Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Πυρ, γυνή και θάλασσα...;


Μια θάλασσα πλατιά, μαγική, πλανεύτρα είναι η γυναίκα. Όπως είπε ο Μπέρναρντ Σο «Η γυναίκα μοιάζει με τη θάλασσα. Σε παρασέρνει με τα θέλγητρά της, για να σε βάλει σε φουρτούνες». Είναι πράγματι έτσι; Και αν ναι, σε ποιο βαθμό;

«Αχ, αυτές οι γυναίκες!» μονολογούν συχνά οι άντρες άλλοτε με αγανάκτηση άλλοτε με συγκατάβαση και κάποτε με απελπισία. Ποια από όλες εμάς – «…το δεύτερο σφάλμα του Θεού» κατά τον Νίτσε – δεν το έχει ακούσει έστω και μια φορά αυτό και κάμποσα άλλα; Μια τέτοια φράση που ειπώθηκε σε μια φιλική συντροφιά πρόσφατα μ’ έβαλε στον πειρασμό να γράψω λίγα λόγια γι’ αυτό το … παράξενο είδος! Αποφάσισα να το κάνω μ’ έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο, αφήνοντας να μας καταθέσουν ό,τι έχουν πει για τη γυναίκα κάποια φωτεινά ανδρικά μυαλά! Και στη συνέχεια με… τον «θηλυκό» μου νου θα τους σχολιάσω.

Ξεκινώ με όσα στραβά κι ανάποδα έχουν διακρίνει ή ήθελαν να πιστεύουν, γιατί μπορεί και να τους βόλευε!



«Πώς να είναι μία γυναίκα ευτυχισμένη, όταν ο άντρας επιμένει να της φέρεται σαν να ήταν ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος;»
                                                                                                                                             Όσκαρ Ουάιλντ

Πώς ορίζετε, κύριε Όσκαρ μας, το φυσιολογικό; Με τα μέτρα τα δικά σας, τα ανδρικά, η γυναικεία ψυχοσύνθεση είναι πολύπλοκη και άπιαστη. Για εσάς το ένα κι ένα κάνουν δύο, ενώ για εκείνη αθροίζονται σε κάτι παραπάνω… Ο συναισθηματικός της κόσμος πλούσιος, το ένστικτο και η διαίσθηση ισχυρά, η δοτικότητά της ασύγκριτη, το πάθος της χειμαρρώδες, τα λόγια της χάδι τρυφερό αλλά κι αδίστακτη σφαλιάρα!



«Δεν υπάρχει ούτε φρούριο, ούτε χρήματα, ούτε και τίποτε άλλο που να φυλάγεται τόσο δύσκολα όσο η γυναίκα.»
                                                                                      Ευριπίδης

Σοφέ μας κ. Ευριπίδη, γιατί άραγε φυλάγεται τόσο δύσκολα; Μα φυσικά δεν θ’ ανησυχούσε κανείς για την φύλαξή της, αν δεν ήταν τόσο πολύτιμη… Ακόμα ένα ερώτημα, φίλτατέ μας, που γνωρίζω πολύ καλά πως δεν θα μας το απαντήσετε. Μήπως αποτελεί μέρος της ιδιοκτησίας σας, όπως η οικία σας, τα κτήματά σας, τα ενδύματα και όλα τα χρυσαφικά σας; Πόσα εγκλήματα και βιαιοπραγίες έχουν διαπραχθεί, προκειμένου να έχετε εσείς και οι όμοιοί σας τον έλεγχο επάνω της;


«Οι γυναίκες μόνο όταν φθάσουν στο φθινόπωρο της ζωής τους γνωρίζουν πώς να κάνουν τους άντρες ευτυχισμένους.»
Ονορέ Ντε Μπαλζάκ

Φυσικό δεν είναι αυτό, μεσιέ Ονορέ; Μήπως θα έπρεπε από κούνιας να το γνωρίζουν, με την πάνα ακόμα αγκαλιά; Όπως είπε και η μεταγενέστερή σας, Simone De Beauvoir (πού να την ξέρετε), «Γυναίκα δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι γυναίκα.». Αλήθεια, μεσιέ μας, οι άντρες μαζί με την κουδουνίστρα και την πιπίλα συντροφιά μπορούν να κάνουν τη γυναίκα ευτυχισμένη (Βρε, μήπως μου διαφεύγει κάτι επί του θέματος); Α, βέβαια, εκτός κι αν είναι μάνα…



«Οι γυναίκες δεν ακούνε ποτέ όταν μιλάνε, παρά μόνο όταν απ’ τη συζήτηση έχουν προσωπικό ενδιαφέρον».

Αλέξανδρος Δουμάς

Α, κ. Αλέξανδρέ μας, εδώ θα τα χαλάσουμε! Οι γυναίκες δεν είναι ότι δεν ακούνε, επειδή δεν έχουν προσωπικό ενδιαφέρον, αλλά, να, έχουν τόσα να πουν και δεν προφταίνουν να τ’ ακούσουν και… όλα! Δεν μας είπατε όμως, εσείς οι άντρες, γιατί συχνά δεν μας απαντάτε, όταν σας ρωτάμε; Καλέ, μάλλον δεν θα έχει προσωπικό ενδιαφέρον η ερώτηση για εσάς…



«Οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν έναν άντρα που εκμεταλλεύτηκε μια ευκαιρία, ποτέ όμως κάποιον που την έχασε».
Σαρλ Μορίς Ντε Ταλεϊράν

Αφήνουμε τις ευκαιρίες να χαθούν κ. Σαρλ μας; Δεν τις αφήνουμε! Άδικο έχουν οι γυναίκες;



«Το μεγαλύτερο μαρτύριο για τη γυναίκα είναι να κρατήσει μυστικό».
Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Α, όλα κι όλα, σεβαστέ μας κ. Σαίξπηρ. Σας αγαπάμε, σας εκτιμάμε, όμως εμείς μυστικά δεν κρατάμε! Για ποιες μας περάσατε…; Μην είστε τόσο σίγουρος ότι είναι το μεγαλύτερο μαρτύριό της αυτό. Μακάρι να ήταν! Είστε όμως τόσο αθώος, οπότε σας συγχωρούνται όλα!



«Η γυναίκα από το πρώτο της χαμόγελο σαν νήπιο, ως τότε που βγάζει τις πρώτες άσπρες της τρίχες, πλάστηκε αλίμονο για τον έρωτα».


Βίκτωρ Ουγκώ

Αλίμονο, κ. Ουγκώ μας! Αλίμονο!




«Ο πραγματικός άντρας χρειάζεται δύο πράγματα: κίνδυνο και παιχνίδι. Γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται τη γυναίκα, σαν το πιο επικίνδυνο παιχνίδι».
Φρειδερίκο Νίτσε

Ας προσέχατε, κ. Νίτσε μας! Δική σας η επιθυμία και η επιλογή! Και για να μην σας αδικώ, ευτυχώς που υπάρχουν πραγματικοί άνδρες!



«Στο σπίτι μου είμαι το αφεντικό, η γυναίκα μου απλά είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις!»
Γούντυ Άλλεν

Πες τα, καλέ μου άνθρωπε! Αυτά είναι!




Μετά το παραπάνω "Eurogroup", που μόλις έλαβε τέλος, θα έλεγα, κυρίες μου, πως σ’ ένα πράγμα έχουν σχεδόν δίκιο οι άντρες, ότι για όλα (πολλά) φταίμε εμείς οι γυναίκες!

Εμείς επιτρέπουμε να μας χρησιμοποιούν ως γλάστρες, ως μαϊντανούς, ως αντικείμενα προς πώληση και όλα για τη ρημάδα τη ματαιοδοξία και την φιλαρέσκεια που μας κυβερνά και ορίζει αποφάσεις, στάσεις και δράσεις. Για τα υπόλοιπα φταίνε εκείνοι που εξαρτούν την αυταξία τους μέσα από τον έλεγχο και την χειραγώγηση άλλων πλασμάτων!

Αυτό βέβαια δεν δίνει άλλοθι σε όσες καβαλάνε το καλάμι, εεεε…, το άλογο σαν την Ζαν ντ’ Αρκ και όποιον πάρει ο χάρος. Δεν χρειάζεται να μας φοβούνται ή να υποχωρούν στην θέα μας. Εμείς με θηλυκότητα κι εκείνοι με ανδρισμό. Έτσι, πλάι-πλάι!



@ Δίνω πάσα σε όποιον θα ήθελε να ορίσει την θηλυκότητα και τον ανδρισμό!

22 σχόλια:

  1. Απολαυστική ανάρτηση, Γλαύκη!!! Σωστά τοποθετημένη κατά την ταπεινή μας γνώμη!!! Να επισημάνουμε μόνο, πως ακόμα και όταν μιλούν κάποιοι αρνητικά για τη γυναίκα, στο βάθος των λεγομένων τους υπάρχει η παραδοχή της υπεροχής των γυναικών... Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δικαιολογούνται τα καλάμια, που ενίοτε βγάζουν μάτια και μάλιστα τα δικά μας.
    Καλή σου μέρα, φιλιά πολλά!!!
    Μαρίνα - Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πράγματι πολλοί από αυτούς παραδέχονται την υπεροχή των γυναικών ή τουλάχιστον δείχνουν κατά βάθος τον θαυμασμό τους μέσα ακόμα και από τα αρνητικά λεγόμενά τους.
      Όσο για τις γυναίκες θεωρώ ότι πολλές έφτασαν στο άλλο άκρο και δεν σέβονται πια εκείνες τους άνδρες, ακόμα κι εκείνους που φέρονται εξαιρετικά. Προκαλούν με συμπεριφορές, στάσεις και τον λόγο! Έχουν μετατραπεί σε απόλυτα εγωκεντρικά και ναρκισσιστικά όντα, ιδιάτερα αντιπαθή!
      Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σας κι ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να σας επισκεφτώ!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  2. Μ'άρεσε ο σχολιασμός σε ειπωμένα που έγιναν ρητά παγκοσμίως. Ο αληθινός άντρας είναι εκείνος που παύει να είναι αρσενικό και είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτε. Όσο για τη θηλυκότητα είναι αυτονόητο για τη γυναίκα την αληθινή η οποία δεν χρειάζεται να την επιδείξει για να προχωρήσει στη ζωή.
    Νομίζω ότι όλα τα αρνητικά που γράφτηκαν και γράφονται για τη γυναίκα είναι για να νιώσουν όμορφα κάποια αρσενικά γιατί εγώ δεν έχω δει τέτοια χαρακτηριστικά γυναίκας που της χρεώνουν. Άνθρωποι υπάρχουν άξιοι και ανάξιοι σε όποιο φύλο και αν ανήκουν..και σε ανάξιους ανθρώπους έχω δει αυτά τα γνωρίσματα, και από τα δυο φύλα
    Καλό σου βράδυ Γλαύκη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ρητά τα χρησιμοποίησα, για να ανοίξω την συζήτηση με ευχάριστο τρόπο. Προσωπικά δεν πιστεύω στις διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Όμως δεν παραβλέπω ότι γίνονταν πάντα κι εξακολοθούν μέχρι σήμερα δυστυχώς! Ένα καθημερινό και παγκόσμιο φαινόμενο! Αυτός είναι ο λόγος που ασχολήθηκα με το θέμα.
      Ότι το κάθε φύλο έχει διακριτά στοιχεία από την φύση του είναι κάτι που επίσης δεν παραβλέπουμε κι αυτή είναι η ομορφιά τους καθώς και το γεγονός ότι αλληλοσυμπηρώνονται, προκειμένου να πλάσουν την ιδανική συνύπαρξη!
      Σ' ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο, Άννα μου!

      Διαγραφή
  3. Κάνεις το τραγικό (τραγικότατο!) λάθος που θα έπρεπε μέσα από τα λόγια διασήμων να αποδομήσεις.
    Χωρίζεις τους ανθρώπους!
    Άντρες vs Γυναίκες.
    Γιατί;
    Ο μισογυνισμός δεν υπάρχει απλά στις μέρες μας, είναι συνυφασμένος με την δημιουργία του πλανήτη Γη και την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής πάνω του. Όσο βέβαιο είναι ότι αν δεν πιούμε νερό θα πεθάνουμε, άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι για πάντα θα υπάρχουν αυτοί που προσπαθούν να διαιρούν σε υποομάδες. Τα παραδείγματα διαίρεσης των "μεν" και των "δε" είναι πάμπολλα.
    Δεν θα μπω στο τρυπάκι να ερμηνεύσω τα λόγια διασήμων, διότι άλλοι τα είπαν περιπαικτικά και άλλοι τα εννοούσαν. Με ενδιαφέρει αυτό που εισπράττω εγώ, αυτό που αντιλαμβάνομαι στις συναναστροφές μου.
    Δεν φταίνε για όλα (ή πολλά) οι γυναίκες. Αγάπη μπορεί να δώσει και η γυναίκα και ο άντρας. Και βλακεία επίσης. Υπάρχουν άντρες με ευαίσθητη ψυχή και γυναίκες γαϊδούρια. Υπάρχουν καθάρματα που αντί να τα έχουν αλυσοδεμένα στο άσυλο πάνε και παντρεύονται και καταστρέφουν ζωές!
    Δεν υπάρχει άσπρο/μαύρο. Όποιος φταίει φταίει, ανεξαρτήτως του περιεχομένου του εσωρούχου του.

    Όμως υπάρχουν διαφορετικοί ρόλοι για τον καθένα στον κόσμο τούτο. Η μητρότητα για παράδειγμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με ο,τιδήποτε άλλο. Κανένας άντρας, όση ευαισθησία/στοργικότητα και να δείξει στο παιδί του, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αγάπη της μάνας που το γέννησε. (αναφέρομαι σε κανονικές συνθήκες βέβαια, όχι σε ακραίες καταστάσεις)
    Ας μείνουμε στη διακριτότητα των ρόλων που από τη φύση δόθηκαν. Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα, αφορμές για να γράφονται βιβλία που θα γίνουν μπεστ σέλλερ και για να κάνουμε πλάκες μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν, ακυβέρνητο ον, σε αγαπάμε, σε εκτιμάμε και λάθη θα κάνουμε όποτε θέλουμε (αστειεύομαι φυσικά)! Επέλεξα τις ρήσεις αυτές, για να προκαλέσω περισσότερο και να γίνει θερμή συζήτηση! Αν προσέξεις τις απαντήσεις μου είναι σαν να τους δείχνω ότι αυτά που λένε εκείνοι για τις γυναίκες δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που κάνουν και οι άνδρες. Τουλάχιστον προσπάθησα στους περισσότερους σχολιασμούς μου να το περάσω.
      Όπως παραπάνω στην Άννα, αλλά και αφήνω να φανεί στο τέλος της ανάρτησης, δεν πιστεύω στις διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους (αυτό στο κρατάω, γιατί θα έπρεπε να το είχες αντιληφθεί μετά από τόσο καιρό και τις απόψεις που έχω καταθέσει). Όμως δυστυχώς διακρίσεις γίνονται καθημερινά και παγκόσμια είτε μας αρέσει είτε όχι, γι' αυτό ασχολήθηκα με το θέμα της γυναίκας, η οποία είναι εκείνη που έχει δεχτεί και δέχεται τις περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις, βιαιότητες, ταπεινώσεις, τον έλεγχο και την χειραγώγηση από την οικογένεια, τον άνδρα, την κοινωνία, τους νόμους... Τι να πρωτοπεί κανείς; Νομίζω ότι τα ξέρεις πολύ καλά!
      Αυτοί είναι οι λόγοι που την έκαναν να φτάσει στο άλλο άκρο και να πατά επί πτωμάτων, για να φανεί, με αποτέλεσμα πάλι να χάνει της εκτίμησης των άλλων!

      Συμφωνώ απόλυτα με τη διακριτότητα των φύλων (εκ φύσεως έχουν διαφορές κι ευτυχώς) και των ρόλων, διότι σε κάποια πράγματα οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα και σε άλλα οι άνδρες. Μια κοινωνία αυτό πρέπει να το αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να υπάρχει ισορροπία και αποτελεσματικότητα. Το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτές τις διαφορές πλάθεται η ομορφιά, όταν ο ένας σέβεται τον άλλο και τον δέχεται γι' αυτό που είναι!
      Μέσα από την ανάρτηση ήθελα με λίγο χιουμοριστικό τρόπο να θίξω αυτό το θέμα και να γίνει συζήτηση μεταξύ μας.
      Μέχρι στιγμής την απολαμβάνω!
      Καλό Σαββατοκύριακο, Πετρή μου!

      Διαγραφή
  4. Εγω ΔΕΝ θα συμφωνησω,ΤΕΛΕΙΩΣ με τον φιλο ΠΕΤΡΟ πιο πανω..
    Επειδη,ετσι κι αλλοιως ο διαχωρισμος υπαρχει..
    Αλοιμονο αν δεν υπηρχε...!!
    Οποτε..Βεβαιως και υπαρχει το ΓΚΡΙ..Και οι αποχωσεις του..Αλλα υπαρχει ΚΑΙ το ασπρομαυρο...

    ΕΜΕΝΑ η γνωμη μου ειναι..Οτι τα περισσοτερα ΣΦΑΛΜΑΤΑ των γυναικων..Ειναι αποτελεσμα των προηγουμενων αιωνων..Ιδιοκτησιας της γυναικας..Και συχνακις και βιαιας συμπεριφορας...Για να ξεχσω τα..Μειωμενα γυναικεια μεροκαματα..Που ισχυαν ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ....
    Και την..ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ των ΔΗΘΕΝ πατεραδω..Για την..ΑΤΥΧΙΑ να κανουν ΚΟΡΕΣ....
    Αυτο ισχυει και μεχρι σημερα...!!

    Ομως εμενα...Ο Μεγαλος Γιαραμπη..Μου εδωσε ΤΡΕΙΣ υπεροχες,
    Και τελειως διαφορετικες μεταξυ τους ΚΟΡΕ..
    Που καθε μερα..Με βγαζουν ασπροπροσωπο...!!!
    ΟΧΙ με τα λογια...

    Αλλα με τις πραξεις τους..Που κατεκτησαν ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ την ζωη τους....

    Θα ελεγα...

    Παλευοντας..Λεβεντικα..Κι ΑΝΤΡΙΚΙΑ...!!!

    Ετσι μου εμαθαν..Περισσοτερα απ οσα εγω τους εμαθα αυτεινων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαχαίρη μου, με βρίσκεις σύμφωνη σε ό,τι κι αν λες!
      Ναι, απελπίζονταν κάποτε οι πατεράδες για τις κόρες, διότι ήξεραν μέσα στην φτώχεια τους ότι όχι μόνο δεν θα έφερναν εισόδημα στο σπίτι, αλλά θα έπρεπε να τις προικίσουν κιόλας!
      Ήμουν από τις τυχερές, γιατί μεγάλωσα σε μια άλλη εποχή, αλλά ήμουν και το κοριτσάκι του μπαμπά!

      Να σου ζήσουν οι κόρες σου και να τις θαυμάζεις μέχρι τέλος!!!
      Μπράβο στην μαμά και τον μπαμπά τους για την δουλειά που έκαναν, θα έλεγα εγώ!!!
      Να είσαι καλά, αγαπημένε μας φίλε και καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!

      Διαγραφή
  5. Πάει... ξέχασα τι ήθελα να σχολιάσω. Μετά το σχόλιο του Μαχαίρη, που από μόνο του είναι ένα μεγαλειώδες απόφθεγμα, χαίρομαι γιατί οι πιο μεγάλες αλήθειες για τη γυναίκα, γράφονται τελικά από άνδρες. Που δεν είναι διάσημοι φιλόσοφοι, αλλά αυθεντικοί άνθρωποι. Μου επιτρέπεις να του δώσω τα συγχαρητήρια μου;
    Σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού να σου μείνει σκέψη μετά από τα κατεβατά των ανδρών επάνω... χαχα!!! Μου αρέσει τρελά να πειράζω τον κόσμο και μάλλον πρέπει να το έχετε καταλάβει. Δέχομαι αντίστοιχα πολλά πειράγματα, γιατί λατρεύω το χιούμορ! Είναι πηγή ζωής!
      Τελικά, έχεις δίκιο οι πιο σοφές κουβέντες έχουν ακουστεί από τους απλούς και μη διάσημους, διότι έχουν φάει την ζωή με το κουτάλι, κι αν όλο αυτό τους έχει ωριμάσει, τότε ακούς τις πιο όμορφες αλήθειες!!!
      ΦΙλιά πολλά, Μαράκι, κι εγώ σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  6. Χμμμμμ Γλαύκη εδώ έχει γίνει σπουδαία δουλειά στο θέμα.
    Με συγκεκριμένες αναφορές και παραπομπές.
    Τώρα σε αυτό καθ' εαυτό το ζήτημα, έχω την εντύπωση ότι είναι ένα εκκρεμές που τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες λέμε τα ίδια ακριβώς πράματα ανάποδα.....!
    Νομίζω ότι η εξαγωγή τέτοιων "κανόνων" δεν ωφελεί. Στήνει προκατ εικόνες και αντιλήψεις που κάνουν κακό στην προσέγγιση των ανθρώπων.
    Πολύ δουλειά στο θέμα σου Γλαύκη μου και μπράβο.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησα να μας προβληματίσω, για όλα όσα συμβαίνουν ανάμεσα στα δύο φύλα ακόμα και τώρα και στην πράξη και στα λόγια, μέσα από λίγο διασκεδαστικό τρόπο!
      Είναι περισσότερο μια αυθόρμητη κίνηση, που όμως έχει την βάση της σε σοβαρές σκέψεις που έχω κάνει μέχρι τώρα πάνω στο θέμα. Μπορεί να μην δέχομαι αυτά τα "τσιτάτα" ή όσα ακούς καθημερινά από τον ανδρικό ή γυναικείο πληθυσμό και δεν περνώ σε κάτι παρόμοιο, όμως είναι μια αλήθεια που υφίσταται γύρω μας!
      Σ' ευχαριστώ πολύ, Γιάννη μου, και να περάσεις όμορφα!

      Διαγραφή
  7. Τι να πω κι εγώ; Όσο με θυμώνουν αυτά τα μισογυνικά ξεσπάσματα μερικών φαλλοκρατών άλλο τόσο με θυμώνουν και οι αλλοφροσύνες μερικών γυναικών. Κρατάμε ότι μέσα στους αιώνες έχουν αδικηθεί και συνεχίζουν να αδικούνται πάρα πολύ οι γυναίκες στη ζωή τους και αποφεύγουμε όπως ο διάολος το θυμίαμα όλους τους μισογύνηδες.

    Ευτυχώς υπάρχουν και ιππότες στον κόσμο μας που μας αγαπούν πραγματικά!

    Και να πω ένα στιγμιότυπο που είδα στον Ζουγανέλη.

    Λέει ένα παίκτης: Κατάγομαι από το χωρίο της Πενταγιότισσας της γυναίκας που σήκωσε ανάστημα σε πολύ δύσκολες εποχές. (υπονοώντας πως κι αυτός διαθέτει την ανάλογη παλικαριά)

    Ζουγανέλης απαντά: Α μπράβο φίλε μου να τις μνημονεύουμε τέτοιες γυναίκες και να μάθουμε γενικά τις γυναίκες να τις έχουμε υπέρ. Να τις βάζουμε πάνω από εμάς.

    Για πότε ξίνισε ο τύπος δε λέγεται..

    Απαντά ο παίκτης: Ε όχι και υπέρ είπαμε...

    κι εκεί ξίνισε κι ο Ζουγανέλης και του την είπε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε απολύτως, Χριστίνα μου!
      Οι μισογύνηδες συνήθως είναι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έμαθαν από την μητέρα τους ν' αγαπούν τη γυναίκα! Αποτελεί το θηλυκό πρότυπο, ό,τι κι αν λέμε, η οποία με την στάση της και την συμπεριφορά της απέναντι στο αγόρι θα του δείξει τον δρόμο, για να προσεγγίσει το κορίτσι αργότερα! Σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο και η συμπεριφορά του πατέρα απέναντι στη μητέρα, η οποία θα είναι είτε παράδειγμα προς μίμηση είτε προς αποφυγή!
      Όσο για τον τύπο με τον Ζουγανέλη, είναι ένας συνηθισμένος τύπος εδώ στην Ελλάδα. Όμως δεν συμφωνώ σ' αυτό το υπέρ, αλλά στην ίση αντιμετώπιση, γιατί μ' αυτό τον τρόπο γίνεται πάλι διάκριση, σαν να είναι άτομο ειδικών αναγκών η γυναίκα!
      Καλό Σαββατοκύριακο, κορίτσι, και σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  8. Βρε τι "πυρ γυνή και θάλασσα"; Με τόσους φαλλοκράτες από κάτω (για τα αποφθέγματα μιλώ) και με τόσους εκεί έξω στην κοινωνία, δεν πάμε καθόλου καλά, κι ας νομίζουμε το αντίθετο! Διάβασα και το σχόλιο της Χριστίνας με τον τσάμπα μάγκα κι αποτελειώθηκα! Αλήθεια, το αντίστοιχο για τον άντρα, τού "πυρ γυνή και θάλασσα" ποιο να είναι άραγες;;;;;; !! Φιλιά πολλά και καλό μεσημέρι! (που χάθηκες -κι εσύ- μάνα μου;)

    Υ.Γ Πέρα από το σχόλιο μου, αυτά που γράφει ο Πέτρος με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη. Αλλά "Πέτροι" δεν υπάρχουν πολλοί.. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ύδωρ, ανήρ και όρος..."!!!
      Σε ικανοποιεί;;; Μετάφρασέ το, όπως θέλεις! Έχει μια βάση!
      Αυτά που γράφει ο Πετρής με βρίσκουν κι εμένα απόλυτα σύμφωνη. Εϊναι ο τρόπος που σκέφτομαι, όμως η αλήθεια είναι άλλη γύρω μας κι ας μην μας αρέσει!
      Σαν τον Πέτρο είναι δυστυχώς λίγοι, αν και θα έπρεπε να ρωτήσουμε τη γυναίκα του... χαχα!!!
      Θα τ' ακούσω μου φαίνεται στο τέλος!

      Χάθηκα, γιατί... θα τα πούμε!
      Φιλιά και τα λέμε σίγουρα!!!

      Διαγραφή
  9. Ο φεμινισμος σε μεγαλο βαθμο κατορθωσε να απελευθερωσει τη γυναικα και να την απαλλάξει από τις κοινωνικές προκαταλήψεις που την θεωρουσαν υποδεεστερη από τον ανδρα. Με το φεμινισμό οι γυναικες αγωνιστηκαν και καταφεραν να καταργησουν ένα μεγαλο μερος από τις απαγορευσεις και τους ρολους που τους ειχαν επιβληθει
    Και εφ οσον στη κοινωνια μας η επιτρέπουσα γλωσσα παραμενει η αρσενικη, και ο ανδρας είναι ακομα εκεινος που καθοριζει τη γυναικεια θεση, και αποφασιζει για λογαριασμο της. Οι γυναίκες δεν θα πρεπει να σταματησουν να μάχονται αλλιως θα είναι καταδικασμενες να συνεχίζουν να υπομενουν.

    Το χασμα αναμεσα στα δυο φυλα θα παραμενει εάν ο καθένας παιζει το ρολο του. Ο ανδρας εγκλωβισμένος στο ρολο του εξουσιαστη αρσενικου φοβουμενος να εξομοιωθεί με τη γυναικα και η γυναικα ως παθητικο εξουσιαζόμενο αντικειμενο να δινει συνεχως αποδειξεις της θηλυκοτητα της.
    Η προοπτικη μιας λυσης βρισκεται παλι στα χερια της γυναικας. Αυτή θα πρεπει να διδαξει στα παιδια της το ένα σεβεται το άλλο και όχι να υποθαλπει τον μισογυνισμό στον γιο της και την ενοχη στη κορης της.

    Οι απαντησεις σου απεναντι στα «φωτεινα αντρικα μυαλα» είναι ευστοχες και δικαιολογημένες. Εξ αλλου οι περισσοτεροι από αυτους δεν ετρεφαν και καμια ιδιαιτερη συμπαθεια για τις γυναίκες αντιθετα χαρακτηριζονταν για το μισογυνισμό τους. Και μην εχεις αυταπατες ακομη και σημερα οι περισσοτεροι αντρες ετσι της βλεπουν κι υποστηρίζουν το αντιθετο.

    Η αποψη της Μποβουαρ «δεν γεννιέσαι γυναικα αλλα γινεσαι» διατυπωνει μια ακομη μεγαλη αληθεια. Ότι η θηλυκοτητα είναι μια αρμονικη συνυπαρξη μεταξυ μυαλου και κορμιου στη γυναικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με όσα λες, απλά θα προσθέσω ότι η γυναίκα θα συνεχίσει να μάχεται αλλά με αξιοπρέπεια και χωρίς ακρότητες, προκειμένου να κερδίσει τον σεβασμό που της αναλογεί ως άνθρωπο.
      Όσο για το αρσενικό και το θηλυκό, όταν είναι πραγματικά αυτό, και ο ένας και ο άλλος, δεν χρειάζεται ν' αποδείξουν τίποτα. Όταν δεν έχουν συνειδητοποιήσει ποιοι είναι παλεύον να το αποδείξουν.
      Σ' ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  10. Πολλά θα 'θελα να γράψω σε αυτή τη σημαντική σου ανάρτηση, αλλά είμαι στο ίντερνετ καφέ κι ό χώρος δεν προσφέρεται...
    Με δυο λόγια: άντρες και γυναίκες μπαίνουμε σε κουτάκια. Ακόμα κι όταν προσπαθούμε να βγούμε από αυτά, πέφτουμε σε άλλα κουτάκια...
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτά τα κουτάκια ή τις ταυτότητες ή ρόλους κλισέ, που φοράμε ή επιτρέπουμε να μας φοράνε κάνω μικρή αναφορά στην επόμενη ανάρτηση και τις θεωρώ φυλακές.
      Είναι ανάγκη να μάθουμε τον σεβασμό προς τον άλλο, να τον αποδεχόμαστε γι' αυτό που είναι, ώστε να συμβιώνουμε καλύτερα.
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  11. Δεν ξέρω αν έχει γράψει κάποιος παραπάνω αυτό που σκέφτηκα εγώ γιατί δεν τους διάβασα :
    Είμαστε άνθρωποι. Τόσο όμοιοι και τόσο διαφορετικοί.
    Δεν χρειάζεται κανένας άντρας να με καταλάβει. Δεν θα το καταφέρει ποτέ εξάλλου. Ούτε εγώ θα καταλάβω κανέναν...Το έχω εγκαταλείψει το άθλημα, προ πολλού.
    Θέλω να αγαπιόμαστε παρά τις αντιθέσεις μας.
    Αυτό!

    Φιλιά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι!!! Σε βρίσκω σωστή!!!
      Μπορούμε;;;
      Σ' ευχαριστώ, μπουκλωτό μου!!!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.