Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Εμπρός στα άρματα για τα Gucci


Το σημερινό κείμενο το υπογράφει η Αρσινόη (ψευδώνυμο),  μια πολύ καλή μου φίλη - όχι διαδικτυακή, η οποία δημοσιεύει για πρώτη φορά τις σκέψεις και τις απόψεις της. Της εύχομαι καλή αρχή, κι εδώ πιθανόν, αν το θελήσει και η ίδια στην πορεία, θα υπάρχει δική της στήλη.


Αναβρασμός χθες το μεσημέρι σε Εκάλη ,Κηφισιά ,Ψυχικό και λοιπά αριστοκρατικά προάστια. Το ερώτημα παντού το ίδιο: τι φοράνε στη διαδήλωση ;Ποιο είναι το look; Gucci ,Ferre  άλλα επώνυμα αυτής της τάξης μάλλον αποκλείονται. Και τί τσάντα να κρατήσω; Όχι τη Louis Vuitton;  Αναστέναξαν οι ντουλάπες των οικιακών βοηθών. Τις  τσουρομάδησαν οι  comme il faut κυρίες ψάχνοντας για κανένα τσίτι που να ταιριάζει σε διαδήλωση. Δεν πρόλαβαν να ψωνίσουν και κάτι ανάλογο από το Zara .Έγιναν όλα ξαφνικά.  Έπρεπε βλέπεις να φαίνονται απλοί άνθρωποι του λαού. Να ξεγελαστούν οι ανεγκέφαλοι που βλέπουν ό,τι τους σερβίρουν  από τις τηλεοράσεις. Να πιστέψουν ότι ορίστε οι περισσότεροι ζητούν συμφωνία με την Ευρώπη με όποιο κόστος. Ακύρωσαν λοιπόν οι συντρόφισσες  Εκαλιώτισες  ΟΥΑΟΥ τα μαθήματα yoga, pilates  και όλα τα personal training κι ετοιμάστηκαν για το Σύνταγμα. Τι να κάνουμε η Ευρώπη θέλει θυσίες! Ας όψονται οι κομμουνιστοσυριζαίοι που θέλουν να μας ρίξουν στα βράχια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακυρώθηκαν όλες οι έξοδοι των εσωτερικών οικιακών βοηθών. Οι μόνες που τη γλίτωσαν ήταν οι Φιλιπινέζες  ,λόγω χαρακτηριστικών. Αυτές έμειναν για να βγάλουν βόλτα το σκύλο. Οι υπόλοιπες ήθελαν δεν ήθελαν κατέβηκαν στη διαδήλωση. Πρέπει να φαινόμαστε πολλοί!  Μην απογοητεύσουμε τον Αντώνη, τον Άδωνη, το Σταύρο και τους άλλους επαναστάτες. Άραγε η γνωστή συνθέτης-τηλεπερσόνα –χορεύτρια- σύζυγος τέως υπουργού θα δώσει το παρόν; Ελπίζω μόνο η Φωτεινή Πιπιλή να δείξει κατανόηση για τις μαϊμού τσάντες! Ο ανδρικός πληθυσμός δεν είχε πρόβλημα . Με ένα Nautica  την έκανε τη δουλειά του.



Κατέβηκαν λοιπόν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης , η οποία συνεχίζει να διαπραγματεύεται  άκουσον άκουσον και δεν δέχεται τις προτάσεις των δανειστών. Τι να πάθουν κι εκείνοι ό,τι έπαθε ο υπόλοιπος λαός; Ή μήπως να αφήσουν ελεύθερους τους  «ξεβράκωτους μαλλιάδες» να ελέγξουν τις λίστες ; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;  Συγκεντρώθηκαν λοιπόν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το οποίο οι δικοί τους είχαν στο παρελθόν περιφράξει και τούτοι εδώ οι ξεβράκωτοι του έβγαλαν τα κάγκελα. Μπήκαν ανενόχλητοι στο περιστύλιο της βουλής χωρίς αυτό να αποτελεί «κατάλυση του πολιτεύματος» ή «εισβολή στο κοινοβούλιο» και βροντοφώναξαν ένα ηχηρό ΝΑΙ.    ΝΑΙ στις μειώσεις των συντάξεων ,γιατί όπως έγραφε ένα πλακάτ τους «Υψηλές συντάξεις = υφεσειακό μέτρο».       ΝΑΙ στην Ευρώπη γιατί «έξοδος από το ευρώ = φτώχεια», λες και τώρα είμαστε πλούσιοι .     ΟΧΙ στον εξευτελισμό της διαπραγμάτευσης, γιατί είναι πιο αξιοπρεπές να τα δεχόμαστε όλα. Και σφύριζαν με τις πολύχρωμες σφυρίχτρες τους.   Διαδήλωσαν δημοκρατικά και ελεύθερα.  Όπως όλος ο κόσμος διαδήλωνε επί κυβερνήσεως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Άραγε η συγκέντρωση δεν δημιούργησε πρόβλημα στη συγκοινωνία; Δεν έκλεισαν δρόμοι; Τα καταστήματα και η αγορά λειτούργησε κανονικά; Μάλλον , γιατί τα ΜΑΤ δεν κυνηγούσαν τους συγκεντρωμένους ,ούτε έριχναν με τους κουβάδες τα δακρυγόνα και τα χημικά. Ούτε οι » γνωστοί άγνωστοι» έσπαγαν τα πεζοδρόμια και τις βιτρίνες για να φοβίσουν τον κόσμο να μη διαδηλώνει.

Αναρωτιέμαι  όμως . Μια που όλοι αυτοί  οι αριστοκρατοεπαναστάτες κατέβηκαν στο Σύνταγμα έκαναν καμιά βόλτα  πιο κάτω; Είδαν στην Πανεπιστημίου και στις άλλοτε ακμάζουσες στοές τα ξενοίκιαστα καταστήματα; Έφτασαν ως το σταθμό του Μοναστηρακίου ή του Θησείου; Κάθισαν να παρατηρήσουν τους ανθρώπους; Είδαν το ύφος στα μάτια τους, τα ρούχα τους ,το σκυθρωπό και αγχωμένο βάδισμά τους; Έριξαν μια ματιά στους άστεγους και τους ρακένδυτους;   Κοίταξαν στα μάτια τα προσφυγόπουλα που δεν έχουν πού να κοιμηθούν και που η δημοκρατική Ευρώπη τους κλείνει την πόρτα ,αφήνοντας την Ελλάδα να διαχειρισθεί το θέμα μόνη της;  Δεν  το νομίζω. Δεν τους ενδιαφέρει. Άλλωστε όλοι το ίδιο θα γίνουμε; Αυτοί οι νεόπτωχοι του μνημονίου είναι τόσο απεχθείς κι εκδικητικοί! Ζητούν να πληρώνουν φόρους και οι έχοντες και κατέχοντες. Άκουσον άκουσον. Διεκδικούν από την Ευρώπη ίση μεταχείριση για την πατρίδα τους . Διεκδικούν αξιοπρέπεια και δημοκρατία.



     Γεγονός ήταν ότι η  συγκέντρωση  της Τετάρτης  ,που είχε ως κεντρικό σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας» , δεν είχε το αναμενόμενο πλήθος ανθρώπων.  Κάθε φορά αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι  φοιτητές που θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά, όσοι πλήγησαν ανεπανόρθωτα από το μνημόνιο, πού βρίσκονται ; Κάνουν αντίσταση από τα like στο facebook ή με το freddo  στα καφέ; Μόνο όλοι αυτοί που σαρδελοποιημένοι  στα λεωφορεία κατέβηκαν στη Λούτσα για μπάνιο να πήγαιναν στη διαδήλωση ,θα γέμιζαν τρεις πλατείες Συντάγματος.  Μήπως θεωρούν ότι έκαναν το καθήκον τους, ψήφισαν στις εκλογές και τώρα μπορούν να κάνουν χωρίς τύψεις τα μπανάκια  τους . Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η δύναμη του λαού είναι που διαμορφώνει  τις εξελίξεις και το μέλλον του.  Δεν είναι δυνατό να διαδηλώνουν  υπέρ της Ελλάδας  άνθρωποι στην Ευρώπη και εμείς να καθόμαστε αμέτοχοι. Οι δανειστές και οι σύνεργοί τους  ξέρουν καλά την ψυχοσύνθεση του Έλληνα. Τόσα χρόνια τον έχουν διαπαιδαγωγήσει όπως τους βόλευε. Έχουν τους μηχανισμούς να εκβιάσουν και αν χρειαστεί να καθυποτάξουν το λαό.  Στο χέρι μας είναι να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους.  Να δείξουμε ότι αντιδρούμε . Ότι  αγωνιζόμαστε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας . Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας ,τον πολιτισμό μας ,την πατρίδα μας που δεν θέλουμε ούτε να τους τη χαρίσουμε, αλλά ούτε και να την ξεπουλήσουμε!  Εδώ οι κυρίες της Εκάλης αγωνίζονται για τα Gucci και τις Louis Vuitton!





26 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Γλαύκη για τα καλά σου λόγια και τη φιλοξενία σου.Είναι πολύ ωραίο να ακούς καλά λόγια από ανθρώπους που αγαπάς και σέβεσαι. Αρσινόη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΣΙΝΟΗ καλως μας ηρθες....
    Ας φωναξουνε ΟΛΕΣ οι μεγαλοκυριες,οσο θελουν..Κι οι μαγαζατορες,με τα τσαντικα και τα επωνυμα ρουχα...
    Ολα εχουν τελειωσει...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογοτεχνικά ωραίο το κείμενο σου Αρσινόη, αλλά θα ήθελα τέτοιες στιγμές οι σκεπτόμενοι άνθρωποι σαν κι εσένα να μην τσιμπάμε και να μήν μπαίνουμε στο παιχνίδι των σκοτεινών δυνάμεων που θέλουν μια νέα πλατεία Μεινταν για την Ελλάδα (δεν πέτυχε αυτή την φορά, σίγουρα θα ξαναπροσπαθήσουν).
    Υπάρχουν και στα «αριστοκρατικά» προάστεια άνθρωποι που υποφέρουν. Άνθρωποι που πίστεψαν ότι η Ελλάδα έχει δημοκρατία, ειρήνη και ευημερία και επένδυσαν τα χρήματα που είχαν για ώρα ανάγκης, σε πλαστές υποσχέσεις. Οι άνθρωποι που πήγαν στη συγκεκριμένη διαδήλωση δεν ήταν πλούσιοι, σιγά οι πλούσιοι μην πάνε σε διαδήλωση, ήταν ανεγκέφαλοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εάν χαθεί η προσπάθεια για ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια , θα έρθει και η σειρά τους να χάσουν το κοκαλάκι που τους έχουν πετάξει.
    Αυτές τις ώρες η χώρα δεν χρειάζεται διαχωρισμούς σε πλούσιου και φτωχούς σε αριστοκράτες και πληβίους. Όχι πάλι το ίδιο λάθος γιατί θα είναι το τελευταίο.
    Ελλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Στη συγκέντρωση δεν αμφιβάλλω ότι ήταν και κάποιοι ανεγκέφαλοι και φοβισμένοι από τους δημοσιογράφους που παίζουν καλά το παιχνίδι τους .Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί. Και το λέω με κάθε επίγνωση. Οι διαχωρισμοί που επικαλείσαι είναι από αρχαιοτάτων χρόνων και πάντα θα υπάρχουν.
      Αρσινόη

      Διαγραφή
  4. Το να απαξιωνουμε ένα μερος του πληθυσμου και να αναφερομαστε υποτιμητικά επειδη εχει διαφορετικη αποψη απο την δικη μας, διαχωριζοντας ένα λαο σε δυο αντιμαχομενα στρατοπεδα για μικροπολιτικους λογους δεν συναδει με την ελευθερια τον πολιτισμο και τη δημοκρατια.

    Εκτος κι αν ο γεωγραφικος προσδιορισμος και η διαφορετικη κοινωνικη προελευση του καθενος είναι αιτια αποκλεισμου σε μια δημοκρατικη κοινωνια και εχει λιγότερα δικαιωματα. Παραλειπω βεβαια να αναφερω ότι αρκετοι αριστεροι (και δεξιοι) φωστηρες που μας κυβερνουν μηπως δεν είναι γονοι αστικων η ευπορων οικογενειων και δεν μενουν στα βορεια προαστια.

    Όταν παψουμε να βλεπουμε φαντασματα εκει που δεν υπαρχουν, σταματησουμε να επινοούμε εσωτερικους και εξωτερικους εχθρους και εξιλαστηρια θυματα για να μεταφερουμε τις δικες μας ανικανοτητες και ευθυνες, αλλαξουμε καποτε την νοοτροπια του παρελθοντος τοτε ισως αυτή η χωρα θα γινει αυτό που επιθυμουμε ολοι, μια σύγχρονη δημοκρατική ευρωπαικη χωρα.

    Μεχρι τοτε καλο είναι να μην προκαλουμε επικίνδυνους διχασμους και αναπαράγουμε παρελθοντικά στερεοτυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Velvet, θα διαφωνήσω με όσα λες περί δημοκρατίας, την οποία αν έχεις παρατηρήσει δεν σεβάστηκε κανείς τους μέχρι τώρα, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να θάψουν όλο και πιο βαθιά την χώρα προστατεύοντας τα μεγαλοσυμφέροντά τους και μόνο!
      Εκείνοι απαξίωναν ό,τι υπήρχε πέρα από τον κήπο του σπιτιού τους... εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων! Δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει σε άλλα κοινωνικά στρώματα και δεν τους ενδιαφέρει. Είναι σαν να ζουν σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν και πάντα έτσι ήταν.
      Φαντάσματα σίγουρα δεν βλέπουμε και ούτε τις ευθύνες μας μεταφέραμε αλλού δίνοντας το παρόν πάντα και προσπαθώντας να είμαστε εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις μας! Αυτό δεν το δέχομαι και το ξέρεις.
      Τους διχασμούς τούς προκαλούν οι πολιτικές παρατάξεις που υποστηρίζουν όσοι ήταν εκεί εχθές. Δεν κούνησαν ποτέ μέχρι τώρα τον κώλο τους και τώρα το θυμήθηκαν;;;;
      Ντροπή τους που σε κρίσιμες στιγμές εξακολουθούν να βάζουν τρικλοποδιά σε κάθε προσπάθεια να σταθούμε όσο είναι δυνατόν πιο αξιοπρεπείς και όχι δούλοι!
      Με είχες ρωτήσει κάποτε πώς είναι πραγματικά η κατάσταση εδώ, ε, ένα μεγάλο κομμάτι είναι αυτά τα Gucci τα αδιάφορα για τον υπόλοιπο κόσμο!
      Συμπληρωματικά διάβασε και το σχόλιο της Μαρίας παρακάτω.

      Διαγραφή
    2. Διάβασε και το σχόλιο του Γιάννη ακόμα παρακάτω. Έχει να πει περισσότερα.
      Οι ευγένειες μόνο σε ευγενείς ανθρώπους πια. Σε άλλη περίπτωση δεν έχει κανείς τίποτα με κανέναν.

      Διαγραφή
    3. Κανείς σήμερα δεν αφαιρεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη διαφορετική άποψη ,κάτι που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας.Όμως αυτές οι απολιτίκ και αταξικές απόψεις προωθήθηκαν σκόπιμα τις τελευταίες δεκαετίες.Κι αυτές είναι που μας έχουν φέρει εδώ που βρισκόμαστε.Δεν ενδιαφερόμασταν για τα κοινά, ψηφίζαμε με γνώμονα το lifestyle και μας κυβερνούσαν αυτοί που έκλεβαν τον ιδρώτα μας, που μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, που έδιναν στους ομοτράπεζους τους τα φιλέτα,που από τη μια δαπανούσαν τεράστια ποσά για τον εκσυγχρονισμό κρατικών εταιριών για να τις πουλήσουν στη συνέχεια στους φίλους τους για ψίχουλα,που εν καιρώ μνημονίου έδιναν 2 εκατ. ευρώ σε εταιρία ανακύκλωσης που δεν υπήρχε, που πουλούσαν κρατικά ακίνητα στους ημετέρους για να τα ξανανοικιάσει το δημόσιο, που απαξίωσαν τη δημόσια υγεία και παιδεία, που βόλευαν τους δικούς τους σε υψηλές θέσεις στο δημόσιο τομέα και απέλυαν τους δημόσιους υπαλλήλους κλπ .Και τώρα μας λένε ότι πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις για να μην ξεβολευτούν και πληρώσουν παραπάνω φόρους.Αυτοί που τα 400 ευρώ που δίνουν στους αδήλωτους υπαλλήλους τους τα χαλάνε σε ένα γεύμα ή για να αγοράσουν ένα πορτοφόλι.Αυτοί δεν λειτουργούν διχαστκά; Όταν αυτοί που μέχρι τώρα ήταν τα υποζύγια ξυπνούν και διεκδικούν και λένε τα πράγματα με το όνομά τους διχάζουν;Ας καταλάβουμε ότι δεν επικρέμεται ο φόβος του εμφυλίου.Άλλωστε για τον εμφύλιο είναι γνωστός και ο ρόλος των Άγγλων. Δεν είναι διχασμός να λες "ξύπνησα-ξέρω ποιοί ΄φταιξαν για το κατάντημά μας".Δεν είναι διχασμός η ταξική συνείδηση.Πολλοί άνθρωποι στον περίγυρο του καθενός μα ούτε ανίκανοι ήταν, ούτε ευθύνες είχαν.Συμπεριφέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε ένα κράτος που ήταν για τους λίγους και όχι τους πολλούς . Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα και πρέπει κάποτε να αποδοθούν και όχι να αποδίδονται συλλήβδην σε έναν ολόκληρο λαό.
      Η ανταλλαγή απόψεων είναι πάντα εποικοδομητική .Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
      Αρσινόη

      Διαγραφή
    4. @ Γλαυκη
      Κανενα προβλημα δεν εχω το να διαφωνεις. Και καλα κανεις. Και οσο για την κατασταση εδω μην ανησυχείς την γνωριζω απο πρωτο χερι και ουτε περιμενω να ενημερωθω από τον ιντερνετ και τα καναλια αλλα από το πεζοδρομιο. Αυτό που με λυπεί πραγματικα είναι ότι η ευγενεια εχει χαθει και αλλα συναισθηματα κατακλυζουν τα αλλοτινά αγαπημενα μου προσωπα.

      Καληνυχτα

      Διαγραφή
  5. Ως φαίνεται, οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές είναι και οι ευνοημένοι της κρίσης. Αλλιώς δεν θα έμπαιναν στον κόπο να κατέβουν κέντρο. Και με την ασφάλεια πάντα ότι δεν τους περιμένουν στρατιές ματατζήδων για να τους πνίξουν στα δακρυγόνα. Ο Δένδιας αλήθεια κατέβηκε;
    Kαλώς όρισες στην παρέα μας Αρσινόη!
    Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου και θεωρώ πως έχουμε καθήκον να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Οι βουλευτές που κόσμησαν τη διαδήλωση αυτή με την παρουσία τους, ευθύνονται για το διασυρμό και τη χρεωκοπία της χώρας. Δεν χωράνε ευγένειες τούτες τις ώρες!... Οι ψυχές των νεκρών που πλήρωσαν με τη ζωή τους αυτή την κρίση, περιφέρονται ακόμα πάνω απ' τα κεφάλια μας. Ως πότε θα το βουλώνουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα Μαρία! Συμφωνώ ότι έφτασε ο καιρός της αλήθειας για όσους μας έβαλαν σε αυτή την περιδίνηση και θέλουν να μας πάνε στον πάτο. Πρέπει να βγάλουμε το κεφάλι έξω από το βούρκο.
      Αρσινόη

      Διαγραφή
  6. Επειδή λοιπόν τελευταία Γλαύκη, με την συνεισφορά και του εκλεκτού κ. Πορτοκάλογλου περνιέται πολύ κομψά η άποψη "Όλοι μαζί χάσαμε, όλοι μαζί υποφέραμε και ...πάμε όλοι μαζί", κάτι τέτοια δακρύβρεχτα "ενωτικά", να θυμίσω ότι από το 2010 και εντεύθεν υπάρχουν ταξικά στρώματα που αυγάτισαν το προτοφόλι τους με το πλιάτσικο στο Λαό, υπήρξαν και υπάρχουν στρώματα που και σήμερα αλαλάζουν κατά των όποιων εργατικών δικαιωμάτων άφησαν πίσω τους οι λησταρχίες των ΔΕΞΙΟ-ΦΑΣΙΣΤΟ-ΠΑΣΟΚΩΝ για να ζήσουμε σαν δούλοι.
    Το παραμύθι λοιπόν κομμένο.
    Φυσικά και δεν έχουμε τίποτα κανείς έναντι κανενός ατομικά και προσωπικά.
    Έχουμε όμως ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και όσοι δεν τον βλέπουν ή παριστάνουν τους ...αδιάβαστους ή έχουν άλλα πράματα κατά νου.
    Πάμε λοιπόν μάθημα ιστορίας γιατί δεν κατεβήκαμε από τον ...Άρη.
    Το 1973 στη Χιλή, είχαμε κάτι "διαδηλώσεις" με κατσαρόλες, και βραχιολάκια όπου οι Αστοί και μεσοαστοί βγήκαν στο δρόμο απέναντι στον Αλλιέντε παριστάνοντας τους ....αγανακτισμένους.
    Εδώ και χρόνια λυσσάνε στη Βενεζουέλα με Μ.Κ.Ο. που τις ενισχύουν οι Αμερικάνοι αβέρτα. Από κοντά τους ο γνωστός εσμός των Καναλαρχών της δημοκρατίας, ξέρετε.......καλή ώρα ΣΚΑΙ, ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤ1, ΑΛΦΑ....ΒΗΤΑ....ΓΑΜΑ και τα τοιάυτα...
    Κοίταξε Γλαύκη μου, το ότι 2-3-4 άντε 5 θές χιλιάδες και πολλούς λέω τυπάκους που άξαφνα ανακάλυψαν στο λεξικό τη λέξη "διαδήλωση", και εμφανίστηκαν παρέα με κάτι φασισταριά τύπου Βορίδη, Δένδια, Κικίλια και βάλε, αποτελεί ΠΡΟΣΒΟΛΗ και ΠΡΟΚΛΗΣΗ σε μια πλατεία που έχει ΜΑΤΩΣΕΙ από 100άδες χιλιάδες διαδηλωτές 4 ολάκερα χρόνια, χειμώνα καλοκαίρι, με χιλιάδες χημικά, ανοιγμένα κεφάλια, λοιδωρία από την Μπατσοκρατία.
    Τότε που ήταν η παρεούλα του Δένδια και του Κικίλια που έδινε διαταγές να λυσσοκοπάνε στο ξύλο γερόντια, γυναίκες και παιδιά.
    Και όποιος γουστάρει τέτοιο φωτογραφικό υλικό εδώ και τώρα πείτε μου που να σας το θυμίσω.
    Τέλος λοιπόν με τους πλιατσικαδόρους της ΑΛΗΤΕΙΑΣ.
    Από εδώ και πέρα θα μας βρούνε μπροστά τους.
    Καλό βράδυ Γλαύκη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μαζί αλλά όπου δεν μας συμφέρει χώρια...
      Συμφωνώ με κάθε λέξη σου και χαίρομαι που τα είπες με χειμαρρώδη τρόπο, όπως επιβάλλεται να λέγονται πια.
      Τέλος...
      Σ' ευχαριστώ και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Ωραία λοιπόν. Καιρός να βγούμε με τα κονσερβοκούτια και να αρχίσουμε να σφαζόμαστε μεταξύ μας για να εκδικηθούμε τους νεκρούς αυτής της κρίσης. Πολύ ωραία, μόνο που σκέφτομαι την χαρά που θα κάνουν κάποιοι επειδή θα πετύχουν τα σχέδιά τους εξ’ αιτίας κάποιων άλλων «προοδευτικών» και αηδιάζω.
      Μην ξεχνάς φίλε μου, πως όσες φορές απο το 1821 και μετά διχαστήκαμε σαν λαός πάντα οι ίδιες βδέλες (εγχώριες και αλλοδαπές) συνέχιζαν να ρουφούν το αίμα μας. Για αυτό όμως δεν φταίνε οι ναρκωμένοι συμπολίτες σου αλλά οι βδέλες τύπου Βορίδη και Δενδια. Την οργή σου λοιπόν ρίξε την σε αυτούς, και πάλεψε να ξυπνήσεις τους υπόλοιπους. Όσο για τις μπαγίατικες καραμέλες περι ταξικού πολέμου; πάλι τις βδέλες θα αναστήσουν. Άντε το πολύ να έχουν άλλο χρώμα.

      Φιλικά
      Ελλός

      Διαγραφή
    3. Τι δεν καταλαβαίνεις καλέ μου "Ανώνυμε" από τον όρο Ταξικός πόλεμος ; η μάλλον τι σε ενοχλεί σε αυτό ; η αλήθεια ; πες μου λοιπόν ότι ο ΚΩΛΛΕΤΗΣ με τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, όντας Ελληνες και οι δύο είχαν τον ίδιο ρόλο στην υπεράσπιση της Επανάστασης να πέσουνε τα κάδρα.
      Πές μου ότι οι Κουίσλιγκς, όντας Έλληνες με τους Ταγματασφαλίτες ήταν το ίδιο με τους εκτελεσμένους στην Καισαριανή...
      Όχι καλέ μου φίλε. Ο Πόλεμος είναι ταξικός. Και το πολιτικό προσωπικό της τάξης των αφεντικών, Βορίδης, Βιβλιοπώλης και Σια απλά μπαίνουν μπροστινοί γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους.
      Και στο φινάλε δεν νιώθω απολύτως τίποτα στο "μας" που αναφέρεις αν σφαχτώ με τους παραπάνω, μα απολύτως τίποτα........! το ότι μιλάνε Ελληνικά ή έχουμε την ίδια εθνικότητα με αφήνει παγερά αδιάφορο σαν εκείνοι καταστρέφουν συνειδητά έναν Λαό.
      "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκηνυμένους" λοιπόν.
      Και φυσικά δεν είναι αντίπαλός μου ο δεξιός ή χειραγωγημένος εργάτης αλλά ο πολιτικός του μέντορας αυτό είναι σαφές, άλλωστε στη μάζωξη των Γιούγνκερς προχθές δεν είδα καθόλου λαό παρά στη θέση των ξυρισμένων κεφαλιών και των φουσκωμένων μουσκουλων των φασιστών εμφανίστηκαν τα σινιέ κουστούμια. Άλλωστε στις ώρες του ταξικού πολέμου οι δρόμοι τους είναι κοινοί.

      Διαγραφή
    4. Ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε ,ούτε όλοι μαζί χάσαμε! Κάποιοι έχασαν τα πάντα΄, κάποιοι αρκετά , κάποιοι όμως κέρδισαν.Δεν τα βάζω με τον αγράμματο συμπολίτη μου που άγεται και φέρεται από τα κανάλια του συστήματος ,που καθημερινά τον τρομοκρατούν. Πολεμώ όμως το σύστημα που τον κατάντησε έτσι για να τον έχει υποχείριό του. Πολεμώ το σύστημα που απαξίωσε τις εργατικές σχέσεις, που δημιούργησε στρατιές ανέργων, που ποδοπάτησε την αξιοπρέπεια αυτών που στήνονται στις ουρές για συσσίτιο, που δεν έχουν να δώσουν ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά τους. Και υπάρχουν όλοι αυτοί! Δεν είναι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας ,αλλά ιστορίες της ζοφερής πραγματικότητας της Ελλάδας του σήμερα.Πολεμώ για να αποκτήσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον τα παιδιά μου.Για να μπορέσουν να βγουν στη ζωή με αισιοδοξία , έχοντας τα εφόδια που με τόσο κόπο πλήρωσα για να έχουν, χωρίς να μου τα χαρίσει το κράτος .
      Αρσινόη

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία τα έγραψε η Αρσινόη.
    Και, για να απαντήσω στα περί διχασμού της Velvet: μολονότι δεν πεινάω ούτε έχασα τη δουλειά μου, δεν είμαι ίδιος λαός με αυτούς τους εθελόδουλους βολεμένους που κατέβηκαν την Πέμπτη στο Σύνταγμα.
    Επίσης, αυτοί οι γελοίοι έδιωξαν τα παιδιά μου από την Ελλάδα.
    Νομίζω πως δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο.
    Καληνύχτα και στις δυο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι αδίστακτοι προσανατολίζουν τα περισσότερα παιδιά που σπουδάζουν στην υποχρεωτική μετανάστευση. Φεύγουν όλοι αυτοί που θα μπορούσαν να ανατάξουν με τις γνώσεις τους αυτή τη χώρα και μένουν οι τηλεθεατές των ειδήσεων του ΣΚΑΪ , MEGA κλπ.
      Αρσινόη

      Διαγραφή
  8. Κοίτα Γλαύκη και Αρσινόη, έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος. Από τα νέφη των χημικών που κατέκλυζαν μέχρι πρόσφατα το Σύνταγμα, περάσαμε στο προχτεσινό νέφος της κολόνιας. Το τι πατσουλί επικράτησε δεν περιγράφεται. Να τα λέμε κι αυτά. Εκτός αυτού μπορούμε πλέον να μιλάμε για το ποσοστό ηλιθίων που διαθέτει η χώρα.

    Χαρούμενες κυρούλες με μαλλί –μόλις βγήκα από το κομμωτήριο- με πολύχρωμες σφυρίχτρες και το σύμβολο του φασισμού στο δαχτυλίδι, διαδηλωτές των μερικών χιλιάδων καταθέσεων υπέρ μιας νέας λιτότητας, φτωχομπινέδες που έβαλαν παρακαταθήκη για κανα διορισμό με 5μηνη σύμβαση, αμοιβάδες με πλακάτ που θέλουν τις προτάσεις Γιούνκερ και όχι της ελληνικής κυβέρνησης, σέλφις με ακροδεξιές κουράδες, χαμογελάκια και α και ου και Γερούν και δουνουτού. Ευρωλιγούρηδες σε μια ψωραλαία ατμόσφαιρα.


    ΥΓ: Διασκεδάζω με τον κάθε απίθανο (υπάρχει και περισσότερο κατάλληλη λέξη αλλά δεν θα την πω εδώ μέσα) που ενώ έχει ξεκουμπιστεί από την πατρίδα, νομίζει πως διαβάζοντας τρίχες και αναπαράγοντάς τες, έχει καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα μας.
    Όποιος ζει εδώ (και όχι όλοι) έχει καταλάβει τι γίνεται. Το έχει καταλάβει στο πετσί του. Την αγωνία στα μάτια δεν την διακρίνεις μέσα από φωτογραφίες. Την βλέπεις στην καθημερινότητα. Την ζεις.
    Τα υπόλοιπα είναι πίπες από άσχετους που θα παραμείνουν άσχετοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.
    Τα βιολογικά.
    Του (όποιου) μυαλού τους έχουν έρθει προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και στο εξωτερικό να μην έχουν φύγει είναι "φευγάτοι" στο μικρόκοσμό τους .Συγχρωτίζονται μεταξύ τους και ασχολούνται με τα μεγάλα προβλήματα των νέων botox, τα μανικιούρ ,τις διακοπές που θα πάνε στη Μύκονο ή στο εξωτερικό και αν έχουν και άλλους προβληματισμούς πολυλογούν για το πόσο Ευρωπαίες είναι και την αναγκαιότητα πάση θυσία να μείνουμε στο ευρώ.
      Αρσινόη

      Διαγραφή
  9. Αρσινόη καλώς μας ήλθες! Θα χαρώ να διαβάσω κι άλλες σκέψεις σου!
    Πολύ καυστικά σχολίασες τα όσα είδαμε να λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες...
    Θα σταθώ λίγο στο σχολιασμό παρακάτω.
    Κουράστηκα να ασχολούμαστε με το δέντρο και να χάνουμε το δάσος!

    Τάξεις, παρατάξεις, κομματικές γραμμές και άλλα τινά.
    Όχι δεν θυμήθηκε κανείς μας τώρα την πατρίδα. Για μας αγωνιούμε και για τα παιδιά μας. Και δεν είναι κακό καθόλου αυτό, ούτε εγωιστικό.
    Όσοι έχουμε ζήσει στο πετσί μας τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών (κοινώς ξεπούλημα) των τελευταίων 5 χρόνων δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αλλιώς!
    Δεν είμαι Συριζαία., Τσιπράκι, αριστερή. Δεν θυμήθηκα ξαφνικά να γίνω φιλόπατρις. Σκέφτομαι και βλέπω αλλά κυρίως θυμάμαι!
    Τόσο εύκολα πια ξεχνάει ο Έλληνας;

    Την καλημέρα μου και στα δύο κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το ευγενικό σου καλωσόρισμα! Καλώς σας βρήκα! Ελπίζω να τα λέμε με πολιτικές ή όχι αφορμές.
      Αρσινόη

      Διαγραφή
  10. Αρσινόη
    Εγώ σ' ευχαριστώ για την κατάθεση των απόψεων σου με τον γνωστό, για μένα, καυστικό, χιουμοριστικό τρόπο αλλά και τόσο ευθύβολο!
    Οι φιοριτούρες, οι ελαφρότητες, οι δήθεν ευγένειες σ' έναν κόσμο απόλυτα βάρβαρο δεν χωρούν.
    Η ψυχραιμία είναι εντελώς απαραίτητη μπροστά σε κάθε πρόκληση, όχι όμως η απάθεια, η μετριοπάθεια, η υποκριτική προσπάθεια για συμφιλίωση που δηλώνουν κατά βάθος είτε φόβο είτε επιφανειακή αντιμετώπιση των καταστάσεων που ζούμε ή προσωπικά και μόνο συμφέροντα που θίγονται μέσα από την εναντίωση.
    Σε κάθε περίπτωση - ό,τι κι αν κρύβεται πίσω από μία τέτοια στάση - θεωρώ ότι η όποια κίνηση για υπεράσπιση στη δεδομένη στιγμή όσων εξακολουθούν να θέλουν μανιωδώς να πουλήσουν την χώρα τους, για να γλιτώσουν το τομάρι τους (ενώ είναι εκείνοι που την οδήγησαν σε αυτό το σημείο πρώτοι και καλύτεροι με την ανοχή όλων μας) είναι κατακριτέο, διότι φαντάζει αυτόματα ως υποστήριξη των μνημονίων - απόλυτης υποταγής - και των θέσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
    Το παιχνίδι είναι πολύ σκληρό και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, για να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους στερήσει τη μερίδα του λεόντος στο πλιάτσικο του τόπου. Πάντα ήταν έτσι από αρχαιοτάτων χρόνων και θα εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι να εξαφανιστεί ο άνθρωπος από τη γη.
    Το χρήμα, το κέρδος και η δύναμη που προσφέρουν στον κατέχοντα αποτελούν ισχυρότατα κίνητρα για κάθε μορφής πόλεμο. Υπάρχουν επίσης όροι στην ιστορία του ανθρώπου, οι οποίοι είναι διαχρονικοί λόγω της σημασίας τους, όπως ο όρος "ταξικός πόλεμος". Μα δεν ζούμε σε μια αταξική κοινωνία (θα ήταν το ιδανικό). Μας άφησαν να ξεγελαστούμε, να νομίζουμε πως δεν υπάρχουν διαχωρισμοί οικονομικοί, υπνωτισμένοι μέσα από την ατελείωτη υπερκατανάλωση και πρόσκαιρη ευδαιμονία. Να πιστεύουμε, μέσα από τον τρόπο ζωής μας τα τελευταία τριάντα χρόνια, ότι είμαστε κι εμείς σαν κι αυτούς - αλλά δυστυχώς - "μικρόπλουτοι"! Φυσικά και η κοινωνία σήμερα είναι ταξική και μάλιστα οδηγείται με γοργούς ρυθμούς στα άκρα στους πολύ πλούσιους και στους πάμφτωχους, όπως ήταν κάποτε. Πώς, λοιπόν, να μην μιλάμε για ταξικό πόλεμο; Καραμπινάτο, βγάζει μάτι...

    Αρσινόη, σε περιμένω με άλλα δυνατά σου κείμενα στολισμένα με το πηγαίο χιούμορ και τον γεμάτο ζωντάνια λόγο σου!
    Σ' ευχαριστώ και πάλι!

    υ.γ.
    Πιθανόν το τελευταίο αυτό σχόλιο με άλλες σκέψεις που γεννήθηκαν μέσα από αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κείμενο ανάρτησης. Με απασχόλησε πολύ σοβαρά το θέμα και με λυπεί για ακόμη μία φορά η αντιμετώπιση των καταστάσεων που βιώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιες δύσκολες ώρες είναι απαραίτητη η ψυχραιμία και η σοβαρότητα. Σε καμιά περίπτωση όμως η απάθεια. Το οφείλουμε στη συνείδησή μας και στα παιδιά μας.Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία σε μια τόσο ζωντανή παρέα!
      Αρσινόη

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.