρω μας. Τη δουλειά τους κάνουν... 
Ας στηρίξουμε με νηφαλιότητα την όποια προσπάθεια γίνεται, για να κερδίσουμε κι άλλες μάχες. Είναι και τόσες πολλές, σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεφυτρώνουν...

@ Το παρακάτω άρθρο έχει πολύ ενδιαφέρον. Εκφράζει κάποιες σκέψεις που έκανα τις τελευταίες μέρες και τις είδα διατυπωμένες από κάποιον άλλο, οπότε θέλησα να σας τις μεταφέρω, αν δεν το έχετε διαβάσει.




@ Οι παραπάνω εικόνες είναι τα μέρη που θα βρεθώ και βρίσκομαι κάθε καλοκαίρι. Στον βορρά του τόπου μας είναι αυτές οι ομορφιές!!! Όχι, δεν θα τη βγάλω μόνο με βόλτες στα όρη, τα δάση (που τα λατρεύω) και τα ποτάμια, αλλά και σε παραλίες με υπέροχα νερά. Θα ήθελα πολύ φέτος να βρισκόμουν σε μια παραλία όπως είναι αυτή στην κάτω εικόνα - κι αυτή ελληνική - αλλά δεν θα τα καταφέρω για ακόμη μία χρονιά. Η Ελλάδα είναι παντού πανέμορφη!!! Να μαζέψουν τα κουλά τους όσοι την λιμπίζονται...
@ Εννοείται πως θα αφήσω μουσική στο "μαγαζί", για να συνοδεύει όποιον το επιθυμεί σε στιγμές ξεκούρασης. Αυτή είναι η βασική δουλειά του Cafe, να κάνει τους θαμώνες του να νιώθουν ευχάριστα!









Τα λέμε και πάλι!


19 σχόλια:

  1. Έπιασες το κατοστάρι, βρε θηρίο; Για καινούργια στη γειτονιά μια χαρά τα κατάφερες! Να τα χιλιάσεις, Γλαύκη μου!
    Καλές διακοπές εδώ στα βόρεια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Σοφία μου!
      Μια ανάσα παίρνω έξω από το ίδιο περιβάλλον, αλλιώς διακοπές δεν είναι! Το μυαλό μου είναι τόσο γεμάτο με υποχρεώσεις εδώ πάνω, όσο και με την κατάσταση της χώρας.
      Εύχομαι και σε σένα καλή ξεκούραση όποτε μπορέσεις!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Μαχαίρη μου, αλλάγη περιβάλλοντος θα την έλεγα περισσότερο, λόγω υποχρεώσεων και όχι τόσο διακοπές. Δεν έχω δικαίωμα όμως να παραπονεθώ για τίποτα. Ευχαριστώ που τις έχω αυτές τις υποχρεώσεις.
      Ας είμαστε υγιείς, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλο αυτό που μας περιμένει...
      Να είσαι καλά και συνεχίζουμε να τα λέμε.

      Διαγραφή
  3. Μετά το κατοστάρι, πιάσε τα βουνά και τις παραλίες να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις Γλαύκη μου!
    Άσε το ράδιο ανοιχτό πριν φύγεις.
    Δεν χορταίνω να τα ακούω...
    Καλές διαδρομές στα βόρεια και να είμαστε καλά να ξανανταμώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ, τα βουνά για το αντάρτικο έπρεπε να πάρουμε1
      Είμαι τόσο έξω από το θέμα διακοπές, όπου προσπάθησα να έχω διαδίκτυο πιο γρήγορα από όσο ήθελα κι εδώ που βρέθηκα...
      Τι να πω;
      Οπότε εδώ στον ηλεκτρονικό χώρο είμαι να τα λέμε. Όχι χωριστά τώρα...!!!

      Διαγραφή
  4. Γλαύκη μου χρυσό το κατοστάρι σου.
    Να χαίρεσαι το χώρο σου, το δικτυακό σου σπιτικό και εμείς να το καμαρώνουμε σαν έναν χώρο που ακουμπάμε με ομορφιά σκέψεις και διαλογισμούς επίσης και αισθήματα.
    Σου εύχομαι να τα χιλιάσεις τα θέματα.

    Όσο για τον τόπο που θα επισκεφτείς, στον όμορφο Ελληνικό Βορρά, σε ...ζηλεύω με την καλή έννοια ευχόμενος να περάσεις όσο γίνεται πιο όμορφα και χαλαρά.

    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Γιάννη μου!
      Είναι υπέροχα εδώ πάνω και θα έμενα μόνιμα, αν ευνοούσαν οι συνθήκες...
      Να περνάς κι εσύ όμορφα και από ό,τι βλέπεις διαδικτυακά είμαι εδώ, για να τα λέμε και να μοιραζόμαστε τις απόψεις και τις ανησυχίες μας!
      Βοηθάει...

      Διαγραφή
  5. Καλές διακοπές και να επιστρέψεις ανανεωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ανανεωμένοι θα βγούμε όλοι από αυτή την ιστορία, Πέτρο μου! Αυτή είναι η θετική όψη που θα ήθελα να βλέπω...
      Εύχομαι σύντομα να έρθει και η δική σου ξεκούραση!
      Προς το παρόν θα τα λέμε πού και πού, για να παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο και να μοιραζόμαστε απόψεις που ίσως δεν έχουμε σκεφτεί.

      Διαγραφή
  6. Γράφεις σπουδαία λόγια της ψυχής σου και γεμίζουν λίγο τα κενά μας !!! Οι μουσικές επιλογές είναι πολύ αγαπημένες !!! Σου εύχομαι να ξεκουραστείς και να επιστρέψεις με νέες σκέψεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου, σ' ευχαριστώ. Αλλά από ό,τι βλέπεις διαδικτυακά προσπάθησα να ην απέχω πολύ. Δεν μπορώ με τέτοιες εξελίξεις!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  7. αχαχαχα Γελάω που άφησες μουσική!
    Να βάλεις καλέ τον player που έχω κι εγώ με μια επιλογή τραγουδιών, να ανοίγω το μπλογκ σου να ακούω μουσική! Όταν επιστρέψεις μπορείς πάλι να τον αφαιρέσεις!
    Ντοντ γουόρι. Όλοι στην πορεία βρήκαμε την ταυτότητα μας ( αν τη βρήκαμε κι αν υπάρχει τέτοια)! Εγώ πάντως θερώ το μπλογκ μου ένα πατσγουορκ όλων των σκέψεων, συναισθημάτων και δημιουργικών στιγμών μου!
    Να γίνου αμέτρητες εύχομαι Γλαύκη μου!
    Και καλό καλοκαίρι!

    (διαδικαστικά ... να ρωτήσω ... θα πάω ταχυδρομείο αύριο. θα σε προλάβω;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, τέτοια κόλπα δεν έχω χρόνο να τα κάνω.
      Εξάλλου, από ό,τι βλέπεις προσπάθησα όσο πιο σύντομα μπορούσα να έχω σύνδεση, για να παρακολουθώ τα γεγονότα και να ενημερώνομαι όπως θέλω εγώ!!!

      Σ' ευχαριστώ, Αριστάκι!!!
      (Όταν έγραφες το σχόλιο είχα φύγει από Αθήνα... Τωρα; Θα μείνει στο ταχυδρομείο;;;)

      Διαγραφή
    2. Πήγα σήμερα ταχυδρομείο, Εσένα δεν σου το έστειλα. Φοβήθηκα αφού δεν μου είχες απαντήσει ☺ Τώρα θα περιμένω να μου πεις εσύ!
      Μάκια!♥

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Μέσα στον χαμό θα προσπαθήσω να το κάνω καλό το καλοκαίρι!
      Εύχομαι και για σένα το ίδιο!

      Διαγραφή
  9. Καλά να περνάς εύχομαι, Γλαύκη μου, να απολαμβάνεις τις ομορφιές και να εμπνέεσαι!
    (Διάβασα το κείμενο, διαφωνώ στην ουσία του. Το ζήτημα της ανθεκτικότητας θα μπορούσα να το δω μόνο παράλληλα με την αντίσταση.)
    Και μ' αρέσει το στίγμα του cafe σου, έτσι όπως το περιγράφεις το αντιλαμβάνομαι κι εγώ και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Ανοίγει τη συζήτηση πάντα.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, Αλεξάνδρα μου, για το θέμα της αντίστασης. Είναι κάτι που δεν πρέπει με τίποτε να χαθεί, αλλά θα τοην έβλεπα μέσα από την οπτική της περισκεψης πρώτα. Αντίσταση όχι για την αντίσταση, αλλά την κατάλληλή στιγμή και για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη πιθανότητα για θετικό αποτέλεσμα!
      Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια κι εύχομαι να χαρείς στιγμές ανεμελιάς παρά τις πιέσεις γύρω μας!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.