Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δείτε στην πασαρέλα τις πέντε εποχές του χρόνου!

http://www.bizart.gr/ell/artist/34/1/Gerodimou_Varvara

Τέρμα τα παραπονάκια της προηγούμενης ανάρτησης. Δεν το συνηθίζω να γκρινιάζω, όμως άνθρωποι είμαστε, αδυναμίες έχουμε, ακόμα κι αυτοί που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε σούπερ ήρωες. Εξάλλου, τέτοιοι ήρωες δεν υπάρχουν. Όταν κοιτάς τον πόνο και την δυστυχία γύρω σου, τα δικά σου γίνονται μικρά, πολύ μικρά! Όχι μόνο την Άνοιξη φέρνουμε μόνοι μας, όταν το αποφασίσουμε αλλά και όλες τις εποχές! Κάτι πιο χαρούμενο και δημιουργικό λοιπόν ακολουθεί κι ας είναι επανάληψη για πολλούς!

Μια από τις τελευταίες αναδημοσιεύσεις παλαιότερων συμμετοχών μου σε διαδικτυακά δρώμενα είναι η σημερινή, μετά από παρότρυνση της φίλης Πέτρας! Είχε δίκιο που μου το πρότεινε, γιατί ήταν μια ανάρτηση που δεν την είχα χαρεί καθόλου, εξαιτίας των  δύσκολων οικογενειακών στιγμών της περιόδου εκείνης. Είχα δώσει το κείμενό μου και δεν ασχολήθηκα έπειτα με την ανάρτηση.
Πρόκειται για μια ομαδική προσπάθεια από πέντε γυναίκες, που ξεκίνησε έπειτα από πρόταση της Πέτρας τον περσινό Γενάρη!!! Οι 4 "άστεγες καταληψίες": Γλαύκη, Σοφία, Άννα, Κλαυδία και η οικοδέσποινα Πέτρα γράψαμε από ένα Ολιγόλεκτο για κάθε εποχή!
Μια καλή ευκαιρία, λοιπόν, να τα θυμηθούμε και να το διασκεδάσουμε λίγο! Μια ανάρτηση όχι αυστηρά προορισμένη για γυναίκες... Είπαμε πασαρέλα λέει ο τίτλος... αλλά των εποχών!

@ Οι εικόνες με τα φορέματα της πασαρέλας είναι επιλογή της Πέτρας, εκτός από την πρώτη με τις τέσσερις εποχές, που είναι δική μου, όπως και τα μουσικά κομμάτια, τα οποία επιλέχθηκαν, για να πλαισιώσουν χιουμοριστικά τα κείμενα και τις εικόνες!




Χειμώνας~Γλαύκη: Χειμωνιάτικες στιγμές σιωπηρής προσμονής και γκρίζας υποβόσκουσας εκρηκτικότητας. Η φύση αναπαύεται υπομένοντας με στωικότητα και βαθιά περισυλλογή, τα μουντά χαμόγελα, τα συννεφιασμένα πρόσωπα, το χαλασμό και την αντάρα! Ελπιδοφόρα συντροφιά της οι ζεστές ανάσες των ανθρώπων.. Οι δοκιμασίες θα της παραδώσουν το στεφάνι της νίκης, μιας και έχει στην αγκαλιά της τη σοφία αιώνων. Προσμένει…






Άνοιξη~Σοφία: Μετά την καταχνιά και τη νάρκη του χειμώνα, η άνοιξη είναι εποχή αναγέννησης και προσμονής για το καλύτερο που έρχεται! Μια ανεξήγητη αισιοδοξία σε συνεπαίρνει. Από τα πρώτα φύλλα που πετάγονται στα δέντρα, από τις πρώτες ηλιόλουστες ζεστές μέρες, από τη μυρωδιά της πασχαλιάς, από το κόκκινο της παπαρούνας! Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο φωτισμένες εποχές στην ιστορία του ανθρώπου χαρακτηρίζονται ως "άνοιξη". Και είναι κι η εποχή της πρώτης νεότητας, όταν όλος ο κόσμος βρίσκεται στα πόδια σου, όταν το παιχνίδι της ζωής είναι μπροστά σου και περιμένει να το ανακαλύψεις! Άνοιξη να 'ταν η ζωή μας!









Καλοκαίρι~Άννα: Το Καλοκαίρι είναι η εποχή που συνδέει την ανοιξιάτικη ανεμελιά της πρώτης νιότης, με τους καρπούς της ωριμότητας και την αναπότρεπτη επίγνωση της φθοράς του Φθινοπώρου. Γι αυτό, η θερινή φύση επιδίδεται σε μια σπάταλη έκρηξη ζωής και φωτός, όσο προφθαίνει, καθώς αισθάνεται ότι δεν είναι μακριά, η νάρκη του Χειμώνα...
 






Φθινόπωρο~Κλαυδία: "Το φθινόπωρο είναι το τελευταίο και γλυκύτερο χαμόγελο του έτους" (Ιουβενάλιος). Αυτό το δροσερό χαμόγελο συνοδεύει ταξιδιάρικα σύννεφα, στάλες βροχής, μυρωδιές νοτισμένου χώματος και χρυσοκόκκινων φύλλων, τα δώρα του Διόνυσου και τα...φίνα λιλά κυκλάμινα που ξεπροβάλλουν από τις σχισμές των βράχων...








Η Πέμπτουσία Του Χρόνου~Πέτρα: Μάζεψε τα νοτισμένα σύννεφα από τα αλήτικα νυχτοπερπατήματά τους στις απάτητες βουνοκορφές, μήνυσέ τους να περάσουν κι από τη γειτονιά των ανθισμένων αισθήσεων, κι αφού σιγοψιθυρίσουν γλυκά στο αυτί του ωκεανού, το μυστικό κωδικό των τεσσάρων εποχών, τότε μονάχα ας πετάξουν -όμοια με χαρταετό- επάνω από τον έναστρο ουρανό, λίγο πριν παραδοθεί η φύση στη γοητεία των απογυμνωμένων κλαδιών της!

















19 σχόλια:

  1. Θα ξανάρθω (Ζήκο) για να σχολιάσω αυτή την υπέροχη ανάρτηση, απλά θα ήθελα να σου πω να διορθώσεις το λινκ, διότι δεν παραπέμπει στο κείμενο, αλλά στα σχόλια, τα οποία, δόξα τω Θεώ, ήταν...152!!! "Αυτοδύναμη κυβέρνηση", όπως είχα γράψει κι εγώ σε ένα σχόλιο. Και φαντάσου πως έλειπαν τα δικά σου σχόλια! Στο στέλνω εδώ, για να μην το ψάχνεις:
    http://pistos-petra.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1304.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξανάρθεις οπωσδήποτε, Πετρόβιο... χεχε!
      Μήνυμα ελήφθη, διορθώσεις έγιναν!!!
      Μέχρι να την φτιάξω αυτή την ανάρτηση έκανα διάφορες χαζομάρες, γιατί προσπάθησα να την κάνω απευθείας αντιγραφή και μου περνούσε κι όλα τα σχόλια, ακόμα κι εκεί που ήθελα να κατεβάσω τραγούδια... Χαμός, αλλά τα κατάφερα!
      Την έχω κι έτοιμη αρκετές ημέρες...
      Ευτυχώς που έλειπαν τα δικά μου σχόλια, διότι όχι μόνο θα πολλαπλασιάζονταν και θα κάναμε ρεκόρ, αλλά θα είχαν φύγει τρέχοντας οι αναγνώστες, μια και δεν φημίζομαι για τον λακωνικό μου τρόπο...χαχαχα!!!
      Ξαναέρχεσαι είπαμε, ε;;;

      υ.γ.
      Παράπονο δεν έχεις. Είμα και πολύ σβέλτη, αφού προσπάθησα να φτιάξω την Άνοιξη άμεσα, ακολουθώντας την πρότασή σου, εντάξει του Ελύτη!!!

      Διαγραφή
    2. Ξανάρθα (Ζήκο), για να σου εξομολογηθώ, πως, αυτή η ανάρτηση είναι μια από τις αγαπημένες μου! Επειδή είχε γίνει μια μαγική συνεργασία, λες και δεν γράφαμε πέντε "εποχές", αλλά μόνο μια! Και είχα χαρεί πολύ επίσης, επειδή είχα βρει αυτές τις φωτογραφίες!! Καλό ξημέρωμα :)

      Διαγραφή
    3. Διαβάζοντας ξανά τα ολιγόλεκτα όλων μας διαπίστωσα πόσο όμορφα ήταν και πόσο συμπλήρωνε αρμονικά το ένα το άλλο!
      Ή αλλιώς όταν οι γυναίκες συνεργάζονται...
      Φιλιά πολλά, αρχηγέ μου (έκλεψες την εξουσία από κάποιους άλλους... ονόματα δεν λέμε...)!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το θυμάμαι ..πάω να συμπληρώσω όσα έχασα ♥
    Φιλί από τη χώρα της σιωπής ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέχα, μπουκλωτό, γιατί μου το έχεις ρίξει δήθεν στην σιωπή, αλλά όλο φλυαρείς... (ευτυχώς παιδαγωγικά...) Και μετά λέτε για την δική μου φλυαρία!!!
      Τι να σας πω, βρε... χεχε!!!

      Διαγραφή
    2. αχαχαχα! Μα ένας λόγος της σιωπής είναι ΚΙ αυτός: έχω συγκεντρωθεί να βγάλω "αλειμμένες" υποχρεώσεις. Αν σκορπίζομουν από δω κι από κει θα σου έλεγα εγώ πότε θα έγραφα φτιάχνοντας και λαμπάδες και διαβάζοντας τα βιβλία που με έχω μαζέψει γύρω μου ( να 'ναι καλά μια κοπελιά από κείθε ψηλά στα σκόλια που με στέλνει τα βιβλία 3-3 !! Ονόματα δε λέμε...υπολήψεις δεν θίγουμε!!!)

      Don't worry είμαι καλά και πλην 4,5 κιλά ☺☺☺ αχαχαχα!

      Διαγραφή
    3. ένα "με" χώθηκε το αθεόφοβο μόνο του!

      Διαγραφή
    4. Ωχ, κατάλαβα, σου στέλνει όλη την βιβλιοθήκη της;;;;
      Αφού έχεις χάσει κιλά, όλα πάνε καλά!!! Χαχαχα!!!
      Σε κοιτάνε κι εσένα, όπως κι εμένα με σκάνερ και σου λένε "αδυνάτισες κι άλλο;"...
      Φόρουμ, το κάναμε εδώ μέσα... χεχε!!!

      Διαγραφή
    5. Εμένα, Αριστέα, γιατί δεν μου φάνηκε περίεργο το "με"; Ίσα ίσα μια χαρά με κόλλησε κι είπα θα 'χεις καμιά καταγωγή από την Πόλη, αλλά έσπευσες να το αποδομήσεις. Γιατί; Δε με λες;

      Γλαύκη, ωραία ανάρτηση! Ευκαιρία να σχολιάσεις εδώ ό,τι δεν σχολίασες τότε! Και ωραίες μουσικές επιλογές!
      (μεταξύ μας ούτε εμένα μ' έπιασε η άνοιξη ακόμα κι όπως το βλέπω, δεν πρόκειται να ξενοιάσω μέχρι το καλοκαίρι)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    6. Βρε Σοφία μου οι κάτω από το αυλάκι δεν αντέχουν τον βόρειο αέρα... Μην βαρέσεις, μπουκλωτό!!!

      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι μουσικές επιλογές!
      Ελπίζω ν' αρχίσουμε να μπαίνουμε στο πνεύμα της Άνοιξης και να μην την χάσουμε ως εποχή!
      Φιλιά, κορίτσι!

      υ.γ.
      Θα γράψεις τίποτε;;;;

      Διαγραφή
  3. Aπλά, καθημερινά συνολάκια που φοριούνται άνετα στη δουλειά. Να σε δω να σκάσεις μύτη στο τραίνο με το φορεματάκι-πέργκολα-τριανταφυλλιά, και να πεθάνωωωω....
    "Συμπεθέρα" με έφτιαξες το κέφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μένα αναφέρεσε, Μαρία μου;;;
      Ούτε στα πιο τρελά όνειρα τέτοια ενδυμασία... χαχαχα!!!
      Το παν είναι ότι προσπαθήσαμε να φτιάξουμε κέφι!
      Πού να δεις την επόμενη ανάρτηση... ή που δεν θα έχει καμία ανταπόκριση ή που θα ξεσηκώσει παθιασμένους διαλόγους!

      Διαγραφή
  4. Γεννήθηκα το καταχειμωνο
    αλλα το καλοκαιρι είναι το αγαπημενο μου
    Γιατι όπως ελεγε μια καλη φιλη η summertime blues
    «Οταν το καλοκαίρι ερχεται νομιζεις ότι δεν θα πεθανεις ποτε»

    υγ.
    επειτα προτιμω το γυμνο απο το ντυμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χειμωνιάτικα παιδιά επιθυμούν περισσότερο το φωτεινό και θερμό καλοκαίρι, για να εξισορροπήσουν την παγωνιά στην οποία γεννήθηκαν!
      Ναι, μ΄αρέσει αυτή η φράση!

      υ.γ.
      Το ότι προτιμάς το γυμνό μου θύμισε αυτό που έλεγα στην εφηβεία μου στους φίλους μου ότι μου αρέσει περισσότερο γυμνό το σώμα μου παρά ντυμένο και με κορόιδευαν!

      Διαγραφή
  5. Γλαύκη μου σας χάρηκα μία προς μία......! εξαίρετης έμπνευσης κείμενο μία προς μία οι εποχές "παρελαύνουν" μπροστά μας με τρόπο που μοσχοβολάει τέχνη...
    Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχο σχόλιο, Γιάννη μου και μας τιμά ο λόγος σου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ και να σε δω τι θα πεις στην επόμενη ανάρτηση, που δεν θα είναι τέχνη αλλά ατέλειωτοι χιουμοριστικοί σχολιασμοί...

      Διαγραφή
  6. Τι μας θύμισες τώρα !!! Πάλι με χρόνους με καιρούς, θε να ξαναβρεθούμε! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξαναβρεθούμε, Αννούλα μου!!!
      Πάρε εργασία σπιτιού... σκέψου ένα θέμα και συμπράττουμε πολλές μαζί!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις τις σκέψεις μου.